Skocz do zawartości

Powrót do tajemnicy znalezionego Bursztynu

siwyleb65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przypominamy że miesiąc temu informowaliśmyo ciekawym znalezisku tajemniczym transporcie zatopionym na zalewie Szczecińskim. Oczywiście temat został zdjety przez admina i zostały zablokowane komputery z których były pisane posty. Jak tak Może być !!!! Czy Proteus myśli że on tylko ma wyłączność na to i chce tylko on mieć udział w tym znalezisku. ta pazernośc wkońcu go zgubi zdażylismy sieskontaktować z pracownicą tej gazety Odkrywca która mieszka niedaleko - zostały nam wyjaśniojne pewne regóły gry i jakimi kartami pogrywa proteus. Już od dawna było wszem wiadomo że jest oszustem chce wszystkie informacje skupić dla własnych prywatnych celów jako uczciwi eksploratorzy proponowaliśmy spotkanie z racji swoich zajęc w rejonie Białej Podlaskiej wzamian za wyciągniętarękę dostaliśmy kopa - nawet zadnej odpowiedzi na nasze e-maile z jego strony. A co za tym idzie rejon zalewu zaczoł byc patrolowany przez agentów ABW i CBOŚ. Już teraz wiemy że właściciewl gazety oraz redaktorzy współpracowali i pracują ze słóżbami informując ich o wszystkich ruchahc nieostrożnych eksploratorów a nawet powiem wiecej że z pewnych i dobrze znanych żródeł wiemy iż redaktorki tej gazety potrafiły przez łożko zdobywać informacje. (łośna sprawa 2003 rok) Miejmy nadzieje że to bedzie ostrzeżenia dla innych uzytkowników forum i eksploratorów przed ujawnianiem na łamach tego forum źródeł, wiadomości swojej wiedzy. Obecnie wspołpracujemy z inną konkurencyjną redakcją. z poważaniem MOCZAR
PS musiałęm załozyc inny nik na tym forum bo zostałem zablokowany.... Pozdrawiam jeszcze raz MOCZAR
Napisano
Temat moze i jest ale zostały zablokowane komputery z których były pisane posty nawet nie mozna przeglądnac strony nic a nic niedarady tylko plansza przerwa przepraszamy.. MOCZAR
Napisano
Hej, co to za jazda? Prowokacja jakaś czy co? Albo to sa jakieś bzdury albo niech ktoś z redakcji zareaguje i wyprostuje sprawę, jeśli jest coś do prostowania rzecz jasna..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Moczar masz jakąs dziwną teorię spisku u mnie udało otworzyć ten post tu jest link http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=161651 a brak odpowiedzi coz może poprostu nie uwierzyli wam.
Pozdr. MJ
Napisano
Zapewne w poniedziałek nie będzie już tego wątku hehe.
Iza czekamy na wyjaśnienia szczególnie o tych łóżkowych sprawach heheh
Bocian tylko nie zablokuj mi kompa czasami kanalio jedna.
Pozdrawiam
PS
siwyleb65 daj mi znac na maila co tam dalej z Waszą sprawą:)
Napisano
Polska jest skansenem budownictwa militarnego. Niemal w każdym jej rejonie można znaleźć dzieła niemieckie , rosyjskie , austriackie czy też nasze rodzime. Zwiedzanie reliktów ostatniej wojny zwłaszcza w zachodniej Polsce stało się bardzo modne. Jednak zanim nastali turyści , w największych obiektach , takich jak MRU rządzili oni - bunkrowcy. Ale w latach 90. zniknęli. Ucywilizowali się, wyjechali za granicę, albo popadli w alkocholizm. Pozostali jednak nieliczni, którzy nadal robią to co lubią. Po cichu , bez rozgłosu wyciągają takie fanty, że ci wielcy znawcy by zbledli. "

To dokłądnie jest z tej gazetki ODKRYWCA" hehhehe

Jak sie nie umie trzymac jęzora za zebami to potem sa kłopoty - siwyleb65 jeżeli masz jakies ciekawe namiary to nie pisz publicznie bo cie wysmieją i kłopotów narobią !!! Wiekszc forumowiczów podnieca się łuską od mausera wiec z czym ty do nich wyskakujesz :) pomyśl !!!!

Pozdraiam cie gorąco !!!!!
BUNKERITES BANDITEN
Napisano
hehehe, odczep się od łusek:D W skupie za miez teraz płacą 7 zł więc opłaca się je zbierać hehe.
Ale widze, że jeszcze temat nie wywalony, czyli jeszcze śpią w redakcji hehe
Napisano
Szanowni Poszukiwacze
Zostałem przez kolegę Moczara pomówiony a koleżanki z redakcji oszkalowane i obrażone. Nie mam zamiary podejmować dyskusji z postawionymi zarzutami gdyż istnieje granica krytyki i ta granica została przekroczona. Ograniczę się tylko do wyjasnienia sytuacji z domniemanym znaleziskiem bursztynowej komnaty gdyż zglasza sie do nas wielu poszukiwaczy z informacjami nt poszukiwan a nie chcial bym by klamliwe slowa kolegi Moczara pozostaly bez odpowiedzi.
1. Proponowalem koledze Moczarowi i jego grupie wspolprace ( o ktora prosili na forum) i publikacje na lamach odkrywcy- bez rezultatu
2. proponowalem spotkanie w okolicach zalewu szczecinskiego by ewentualnie porozmawiac o takiej wspolpracy-dowiedzialem sie ze koledzy kopia czy nurkuja z drugiej strony polski-ok kazdy ma jakas prace. W kazdym razie kolega Moczar zamilkl
3. zadnych informacji o domniemanym znalezisku kolega Moczar nam nie przekazal wiec nie moglem ich wykorzystac dla prywatnych czy innych celow bo wiedzialem to co przeczytalem na forum
4. nikt z redakcji nie przekazuje nikomu powierzonych nam informacji gdyz pracownikow odkrywcy obowiazuje tajemnica dziennikarska. natomiast forum jest powszechnie dostepne i kazdego dnia czytane przez kilkanascie tysiecy osob. wiec publikowane informacje staja sie automatycznie publicznymi
5. Kolega Moczar zostal usuniety z forum a jego komputer zablokowany z powodu notorycznego łamania regulaminu, zreszta probke mozliwosci dal tez w tym poscie, ktory powinien byc usuniety ale wtedy oskarzono by nas o cenzure.
6. Odkrywca nie traktuje zadnej gazety poswieconej historii i poszukiwania jako konkurencje lecz jako partnera gdyż naszym wspolnym celem jest popularyzacja wiedzy a nie walka rynkowa.

to tyle wyjasnienia. Mam nadzieje ze kolega Moczar przeprosi zarowno mnie jak i pracownikow redakcji.
Pragnę jeszcze dodac ze Forum nie sluzy wyladowywaniu frustracji czy emocji. Tak wiec wszelkie posty zawierajace slowa obrazliwe, pomowienia, teksty rasistowskie , nazistowskie czy inne godzace w ludzka godnosc beda po prostu usuwane.
Napisano
Siwy Dym/Łeb vel Moczar zdążył napisać tylko 3 posty (słownie: trzy) zanim mu coś tam poblokowaliście..

Fakt - puścił wtedy wiąchę wyzywając inych użytkowników od dzieci", no ale może trzeba było dać mu jakieś - bo ja wiem - upomnienie, zwrócić delikatnie uwagę, że nie można używać tak ostrego języka... A tu od razu do widzenia.

I stąd też cała afera.
Napisano
A moze kolega wchodzil na forum w czasie zmian bo wtedy byly duze problemy z wejsciem na strone O" http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=162132#162134
Napisano
te 8 metrów na zalewie to niby w którym miejscu ? ;-)http://www.coz.com.pl/images/zalew.gif. średnia głębokość to 5 metrów, jedynie tor wodny szczecin-świnoujście ma więcej ale jest on systematycznie bagrowany . czyżby bursztynowa komnata zmieniła lokalizację ? z głębokiej zasypanej sztolni na morskie głębiny?
Napisano
OJ... ktoś traci w moich oczach! Jestem czytelnikiem ODKRYWCY i nie chcę by ktoś szargał w ten sposób imieniem redakcji, dlatego domagam się wyjaśnienia sprawy! Skoro to tylko pomówienie myślę, że pomówiony dla dobra czytelnika wpłynie na kolegę Moczara w ten czy inny sposób. A jeżeli kolega Moczar ma rację... no cóż :-(

ps.
Wyjaśnijcie to Panowie bo tracę wiarę w szlachetne idee propagowane tutaj i na łamach pisma.
Napisano
nie wzieliscie pod uwage wysokosci ciezarowki :D
pewnie z 3m trzeba doliczyc i jak woda sie dobrze rozbuja to bedzie plandeki widac hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie