Skocz do zawartości

Dziwadlo do FAMO

cieciwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazlem w jednej z ksiazek cos takiego.
Wyglada na jakis dodatek pozwalajacy pokonywac przeszkody wodne.

Czy ktos wie cos blizej o tym czyms ?

Napisano
Znam ten pojazd z widzenia zdaje sie ze ma 4 osie i jest taki..pudełkowaty-idea podobna do powojennego radzieckiego PTG(na gąsienicach).Poszukam fotek z przodu.

Pzdr.
@ndrew
Napisano
No właśnie między innymi".

Niewiem, czy dobrze rozumuję, ale to COŚ jest napędzane przez FAMO które stoi w środku.
Napisano
Panowie,
O czym dyskusja?Przeciez tam dokladnie pisze co zacz!
Jest to plywajaca przyczepa dla LWS (zeby nie bylo niejasnosci LWS=Land-Wasser Schlepper) o ladownosci do 20 ton, ktora moze przewozic ladunki tak duze, jak 18-to tonowe ciagniki (Sd.Kfz.9 produkowane przez Famo).
Ot i cala tajemnica.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Dokladnie taki jest podpis przy zdjeciu, a w tekscie jest informacje, ze ma to wlasny naped self-propeled trailer" - co jest dla mnie dziwne ..

I stad moje pytanie.

Natomias zdjec tego czegos poszukuje tak czy tak ..
Napisano
Cieciwa,
Bez obrazy, ale gdzie u Beiersdorf'a (z ktroego broszury pochodzi to zdjecie) jest cos w tekscie na temat tejze przyczepy???
W spisie jest wymieniona jako rzyosiowa plywajaca przyczepa o ladownosci 20 ton".I nic wiecej tam nie ma.
Chyba, ze przeoczylem.Jesli tak, to czy moglbys podac numer strony?
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Jesli chodzi o zdjecia w/w, to pojawilo sie jakis czas temu na e-bay, ale nie ma mowy, zebym je szybko znalazl.
O ile dobrze pamietam, to byla holowana przez Panzerfahre, a nie LWS i nie chodzi mi o to znane zdjecie PzF holujacego dwuosiowa przyczepe, ale o tego trzyosiowego potwora.Innych zdjec nie pamietam, by byly.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
to zdjecie pochodzi z
german military trailet and towed eqipment"
jak mnie pamiec nie zawodzi i nie kojaze by bylo tam cokolwiek o self proper
Napisano
Mial, tam TEZ jest to zdjecie ...
A ja to widzialem w ksiazce poswieconej niemieckim wynalazkom. Ale faktycznie w tej pozycji o niemieckich przyczepach niema nic - self propeled ...

Wiec teraz juz sam nieiwiem.
Ale sadze, ze jednak to co Mial zacytowal jest bardziej wiarygodnym zrodlem.

Wiec przepraszam za zamieszanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie