Skocz do zawartości
  • 0

co to za pistolecik?

rybosz

Pytanie

Napisano

witam.

no wiec od jakiegos czasu probuje rozpoznac ten pistolecik, ale za chiny ludowe nie wiem co to. wiec moja prosba taka: co to za pistolecik.

dodam ze dlugosc lufy to ok. 11 cm

pozdrawiam.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie, nie jest, ale to prawdziwy ponadczasowy klasyk - taka matka wszystkich współczesnych pistoletów kieszonkowych. Bardzo przyjemny fancik. ;-)

Tak na dobrą sprawę nie można też t e o r e t y c z n i e wykluczyć, że jest to amerykańska wersja licencyjna FN mle 1906- Colt Vest Pocket (znany też jako M1908 i pod kilkoma innymi nazwami).

Pzdr

Grzesiu
Napisano
dokladnie to. dzieki za pomoc. a jeszcze mam pytanie, jak teraz moglbym sie dowiedziec w ktorym roku on zostal wyprodukowany? i wogole w jakich latach byl produkowany.

jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam
Napisano
Browning wz 1906. Wyprodukowany przez FN w Belgii. Bardzo popularny pistolecik, niewielki kaliber, bo tylko 6,35 mm. Magazynek 6 naboi. Wyprodukowano do roku 1940 ok. 4 mln. sztuk. Bardzo popularny wśród walczącego podziemia". Pozdrawiam!
Napisano

witam.

no wiec od jakiegos czasu probuje rozpoznac ten pistolecik, ale za chiny ludowe nie wiem co to. wiec moja prosba taka: co to za pistolecik.

dodam ze dlugosc lufy to ok. 11 cm

pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie