Skocz do zawartości

Program o eksploratacji na TVP Polonia

KudłatyHD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pogram prowadzi pan Adam Sikorski, było jeszcze o przeszukiwaniu dolu z czesciami samolotowymi. ten program jest odcinkowy wiec chyba jest co tydzien:)
Napisano
Tak zgadza się. Też oglądałem. Tytuł tego programu to: Było, nie minęło", godz emisji 10:05 TV POLONIA.
Chyba wreszcie doczekaliśmy się programu w TV dla nas. Najbardziej mnie rozwaliła scena kiedy prowadzący program poszukuje cześci po rakietach V" za pomocą zwykłego prętu tłumacząc że prawo nie pozwala na inny sprzęt :DDD
A zdjącia poszukiwań z wykrywaczem metalu pokazano jako archiwalne :))) Widac było na tym archiwum" że poszukiwacze są tak samo ubrani, hehe nawet TV ma sobie za nic tą durną ustawe.
Bardzo ładnie pokazana polska prawna paranoja.
Raczej napewno jest odcinkowy bo zapowiadali powrót z kamerą na miejsce gdzie znaleziono cześći od Łosia. Chyba będzie w następnym odcinku.

pozdrawiam
d007
Napisano
Na TV Polonia to była powtórka.Program ten leci na regionalnej trójce.Nawet niezłe,aczkolwiek nieco historszczyzny i pogoni za sensacją.Niezłym pomysłem realizowanym w kolejnych programach jest poszukiwanie rozbitegi Łosia z kampanii wrześniowej,który miał się rozbić gdzieś koło Włodawy.Ogólnie niezły program.Pozdrawiam
Napisano
Program jest jak najbardziej OK!!! Jest to jedyny takiego typu program i trzeba o niego dbać by nie ściągnięto go z anteny jak Klubu poszukiwaczy skarbów" Wojtka Stojaka regionalnej piątki. Całkiem dobra relizacja.
Napisano
wczoraj ogladałem.Fajny był ten pan trzymajacy na podwórku pociski artyleryjskie :D . Taki program jest potrzebny bo pokazuje , że nie jestesmy bandą oszołomów rozkopujacych groby i wykopujacymi bomby dla grup przestepczych
Napisano
Witam! Zgadzam się z Wami. Program jest całkiem niezły (nie ukrywam, że strasznie nakręca na poszukiwania ;-) ), na pewno jest w stanie ukazać środowisko poszukiwaczy w dobrym świetle. Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Program jest chyba emitowany zawsze w pierwszą niedzielę miesiąca na TVP-3 o godz.11:45. Po kilku tygodniach jest powtarzany w TV Polonia w poniedziałki o 17:50 i we wtorki o 10:05.Widziałem trzy programy, są realizowane żywym" jezykiem popartym relacjami tubylców -świadków.Po Klubie Poszukiwaczy Skarbów" Wojtka Stojaka, Poszukiwaczach Skarbów" Ryszarda Wójcika,Pograniczach Tajemnic "Joanny Lamparskiej oraz Tajemnicach Dolnego Śląska"(te dwie ostatnie na regionalnej wrocławskiej trójce-dawniej piatce) kolejna ciekawa audycja dla poszukiwaczy i miłosników historii.Szkoda tylko,ze takie programy pojawiają się co kilka lat i po emisji kilku odcinków są zdjęte(DLACZEGO???) i potem znowu musimy długo czekać na nowy cykl.Pozdrawiam nagrywaczy takich programów-Grzebiuszka
Napisano
Witam.
Myślałem,że program jest znany Kolegom i dlatego o nim nie pisałem.Kiedyś przeczesując antenę" pilotem trafiłem na gości z wykrywkami i aż mi szczęka opadła.Jest to chyba jedyny program dla nas w polskiej TV.
Tak jak wspomniał kol.Grzebiuszka program jest emitowany w reg. TV3 w każdą pierwszą niedzielę miesiąca.Powtórka we wtorek(o ile nie idzie o zgrozo speckomisja).Jeśli chodzi o Polonię,to jeszcze nie rozpracowałem.
Myślę,że powinniśmy założyć wątek o tym co dla nas ciekawe na antenie.Przepada nam sporo programów ,gdyż nie każdy studiuje program TV ,albo tytuły są enigmatyczne.

Pzdr.Jarek
Napisano
Panowie ten program to zdaje się OCALIĆ OD ZAPOMNIENIA"jest emitowany na TV LUBLIN w każdą niedzielę o godzinie 14 wiem bo oglądam .Ten gość co go prowadzi mieszka nawet niedaleko mnie niestety nie mam do niego dojścia a szkoda bo ma wiele wartościowych informacji .Iniechodzi mi o kopanie ale o nieznane epizody walk gróp powstańczych ,walk z września i partyzanckich.pozdro.
Napisano
Dokładnie Rysa :)
Program jest robiony przez TVP Lublin i głównie(tylko?) kręcony na Lubelszczyźnie.Co niedzielę o 14.00 na TVP3 Lublin.
Napisano
To może ktoś kto odbiera TVP Lublin jest w stanie nagrywać te programy na kompa , a potem udostepni je zainteresowanym. A może macie już jakieś programy w wersji komputerowej" ?
Dysponuje dużą ilością programów nagranych z tv od roku 92 (KPS wrocławskie i ogólnopolskie, sXXw, cykl twierdze z TVP3 i inne, głównie forteczne programy),ale tylko w wersji VHS- ok 7 kaset.Mam nadzieję ,że uporam się kiedyś z przegraniem tego na cd i bedę mógł się tym podzielić.
Pozdrawiam,Grzebiuszka
  • 2 weeks later...
Napisano
Kolejny odcinek Było,nie minęło" w czwartek,10marca o godz 19:25 na TVP3 w programie ogólnopolskim.Ciekawe ,czy to będzie kolejny odcinek ,czy powtórka tego z niedzieli.Niezakłóconego odbioru życzy Grzebiuszka
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie