Skocz do zawartości

Wochenschały > prośba...

zelig

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
... ponieważ ok. 2 tyg. temu pojawiły :) śę kroniki:

1. 1939 09-14 - UFA Tonwoche Nr 471 - Bromberg, Polnische Kriegsgefangene
2. 1939.09.27 - UFA Tonwoche Nr 473 - Deutsch-Sowjetische Truppenparade In Brest
3. 1939 10-04 - Kapitulation Warschau (także pt. UfaTonwoche Nr. 474)

i o ciężarze gatunkowym" tych kronik chyba nie muszę mówić, to czy moglibyście pospieszyć mi z odsieczą? (jest b. mało źródeł, poza tym większość na Overnecie, a z nim tylko kłopoty...)

Poza tym, to są oryg. odcinki kronik z Września! (to co było do tej pory to były tylko remixy z tych kronik robione przez UFA pod kątem odrębnych filmików - Befreiung Danzigs", Danziger Bucht" itd. i jest szansa, że zobaczymy dużo nieznanych ujęć)

Wasyl Chujkow z Opłucnej
Napisano
Wasyl, a może gdzieś opublikuj te kroniki, które już masz... Można by wymieniać się, przesyłając wybrane pozycje na CD - tak jest szybciej :)
Niektóre Wochenszały idą całymi tygodniami...
Napisano
:) Tak, albo zrobię screeny z każdej klatki każdej kroniki i wrzucę na forum!

Aktualnie 97 kronik, po (średnio) 20 minut, razy 25 klatek na sekundę... (1500 klatek/min. razy 20 = 30 000)... TO WYNOSI:

2 910 000 (słownie: dwa milyjony dziewincet dziesinć tysięcy!!!)

Od jutra zacznę je wrzucać.
Myślę, że jak skończę to Bjar mnie już nigdy nie prześcignie w ilości postów.
Napisano
herr Zelnik!

w dawnych czasach, kiedy funkcjonowal jedynie sluszny hub documentaries.no-ip.info mialem wochenschaua z 1939 10 04. i - jakby - nic w niej nie bylo ciekawego. hub zniknal a z nim terabajty danych.
a moze by tak wrocic do technologii dc++?
Napisano
No widzisz? Zawsze można dojść do porozumienia spotykając się w pół drogi...

Jest jeszcze rozwiązanie nr dwa, że kupisz mi twardy dysk (tylko żeby był naprawdę twardy - gotowany co najmniej 8 minut!), a ja Ci tam te DW wsadzę - bo przegrywanie ich na jakieś sieci, czy kompakty to mordęga! - i odeślę spowrotem nach Oppeln.

psst! czyli, de facto, sam sobie ten dysk ugotujesz :)
Napisano
Zelig! Widzisz jak Polak z Polakiem potrafią się dogadać :)
I oto chodziło! Teraz tylko muszę wskoczyć szybko na inne Forum i poprosić kogoś o stary, nikomu niepotrzebny, bardzo twardy dysk" :) Coś się martwię, że Bociek zaraz nas wyrzuci do Agencji Towarzyskiej, w której będziemy musieli odpracować nasze dialogi na 4 nogi...
Napisano
taaaa... cholerny ten leżak!

Adler (bo przegapiłem) - ale tzn. że masz tę kronikę??? Ja wiem, że kapitulacja Warszawy to nieciekawy - a, przede wszystkim, dość smutny temat - ale miałbym ją do kolekcyji.

Co do DC++, to u mnie - na maku - ta technologia mocno kuleje, tzn. mogę być tylko pasywnym userem (cóż za gejowska terminologia :), a w związku z tym widzę tylko ułamek plików :( ... A co? Ten hub już nie istnieje?
Napisano
nie mam, skasowalem, bo byla nieciekawa no i... byla na hubie jakby co. teraz jest jakby co a nie ma huba...
a nieciekawa, bo o samej kapitulacji bylo tam niewiele, zdaje sie, ze zdjecia z defilady w alejach, pare migawek i szluss. moze to byl tylko fragment, juz nie pamietam.

a huba pod starym adresem nie ma od jakis 2-3 miesiecy.
Napisano
Odn. tej kroniki z 19.10.1944. Cała trwa ok. 15 min, zaś temat kapitulacja" to rzeczywiście jedynie 51 sek.: wyjście Bora" i von dem Bacha z dworku w Ożarowie, odjazd delegacji polskiej, wyjście oddziałów AK ze Śródmieścia, oddawanie broni - słowem zdjęcia wykorzystywane w każdym programie o Powstaniu Warszawskim...
Napisano
Ale to nie o tą kapitulację się rozchodzi Whatfor! :)

W każdem razie pojawiam się po prośbie ponownie ponawiając i błagając: ZACHOWAJCIE CZUJNOŚĆ!

psst! Jeszcze co do dokum. film. z kapitulacji stolicy, to ten fakt jest bardzo dokładnie pokazany w Feuertaufe" (zresztą podejrzewam, że są to zdjęcia z omawianej powyżej DW).
Jak ktoś chce, to mogę wrzucić strzały ekranu
Napisano
Qrde, Zelig... Już żem się pogubił w tych kapitulacjach :) Może faktycznie wrzuć przeźrocza - ja idę wyłączyć światło, żeby było lepiej widać...
Zara wracam...
Napisano
hej :):)

zelig a pamiętasz jak chcieliśmy zrobić zrzutkę ?
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=47792#47792
ja chciałbym się załapać na te twoje kroniki ( zresztą dawno temu obiecane :):) )

pzdr !!!!

marecki
Napisano
Co mam nie pamiętać! Dał nam chłop popalić...

Wy szło na wet do syć za bawnie - pew nie byliś my na pod słuchu - i niespeł na pół toru roku lepiej (więcej) (tzn. później) pra wie wszystkie kroniki są już do stępne wsieci!
Nieź le przyoszczędziliś my Marecki, co nie? :)

psst! Możemy wypróbować wariant, który proponowałem wyżej Whatforowi. (napiszdomnie!) (i załatw żeby uwolniono Szatanka!!)
Napisano
:):):)
ok dziś napiszę dwa memoriały jeden do warschau i drugi do gotesshafe hihihi
jak nie pomoże mam plan b " ( akcję propagandowo - dywersyjną ) ale to wielka tajemnica :):):) zdradzenie jej zachwiało by równowagą .... wielu rzeczy :):)

pzdr !
Napisano
w dawnych czasach, kiedy funkcjonowal jedynie sluszny hub documentaries.no-ip.info mialem wochenschaua z 1939 10 04. i - jakby - nic w niej nie bylo ciekawego. hub zniknal a z nim terabajty danych."

zniknal, nie zniknal :). ostatnio na torrencie pojawilo sie archiwum (pare paczek po 8GB) wlasciciela huba, a niedlugo potem hub zmartwychwastal pod adresem documentaries.loopback.nu :D
Napisano
zelig :) - słowa dotrzymałem !!!!
miło mi będzie poczytać szatanka na forum towarzyskim "
a jak zdorośleje będę apelował znów ( tylko to chyba trochę ktoś skarbów przez ten czas znajdzie :) i wody w bałtyku wyparuje , zanim to nastąpi )
co do reszty napiszę w emailu do ciebie

pzdr !!!
  • 5 months later...
Napisano

Z poślizgiem, ale już są w wypożyczalni te kroniki z września.

Bardzo zabawny i dziwaczny zarazem jest wywiad z polskim jeńcem.

To ten przygłup >>>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie