zelig Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 Również z filmu Jenseits Der Propaganda - Unveroeffentlichte Private Filmaufnahmen Aus Den Jahren 1930-1945. Tam jest amatorki kilkunastominutowy filmik kogoś kto robił" przy PzKpfw 35. Wg. mnie ciekawe.Za chwilę Szatan wyświetli kilka innych obrazów.
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Witam. Wszyscy zdrowi, morzna zarzynać?Noto zaczynamy.
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Oni jadą nawojne z CCCP, dla tego takśię ćeszą i mają kwiaty w lufach!
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Oalbo ten! Wygląda jakby tobył jego własny pogrzep a czołk jego troomną żeliwną na wieki...
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 A tu ćekawostka! Bardzo rzatko spotykana wyrzutnia hełmów Stahlhelmwerfer! Miała ona nacelu zmylić przciwnika rzeby myślał, że nas (Niemców) jest wiencej liczebńie niż wrzeczywistośći niż ich Ruskuw (jak śę już te hełmy wystrzeliło w powietsze). Powiedźiał mito ni to weteran ni wydra zanim umar.Tak. To prawda...
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Atu rozjechany naplacek motor n.pla.O dźiwko! jest to letki przeciesz ten czołg 35(t) - a jednak motor potrafiu rozjepchać...
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 AJEDNAK ta TRUMIENKA ŻELIWNA - TO ZŁE PROROCTWO BYŁO!!! i zostawili onegdaj swe berety na kołku! i ziemia im była teraz ot teraz lechkim czołgiem dla nich...
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Nobo jakiś potworny czerwonoarmista im przeprogramował pancerz na wierzyczce...To zapomocą tej straszney furii - co stalowe pancarze wyrywa - przyszuo im (Niemcom zmotoryzowanym) ot tego polec...A ot siebie dodam, że Bende już leciał.
zelig Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 Podziękujmy Szatanowi za uczestnictwo w programie...Więcej klatek z tego filmu położyłem na cennenagrodywkwizie@gazeta.pl (hasło:******)A i jeszcze! bym zapomniał... Wyobraźcie sobie, że Szatanek nie wiedział co to za samolot...!!! :) >Cóż za żenująco niski poziom wiedzy ma ta dzisiejsza młodzież...
zelig Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 Oddalenie...>(cały sztafel latał na tych samolotach - na tych co to niedouczony Zły nie wiedział co to....)Na dziś to tyle o czołgach.
zelig Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Jednym słowem, może znalazłby się jakiś śmiałek, który wyjaśniłby Szatanowi co to jest za samolot? (On uważa, że to jest Mazda, ja - że to nie jest Heinkel 112).
whatfor Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Mój daleki zanjomy [750 km] twierdzi, że to jest Mars Mers Schmidt 123
zelig Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 Gratuluję celnej identyfikacji!!!Szczerze mówiąc w pewnym momencie Szatan nawet był blisko - bo podejrzawał, że to może być Peugot - ale odrzucił taką możliwość twierdząc, że żaden Niemiec nie wsiadłby do francuskiego samochodu.. A który to geszwader był taki profrancuski? (niestety nie mogę się dogrzebać do listy niem. nrów taktyczn.)
Mi.Der Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Tak a'propos Niemców, którzy wprawdzie nie wsiedli do francuskiego samochodu - ale fotkę można zrobić, pochwalić się w Reichu elegancką bryką ;-)
zelig Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 Fotka jest pstryknięta w Generalnej Guberni i - trzecia - następna w serii przedstawia minę tego Niemca w momencie gdy WRESZCIE zauważył brak radia (i to już czwarty raz w tym samym miesiącu!)A propos franc. drugowojennych samochodów, to chyba najsłynniejsze są te Citroeny eklamujące" ich ruch oporu (przykładowe fotki: http://www.warmuseums.nl/gal/041gal.htm ).Zawsze nie mogłem tego pojąć - jak francuskiemu podziemiu udało się przetrwać wojnę skoro oznaczali swoje (podziemne) auta?! (A pewnie przed ich paryską kwaterą główną wisiał neon z napisem: Centrum Walki z Faszyzmem. Czynne w godzinach... itp."). Nasze AK zrobiło wielki błąd, że tak zaniedbało sprawy PRu...Dzięki Mce za info! ale może zamiast wklejać skan powinieneś napisać co następuje: Moim zdaniem skierowano je do zakładów Moraine Saulnier w Ossun-Tarbes. Jestem absolutnie pewien, że zmodernizowano je tam do standartów Luftwaffe... (itdede i tepe e tc.)" :) - Przecież tak robi 99% użytkowników tego forum. (Ze mną na czele! Hej!)
Mi.Der Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Wiesz, francuski ruch oporu ogólnie można było po tym poznać, że tworzyły go atrakcyjne kobiety w długich szarych prochowcach i beretach - ewentualnie kobiety z czerwonymi apaszkami, o ile to były komunistki :-)
zelig Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Napisano 17 Kwiecień 2005 :) Tak! To prawda! Ja wręcz myślę, że całe to Resistance było finansowane przez Niemców - ze względu na te urocze ezistantki" właśnie! A chyba każdy szanujący się niemiecki wojak miał w głowie mit szalonego Paryża i za wszelką cenę chciał się dostać do Francji aby móc choć odrobinkę, choć przez krótką chwilkę powalczyć z (jakąś) okrutną partyzantką...Ale lepiej zwiewajmy z tego wątku, bo zaraz tu przyjdzie ten francuski policjant - no ten, który mówi Dzień dybry" i za te śmichy chichy da nam pałą po łbie! :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.