Skocz do zawartości
  • 0

jakieś coś

habs

Pytanie

Napisano
witam.
znalazłem kiedyś takie coś , pytałem kumpli szperaczy i nic . zostało to w okopie .prawa strona ta okrągła wydaje się być pełna bo jest b.ciężka . blacha górna jest na zawiasie dolna nie , blachy po lewej stronie wyglądają jak obejmy jedna oderwana całość waży około dwóch kilo , wymiary około 30X30 cm.
pozdrawiam habs

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.
znalazłem kiedyś takie coś , pytałem kumpli szperaczy i nic . zostało to w okopie .prawa strona ta okrągła wydaje się być pełna bo jest b.ciężka . blacha górna jest na zawiasie dolna nie , blachy po lewej stronie wyglądają jak obejmy jedna oderwana całość waży około dwóch kilo , wymiary około 30X30 cm.
pozdrawiam habs
Napisano
Witam, tu jest link http://inert-ord.net/usa03a/usa6/bfly/index.html , to chyba lotki od takiej miny.
Pozdrawiam MTC
Napisano
dzięki za info . faktycznie to jest to . tylko na moim focie brak ładunku , a na linku brak obciążenia .jednak mogę się mylić co ty na to ?.
Napisano
Zgadza się, jest to bomba SD 2. ja bym raczej wezwał saperów, chyba że do końca życia - o ile będziesz miał szczęście, oczywiście - chcesz w nosie łokciem dłubać...
SD 2 miały kilka rodzajów zapalników, m.in. poruszeniowe oraz czasowe zegarowe i chemiczne. Jeśli chcesz ją ruszać to twój wybór... ;-)

Pzdr

Grzesiu
Napisano
prawdę mówiąc zastanawiałem się nad saperami ale oni tak szybko nie przyjadą . pewnie za kilka dni . jako porządny grzybiarz zawiadomię strarz miejską niech pilnują tylko czy przyjadą za serock .
pozdr. habs
Napisano
Ups coś mi się wydaje ,że ktoś zostawił po sobie bum-syf w lesie. Dołek po łopacie na grzyby" pewnie też został jak ziejący lej po bombie?- czy się mylę?-mam nadzieję !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie