bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2023 Napisano 16 Sierpień 2023 Nie wiem jakie zdjęcia zamieszcza Jędras, ale ten jest teraz na ebaju. Cytuj
SkylinerPL Napisano 14 Luty Napisano 14 Luty W dniu 17.01.2007 o 23:13, Hornet napisał: I dokończenie-ciekawy szkic czołgu średniego Dzień Dobry Czy posiada ktoś lepszej jakości skan tej strony lub chociaż zna nazwę "gazety" w jakiej zostało one opublikowane ? Od dłuższego czasu próbuję znaleźć źródło rysunku tego "Czołgu Średniego" konstrukcji B.B.T. Br. Panc. ale bez skutków... Cytuj
MarekA Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty 23 godziny temu, SkylinerPL napisał: Dzień Dobry Czy posiada ktoś lepszej jakości skan tej strony lub chociaż zna nazwę "gazety" w jakiej zostało one opublikowane ? Od dłuższego czasu próbuję znaleźć źródło rysunku tego "Czołgu Średniego" konstrukcji B.B.T. Br. Panc. ale bez skutków... Na moje oko to Młody Technik Cytuj
LeszekS Napisano 15 Luty Napisano 15 Luty SkylinerPL to czasopismo "Motor". Gdzieś miałem strony z tego numeru. 1 Cytuj
SkylinerPL Napisano 17 Luty Napisano 17 Luty W dniu 15.02.2025 o 20:30, LeszekS napisał: SkylinerPL to czasopismo "Motor". Gdzieś miałem strony z tego numeru. Bardzo Dziękuję za odpowiedź. Przejrzałem trochę innych czasopism ale właśnie nie pasowała mnie szata graficzna (zwłaszcza patrząc że to strona 4). Z tych do których nie miałem dostępu to kierowałem się bardziej w stronę "Żołnierza Polskiego" ale nie pomyślałem, że w "Motorze" też coś takiego mogłoby się znajdować (patrząc na kolor pomarańczowy to bardzo możliwe). Czy gdyby natknął się Pan ponownie na tą stronę to istniałaby możliwość zrobienia lepszej jakości zdjęcia części z rysunkiem tego pojazdu ? Niestety na tym "skanie" mało co widać. Zastanawia mnie, czy rysunek ten jest jakimś bardziej "oficjalnym" przedstawieniem konstrukcji (poza 4 znanymi rzutami bocznymi) czy "what-if" ręki J. Magnuskiego (choć patrząc na inny jego dosyć niepoprawny rysunek rzutu bocznego tego pojazdu który ukazał się później albo "retuszowane" zdjęcia pojazdów takich jak opancerzona 303, 152 na fake "160", TKS na TKD/TKS-D, Type 92 na A-I-Go itd. to nie do końca to pasuje, choć sama kompozycja przypomina mnie pewne zdjęcie 7TP). Cytuj
SkylinerPL Napisano 17 Luty Napisano 17 Luty 5 minut temu, combo napisał: to o ten rysunek chodzi? Tak, ale to jest wycinek dokładnie z tego skanu co był udostępniony tutaj 18 lat temu - patrząc po rozdzielczości to mam identyczny zapisany na dysku. Cytuj
combo Napisano 19 Luty Napisano 19 Luty tyle jest w podpisie artykułu "Zdjęcia archiwalne, dotychczas nigdzie nie publikowane". Konia z rzędem temu, kto będzie w stanie powiedzieć, czy ten ewidentnty rysunek to też "zdjęcie". Cytuj
MarekA Napisano 19 Luty Napisano 19 Luty 7 minut temu, combo napisał: Konia z rzędem temu, kto będzie w stanie powiedzieć, czy ten ewidentnty rysunek to też "zdjęcie". To luźna fantazja rysownika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi