Hellangel Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Z tad mozna sciagnac ballade z Czterej pancerni i pies ":http://rypka.tp.boo.pl/?site=2&id=109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellangel Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Parowoz nie prowokuje to niemiecki hymn Gornego Slaska i potrzebuje jego tlumaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 a lili marlene ?Wygwizdana w ylko dla orlow " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 http://www.marsze.prv.pl/tu powinna być niemczyzna i chyba L.Marlenpozdroberdan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 ja se sciahbole lili w wykonaniu marleny d. z neciku- emule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 ups cos z klawiaturamialo byc sciagnolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 http://www.ingeb.org/soldaten.htmlno i jeszcze to do kompletu...miłego słuchania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edgar G. Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Bardzo dawno temu był emitowany serial polski pt. Do krwi ostatniej". Dzieło mocno kontrowersyjne" o WP w Z.S.R.R,kulisach powstania,ewakuacji do Iranu i utworzenia dywizji kościuszkowskiej.Ciekawy element muzyczny pochodzi z odcinka,którego akcja toczy się już w Sielcach.Maszerująca kompania śpiewa na melodię Pierwszej Brygady" cyt.My pierwsza dywizja...",to znaczy jeszcze przed powstaniem słynnej Oki".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 My pierwsza dywizja, honor i ojczyzna":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek910 Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Wdzę ze wątek umarł juz dawno ale co tam :)Czy ktos z szanownych uzytkowników forum ma moze albo wie gdzie mozna znalesc w sieci piosenki 7 kompania" i Oka" w mp3?? Bedę bardzo wdzieczny za pomoc.Pozdrawiamslawek910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjacek Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 Witam wszystkich, dodam film Jarzębina Czerwona" i pierwsze sceny z przekraczania rzeki, a w tle pieśń: a nami dzień, przed nami noc .... ...za nami kraj, przed nami wróg".Pozdrawiamjjacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 ad Edgar G- My pierwsza brygada " powstała na melodii rosyjskiej i nie da sie tego zmienić -nazywało to sie chyba Pożegnanie słowianki" i śpiewa to w repertuarze chór Aleksandrowa nawet dzisiaj nie wiedząc ze bezcześci naszą dumną pieśń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esus Napisano 2 Luty 2007 Share Napisano 2 Luty 2007 Nie dopatrzyłem się tej a warto chyba: Ze świata czterech stron, z jarzębinowych dróg, gdzie las spalony, wiatr zmęczony, noc i front, gdzie nie zebrany plon, gdzie poczerniały głóg, wstaje dzień. Słońce przytuli nas do swych rąk. I spójrz: ziemia ciężka od krwi, znowu urodzi nam zboża łan, złoty kurz. Przyjmą kobiety nas pod swój dach. I spójrz:będą śmiać się przez łzy. Znowu do tańca ktoś zagra nam. Może już za dzień za dwa, za noc zatrzy, choć nie dziś. Chleby upieką się w piecach nam. I spójrz:tam gdzie tylko byłdym, kwiatem zabliżni się wojny ślad, barwą róż. Dzieci urodzą się nowe nam. I spójrz będą śmiać się że,my znów wspominamy ten podły czas, porę burz. Za dzień za dwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandread Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 juz kurerek stoi zrychtowanyjuż tam stoi na stolewynies mi go moja najmilejszawynies mi go na kolejjuz tam kolei stoi zrychtowanaprzy kolei wielki placgdy ja będę do wojska odjeżdżałbędzie za mna wielki płaczbędą za mna dziewczyny płakałycom ja z nimi tańcowała najbardziej moja najmilejszaktórom w nocy całowałpancerni rulez!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastertgk Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 mógłby ktoś podać cały tekst ballady studziankowskiejz góry dziękipozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastertgk Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 a może wiecie są kąd można ściągnąć muzyke do rannego porucznika i 7 kompani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radiotelegrafista Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Posiadam strzępy Ballady Studziankowskiej, pochodzące z książki Czterej Pancerni i pies:Dziesiąty sierpnia-upalny dzień,Ziemia pod stalą zadrży.Trzecia kompania przez dymów cieńwali w pan cernej szarży.Przed nami lśni tygrysi ząb.Tygrysa bierz na cel i rąbw tygrysa z działa rąb!Wciemnościach błysnął krwawy ząb,tygrysa bierz na cel i rąb!W tygrysa z działa rąb!Rosną na polach wybuchów krze,kule dzwonią jak szklanki.Pierwsza brygada lawiną przedo szturmu na Studzianki.Kruszy i łamie tygrysi ząb.Tygrysa bierz na cel i rąb.Tygrysa z działa rąb!Lata już trwa śmiertelny bój,o wspólną wolność sprawa.Hasło i odzew twój i mój:Stalingrad i Warszawa.Przeciwnam obu tygrysie kły,Ognia w tygrysa ja i ty,Ognia ja i ty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aaadek Napisano 5 Grudzień 2008 Share Napisano 5 Grudzień 2008 A znacie tę piosenkę?Po majątki na Podole Ósmy pułk wyrusza w pole Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Kto w Pułtusku robił dzieci TO MY !!! To ułanów pułk nasz trzeci Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń Dupy mam jak z mosiądza To my chłopcy spod Grudziądza Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Hej, dziwczyny w górę kiecki Jedzie ułan mazowiecki Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń Po majątki na Podole Ósmy pułk wyrusza w pole Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń, goń Szable do boju, lance w dłoń Bolszewika goń, goń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wombacik Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Dla zainteresowanych :)http://www.wrzuta.pl/audio/1bG7gJI6DF/edmund_fetting_-_przed_nami_odra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Mi osobiście przypadł;Hymn hubalczyków kiedy żegnany jest delegat z rozkazem o demobilizacji oddziału.My partyzanci majora HubalaIdziemy dziś na krwawy z niemcem bójPragnienie zemsty serca palia przeciw nam bombowców rój.Więc granat w garść a erkaem przy bokuNa wrogów swych przypuśćmy dzielny szturmNiech stal granatow rani ich głębokoA nam przygrywa dzwięk bojowych surmZa gruzy naszych miastZa braci naszych krewSzarpajmy wrogów ciałaNiech zniknie szwabski chwastOdpowie na nasz zewPowstając Polska cała.Melodia tego Hymnu to Hej strzelcy..Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Drobne pominięcie,Pragnienie zemsty serca NASZE pali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opocznik Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Witam! A ja jeszcze dodam piosenkę z filmu Kwiecień" (produkcja 1961r.) śpiewaną przez filmowego por. Garlickiego podczas popijawy na kwaterze d-cy jednego z pułków II AWP:Tam przed domem pod górkązamiecione do czystapstrą miotełką słonecznych promieni.Wrócę jutro, pojutrze,wszystko będzie jak w listach,tak jak tamtej dalekiej jesieni.Stanie żołnierz u twych drzwi dziewczyno.Jeszcze tylko kilka dni, szybko miną.Tylko nie płacz, po co łzyjeszcze tylko kilka dni, jeszcze tylko kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opocznik Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Byłbym zapomniał dodać tu jeszcze tytułu totalnej klasyki - czołowej piosenki z filmu Prawo i pięść" - mianowicie: ballada pt. Nim wstanie dzień" (wykonanie Edmund Fetting). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipal Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Poszukuję tytułu piosenki z drugiego odcinka Czterech pancernych i psa", śpiewanej w fabryce, przed hymnem Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 14 Luty 2009 Share Napisano 14 Luty 2009 Gdy naród do boju"http://pl.wikipedia.org/wiki/Gdy_nar%C3%B3d_do_boju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.