ms Napisano 26 Luty 2003 Autor Share Napisano 26 Luty 2003 WitamZdjęcie wykonane podobno w maju 1936r. w podwileńskiej miejscowości (Święciany)Czy przedstawiony na fragmecie dolączonego zdjęcia zołnierz pelnił slużbę w KOP-ie (na podstawie jego munduru)?Dzieki za wszelkie podpowiedzi.PozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Share Napisano 1 Marzec 2003 bolas: jak kolega pisze, ze zdjecie wykonano w 1936 r, no to chyba trudno przypuszczac, zeby w latach powojennych (wiemy jakie byly te wczesne) ktos sie robil na sanacyjnego wojownika";-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 1 Marzec 2003 Autor Share Napisano 1 Marzec 2003 Zdjęcie na pewno zostało wykonane w 1936 r. (a dokładnie nawet 10 maja) w podwileńskiej miejscowości.Chciałem się tylko upewnić czy senior rodu faktycznie służył w KOP-ie (podobno 6 Szwadron")...Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 3 Marzec 2003 Share Napisano 3 Marzec 2003 upps ... coś mi oczy szwankuja :) nie zauwazyłem tego 1936 .. skupiłem sie na samej fotce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 26 Luty 2003 Autor Share Napisano 26 Luty 2003 WitamZdjęcie wykonane podobno w maju 1936r. w podwileńskiej miejscowości (Święciany)Czy przedstawiony na fragmecie dolączonego zdjęcia zołnierz pelnił slużbę w KOP-ie (na podstawie jego munduru)?Dzieki za wszelkie podpowiedzi.PozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 26 Luty 2003 Share Napisano 26 Luty 2003 Zolnierze KOP mieli okragle czapki z granatowym otokiem i zielona wypustka oraz druga taka sama wypustka na granatowych patkach kolnierza. Weddlug mnie zolnierz na fotofrafii wyglada na zolnierza KOP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Luty 2003 Share Napisano 26 Luty 2003 Oprocz KOP-u okragle czapki mialy tylko 3 elitarne pulki kawelerii-szwolezerowie. Z tym, ze 1 P.SZw. mial otok amarantowy, 2 P.Szw.-bialy, a 3 P.szw-zolty.Z tego zdjecia nie wynika, zeby byl to zolnierz ktoregos z tych pulkow, a wiec z pewnoscia KOP-owiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2003 Share Napisano 3 Marzec 2003 Moim zdaniem jest to podoficer KOP, odznaka na jego lewej kieszeni munduru.MORENA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ms
Witam
Zdjęcie wykonane podobno w maju 1936r. w podwileńskiej miejscowości (Święciany)
Czy przedstawiony na fragmecie dolączonego zdjęcia zołnierz pelnił slużbę w KOP-ie (na podstawie jego munduru)?
Dzieki za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Marek
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.