macek Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 WitamNiemiecki pojemnik na pocisk? Piaskowa oryginalna farba i niemieckie napisy (niestety język Goethego jest mi obcy...), które mam nadzieję będą dobrze widoczne na zdjęciu. Brak zamknięcia. Za identyfikację z góry dziękuję. pzdr
Czarek Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Witam mam kilka podobnych-jaka jest wysokość pojemnika?
macek Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 Niestety pierwszego wyrazu przed munition" nie jestem w stanie odczytać. Natomiast wyrazy Gew.15.1.....kg (a więc jak sądzę oznaczenie-wzór broni) powinny pomóc w identyfikacji. W odpowiedzi na pytanie Maćka, nie jest to wykop ale strychowiec". Kupiłem go 2 dni temu od rolnika.pzdr
bjar_1 Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Popatrz na www.freiwilligecrew.prv.pl a dziale pojemniki. Dla mnie pojemnik na nabój zespolony do 7,5 cm PaK 40.bjar_1
macek Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 WitamNiemiecki pojemnik na pocisk? Piaskowa oryginalna farba i niemieckie napisy (niestety język Goethego jest mi obcy...), które mam nadzieję będą dobrze widoczne na zdjęciu. Brak zamknięcia. Za identyfikację z góry dziękuję. pzdr
Czarek Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Bjar ubiegłeś mnie-właśnie też o Paku pomyślałęm-a tak wygląda z zawartością-info dla społęcznych weryfikatorów-zawartość pusta i bezpieczna i tylko ciężka jak cholera...
Czarek Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 i to samo w zbliżeniu-fanty ze skłądu baterii złomowej Czarka-lecę oczyścić się ze smaru...ps.jeśli tuba jest od Paka to jej wysokość =104 cm!
Grzesio Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 Luftdicht = hermetyczny... Munition = ... amunicja (mógłbyś jakoś odcyfrować, co tam na początku jest napisane???)Gesamtgewicht = waga całkowitaPzdrGrzesiu
Grzesio Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 Niestety, nie. Bo tam jest Gesamt. Gew. 15.1. kg - czyli masa całkowita 15,1. kg.Ale faktycznie może to być Heeres Munition - czyli jedyne, co z tych opisów wynika, to że jest to hermetyczny pojemnik na amunicję wojsk lądowych o masie brutto 15,1. kg.. :-(.PzdrGrzesiu
bjar_1 Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Kto pierwszy ten lepszy :) Puszka może być też od 7,62 cm PaK 36 (r) lub pochodnych.pzdrbjar_1
Pytanie
macek
Witam
Niemiecki pojemnik na pocisk? Piaskowa oryginalna farba i niemieckie napisy (niestety język Goethego jest mi obcy...)
, które mam nadzieję będą dobrze widoczne na zdjęciu. Brak zamknięcia. Za identyfikację z góry dziękuję.
pzdr
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.