yoony Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 panowie co jest na tym zdjeciu ???wydaje mi sie ze cos z altyleri p-lotjakis przyzad obserwacyjny??
beaviso Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Za krótki nie jest, bo lekki flak miał w ogóle przenośne dalmierze do obsługi przez 1 człowieka na stojąco... takie ze 60 cm długości. Ten na fotce ma długość ok. 2 facetów, czyli gdzieś nawet 4 m.Konstrukcja tego przyrządu obserwacyjnego wskazuje wg mnie na to, że jednak jest to dalmierz. Po to jest właśnie taki długi.pozdr, M.
Grzesio Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Jasne, dalmierze 'ręczne' miały z reguły bazę 1 m (czasem mniej, 0,8 m na przykład - był kiedyś taki na forum, bodaj beneluksowskiej proweniencji, robiony dla Niemców); były też, stosunkowo rzadkie, dalmierze 2 m, ale ustawiane na trójnogach.2 facetów to statystycznie 3,5 m, niestety, to cuś tutaj jest zdecydowanie krótsze, tak ze 3 m na mój gust, ma natomiast średnicę i podstawę godne dalmierza 6 m.PzdrGrzesiu
yoony Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 panowie co jest na tym zdjeciu ???wydaje mi sie ze cos z altyleri p-lotjakis przyzad obserwacyjny??
Pytanie
yoony
panowie co jest na tym zdjeciu ???
wydaje mi sie ze cos z altyleri p-lot
jakis przyzad obserwacyjny??
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.