von Nogaj Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 Witam serdecznie! Pozwalam sobie na zamieszczenie takiego oto tematu,myślę że ciekawego dla nas wszystkich.Zachęcam do zamieszczania starych,ciekawych fotografii naszych bliskich,fotografii z Ich służby w różnych formacjach wojskowych i nie tylko-myślę że to dosyć ciekawy temat.Jako pierwsze pozwolę sobie zamieścić zdjęcie mojego pradziadka i jednocześnie poproszę o identyfikację stopnia oraz formacji w jakiej służył.Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów.Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 ...dodam jeszcze że służył pod Verdun.Ta fotografia wisi koło pieca w domu u dziadków od końca pierwszej wojny światowej.Zróbmy tu pewnego rodzaju album naszych ciekawych zdjęć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Witam!Oto mój dziadek (stoi bokiem w okularach) na poligonie w Biedrusku podczasz ćwiczeń rezerwistów.Tu większe zdjęcie: http://img134.echo.cx/img134/268/d238gw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veeg11 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 fajny pomysł w poniedziałek dołącze zdjęcia z własnego albumu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1977 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Pradziadek w wojsku pruskim, Szczecin 1914 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1977 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 i troche pozniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Witam! Ech, chłopaki, jak ja Wam zazdroszczę zdjęc Waszych dziadków w mundurze. Mój pradziadek był szeregowym we wrześniu, z tego co słyszałem miał wiele zdjęć. Niestety, po powrocie z niemieckiej niewoli spalił wszystko... Nawet staloagowy nieśmiertelnik zniszczył. :-( Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Dziadek żonypzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 Podoba mi się Wasza reakcja! niech te fotografie w końcu wyjdą na światło dzienne! Łukasz-tak to niestety bywa z rodzinnymi gadgetami...dziadek wrześniowy nieśmiertelnik zostawił gdzieś w Gross Born w stalagu jak dostał się do niewoli niemieckiej.Stalagoskiej blaszki tez nie widziałem:-(( to samo stało się z całą masą innych fotografii i papierów..a co Powiesz(cie) na to: Pradziadek za Verdun dostał czarny krzyż II klasy-ten krzyż wisiał na jego portrecie do pewnego słonecznego dnia II wojny kiedy to w progu chałupy pojawił się niemiecki oficer.Gość podszedł do portretu,spokojnie odpioł medal i wsadził go do kieszeni:-(( pradziadka w domu nie było a dziadek w niewoli.Pozdrawiam i zachęcam do zamieszczania zdjęć! aa-jeszcze jedno-jak by ktos wiedział co to za stopień i jaka pruska formacja to byl bym bardzo wdzięczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Starszy brat dziadkapzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Starszy brat dziadka, już w Wehrmachcie, ostatnie zdjęcie, zginął na Ostfroncie.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Kuzyn teściowej, Gdynia lata 30, jeden z pierwszych marynarzy odbierający z Anglii ORP Błyskawica", przyszły autor filmów i zdjęć z pamiętnego rejsu do Murmańska z Garlanda", pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misza Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Witam Jestem w posiadaniu 70 negatywów szklanych oto jeden z nich pochodzą z miasta Tworkow Niedaleko Raciborza piękne zdjęcia z nich wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werning Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 A to mój pradziadek :) ach ta tasiemka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierhant Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 To i ja sie pochwale;) na tej fotce Śląski policjant, brat mojej babci, przed mobilizacja marzec 1939, z tylu taki bardzo sentymentalny napis a wieczna pamiatke ofiaruje Józef"Pszczyna 26.III.1939" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierhant Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 a tu jacys goscie od strony babki, nie zdolalem ustalic kto na tym zdjeciu dokladnie jest... a szkoda. Zdjecie zrobione w Piotrowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 I ja dodam zdjęcie policjanta ze strony starki mojej żony :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Rzeczywiście tych rodzinnych pamiątek przetrwało bardzo mało.Jedyne przedwojenne zdjęcie mojego dziadka (ten z lewej). KOP 1931 rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lagisz Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Dodam i ja 2 zdjecia z albumu mojego dziadka. Pierwsze na ruinach klasztoru Monte Cassino(dziadek pierwszy z lewej) a drugie przy wraku Shermana. Dziadek oczywiscie sluzyl w 2 Korpusie. Pozdr Lagisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lagisz Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 2 zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiba Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Mój pradziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiba Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 cos nie moglem dodac zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aren Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 To i ja dodam jedną z fotografii mojego opy (dziadek dla niezorientowanych). Służył w Gebirgsjagrach. To ten z lewej strony. Fotka zrobiona na urlopie w rodzinnym Mikołowie.Pozdrawiam Aren Pszczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aren Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 A jescze zdjęcieAren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurak Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 Dziadek żony służył w 1 Batalionie Balonowym w Toruniu na manewrach w Helu przy wyciągarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.