Skocz do zawartości
  • 0

Wywalić czy zostawić?

Quba2005

Pytanie

Napisano
W niedzielę wykopałem bardzo ładnie zachowany zapalnik od granata ręcznego (F1). Jak myślicie zostawić czy do ziemi go? Dzięki. Quba

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W niedzielę wykopałem bardzo ładnie zachowany zapalnik od granata ręcznego (F1). Jak myślicie zostawić czy do ziemi go? Dzięki. Quba
Napisano
Jak zaczniesz zachowywać takie rzeczy będzie Cię korcić, żeby zachować następne, zacznie się od zapalnika a potem to coraz to innego większego... Zawsze tak jest. Nie ma co, lepiej niech leży w ziemi.
Pozdro
Napisano
Zilustruje przestroge vonadamskiego o slicznych raczkach. To sa skutki zabawy z zapalnikami:

http://www.der-brock.de/Sondeln_was_gefunden.htm
Napisano
Dzięki za podpowiedzi. Będzie pamiątkowe zdjęcie i do ziemi. A tak na marginesie - w czasie ostatnich poszukiwań (rejon nadwiślański) wśród dziesiątków (setek?) łusek trafiłem na 3 pociski od mosina ze zbitymi spłonkami (pocisk na swoim miejscu). Wygląda na słabą jakość radzieckich pocisków??
Napisano

Mozna link, mozna zdjecie - bedzie szybciej. I to nie musi byc nasza ręka - ale dziecka, znajomego, innej bliskiej osoby wycierającej kurz z połki... Poza tym wartośc kolekcjonerska zapalnika jest ... no właśnie, szczegolnie gdy popatrzymy na foto...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie