Skocz do zawartości

B. nazista otwiera zakład preparowania zwłok

mike110

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeszcze kilka - kilkanaście lat, a okaże się iż nie było ludobójstwa, a ogólnonarodowe niemieckie zapatrzenie się w sztukę nowoczesną.
O krematorium też nie usłyszymy inaczej, niż instalacja".

pozdrawiam - Piotr
Napisano
chore nie chore...
wiem jedno w rzeczywistosci taka wystawa wyglada calkiem inaczej bylem w podobnym muzeum w austrii i ciala wygladaja jak odlewy z wosku.
jednak to co o tym mysle zachowam to dla siebie.
pozdrawiam
Napisano
Widziałem w Wiadomościach" relację z tej miejscowości,w której ma funkcjonować ten zakład.Kolejny raz byłem zażenowany postawą naszych rodaków.Na pytanie dziennikarza,czy nie przeszkadza im,że były esesman zakłada u nich zakład preparowania zwłok większość głupawo się uśmiechała lub twierdziła,że absolutnie nie przeszkadza. Jeden z mężczyzn stwierdził,że w czasie wojny każdy coś musiał robić,więc mu nie przeszkadza,że facet był esesmanem.W takich sytuacjach odczuwam coś na kształt obrzydzenia do moich współziomków.
Napisano
Wydaje się,że prokuratura przypomniała sobie o swoich zadaniach i zainteresowała się tatusiem dr Śmierć i jego mroczną przeszłością.Mam nadzieję,że już więcej w Polsce o tych osobnikach nie usłyszymy.
Napisano
Witam!!!

A ja w to nie wierze. Nie jest potwierdzone ze ojciec wlasciciela byl w SS (tak mowili w teleexpresie)
Jest to bardzo mily temacik dla pismakow i tyle. Kazdy niemiecki mezczyzna ktory ma okolo 80 byl w WH SS lub innych sluzbach III rzeszy. Nie ma o czym gadac.

Natomiast jesli chodzi o preparowanie zwlok ludzkich to juz inna sprawa zdecydowanie nie na to forum.

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Tylko nie tyle chodzi o to czy ten facet był esesmanem czy nie,lecz o reakcję mieszkańców tej miejscowości.Na pytanie czy nie przeszkadza im to,że gość był esesmanem jeden z Polaków odpowiada,że każdy musiał coś robić w czasie wojny.Jest to skrajna głupota lub brak wiedzy historycznej i tyle.Co do pismaków mam takie zdanie jak vonadamski.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie