Skocz do zawartości

18 - Czerwca Piknik Historyczny Warszawa

Campus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pozdrowienia dla wszystkich rekonstruktorów. Przypominam wszystkim o podaniu nr. rejestracyjnych pojazdów. Odzywają się różne osoby, że przyjadą Jeepem albo czymś innym. Tym niemniej chcemy wiedzieć czym;-))) Samochody zabytkowe produkcja do 1945 roku!
Napisano
Ważna uwaga! Wszyscy rekontruktorzy mają przypisane oddziały i osoby kontakowe. Odtwarzamy polski wrzesień, oddziały polskie, brytyjskie i amerykańskie oraz AK i powstańców.

NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI!

Aby pojawiały się nieznajome nikomu osoby nie przypisane do rekonstrukcji, a mające armatę w domu, które postanowiły przyjść na spacer.
Napisano
w Pikniku wezmą udział: Cytadela, 7 AA, 1 SBS (Najkrótszą drogą), Kotwica, Radosław, Pluton 1908, 101 Spad, Normandia, Strzelcy Kaniowscy
TW Campusa, Jeep Club
zapomniałem o kimś?
Napisano
Witam,

wygląda na to, że się działo :-) niestety GRH ,,GO Śląsk'' była wtedy (czyli dzisiaj :-)) na manewrach zgrywających drużynę i nie mogła uczestniczyc w Pikniku.
Dużo było odwiedzających?
pozdr
w

ps. bardzo mi się podoba uwidocznione na zdjęciach, do których Jazłowiak dał link powyżej, pełne szacunku podejście Kolegi z bratniej (myślę,że mogę tak się wyrazić :-)) Cytadeli do granatnika wz 36 46 mm :-)) aaa no i widzę, że i jakiś dynamiczny pokaz był, gratulacje dla Organizatorów i Uczestników!
pozdr
w
GRH ,,GO Śląsk''
Napisano
Schleeeeeecht !

Nr 5 - Niemcy (7. drozp) 1939-1944"

Niemcy - Aufklarüngs Abteilung 7 der 4. Pazner Division (7. Batalion Rozpoznawczy 4. Dywizji Pancernej)
Napisano
UWAGA!!!!!!!
czy jakaś grupa rtekonstrukcyjna nie ma nadwyzki mausera wz 98 (długi) w orginalnym drewnie z pasem?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
płacze właściciel
Napisano

Mongo - entschuldigung Sie, bitte :-)

Na osłodę -->

(aczkolwiek w polskiej tradycji jednostki rozpoznawcze szczebla niższego niż pułk nosiły miano dywizjonów)

Napisano
W imieniu swoim, Dyrekcji MWP i widzów, chciałbym gorąco podziękować wszystkim Grup Rekonstrukcyjnym za wspaniałą wczorajszą Imprezę na Forcie. Myślę także, że w imieniu Grup mogę także tutaj wyrazić wdzięczność i podziekowanie dla Załogi Fortu Czerniakowskiego za olbrzymi wkład pracy i wszechstronną pomoc (nawet pogoda okazała się łaskawa!;-)!
mariusz niewiedzielski

oglądajcie migawki (TVN, TVP3 i TVN Turbo;-)
Napisano

...a w chwilę później leży zasztyletowany przez spadochroniarza.

Niestety, sam moment" to jedno z tych ujęć, które mogłyby być interesujące, a z różnych przyczyn nie chciały wyjść / nie nagrały się na kartę / wyszły totalnie nieostre :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie