Skocz do zawartości

FOTKI z wojny czyli CIEKAWOSTKI"

marek123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej
Proponuje zalozyc wątek dotyczacy wszelakich fotek z wojny niekoniecznie bron,czolgi,statki czy samoloty ale fotki dotyczace zycia zolnierzy,jakies zabawne sytuacjie,poprostu to co moze poprawic nam HUMOREK lub dac chwilke do zastanowienia!!!!! :P
zachecam do zabawy ..........
A oto kilka fotek z mojego archiwum
FLIP i FLAP po niemiecku a tak na serio to ludki z odzialu terenowego RAD-u

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
..ciekawe kto zakopał i gdzie,te mauserki,szable itd..chodz ten krzyz??chyba dla zmyłki?? gdybym wiedzial w ktorym to lesie..przeszukałbym metr,po metrze:):)
Napisano
Patki - wersja późniejsza 20. Waffen-Grenadier-Division der SS Estland" natomiast co to za tarczka na lewym przedramieniu tego gostka po prawej? Narodowe nosili rzczej na prawym ramieniu.
Pzdr
Napisano
P.D ojej gdybym ja to wyrwał hmmmmmmmm ale fotka jest SUPER niestety zdaje mi sie ze poszlo na ebay-u wraz z calym albumem za jekies 1000zł :(
Napisano

a tu nasz wóz pancerny wz29 w malowaniu werhrmacht tuz po przejeciu go przez szkopow we wrzesniu 1939 roku sory za mojego nicka z allergo (zdjiecie nie jest moje)

Napisano

A to jest Baligród w 1946 roku czyli okres walk Z bandami UPA w BIeszczadach na planie glównym Dodg'e w LWP z Twórcza biało-czerwoną szachownica na grilu"

Napisano
Witam.
Zdj. z dwoma zegarkami na ręce.Oglądałem kiedyś w TV wspomnienia fotografa(autora tej i wielu innych b.znanych fotek wojennych).Opowiadał,że jego wysoki przełożony po zauważeniu dwóch zegarków na ręce gieroja,kazał mu osobiście wydrapać i zatuszować jeden z zegarków.Tak też zrobił,ale kilka orginałow sobie zostawił (fotek,nie zegarków).

Pzdr.Jarek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie