Grzebiuszka Napisano 31 Marzec 2005 Autor Share Napisano 31 Marzec 2005 Podczas prac przy budowie autostrady A4 odkryto w Gliwicach dziwny betonowy obiekt. Po porównaniu z rysunkami zawartymi w „Herstellerverzeichnis fur Anlagebefestigungen” wynika że jest to bardzo rzadki Heizungstand. Obiekt jest świetnie zachowany, są na nim fragmenty maskowania. Na stropie widać pancerny element. Po wstępnych oględzinach można sądzić, że jest to podstawa pod miotacz coparowy. Wkrótce więcej informacji.Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 He.he, 1 kwiecień??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jura Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Sądząc po zdjęciach odkopano dość dawno- chyba, że trawa jest sztuczna, używana do maskowania tego typu obiektów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Tak, to są te dobrze zachowane elementy maskowania, o których pisałem wyżej.Potwierdziło się też to, ze zachowała sie podstawa pod miotacz.Był to miotacz skokowo-obrotowy (żołnierz z obsługi skakał na strop i obracał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mial Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 a tak juz napowaznie masz moze wiecej fotek tego ustrojstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 A ja u dziadka w stodole dzisiaj w sianie Tygrysa znalazłem ale niestety fotek zrobic zapomniałem:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Z najnowszych doniesień-obiekt w srodku jest ocieplony.Wiecej fotek jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 2 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2005 Jesteście Koledzy czujni.Oczywiście, że to ściema prima-aprylisowa.Ale chyba przyznacie, że obiekt, pardon, studzienka ciepłownicza, prezentuje się z daleka wyjatkowo fortecznie.A że obiecałem więcej zdjęć,to proszępodstawa pod miotacz CO-parowy" (sam widziałem jak parę miesięcy temu uchodziła z niego para :D;D.Poczucia humoru życzy Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 Wyglądało niźle ;))Obsługa to 2 -3 meneli z główno dowodzącym paropuszczaczemmenelem :)Niezłe słowo mi wyszło - prawie jak niemieckie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Taki kwaituszek znalazlem od Grzebiuszki :)Dlatego laduje u niego w dziale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagmin Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Dobra robota woytas !Co byśmy bez Ciebie zrobili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Nie pekaj chlopie !Jak widzisz dajemy rade - bez Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.