rob Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 Przejrzałem trochę postów i dużo było o filmach z II wśw. W zasadzie ten wątek powinien znaleźć sie na forum filmy, ale tam ostatnio mało soób zagląda. Uszeregowałem listę filmów z II w.św. dosępnych w sieci. Trzeba zainstalować Emule i to wszystko. Przede wszystkim to są klasyki.Liste pisałem tytułami takimi jakimi są podane w emule. Ewentualne tłumaczenia w nawiasach bo kto by tam sie domyślił że talvisota to ni mniej ni więcej tylko wojna zimowa. Produkcje bez przynależności państwowej - angloamerykańskie. Trafiło się sporo filmów radzieckich - sama klasyka. Moze być problem ze ściągnieciem napisów do filmu. Nie wiem jak się oglada filmy po fińsku czy japońsku, ale przed sciagnięciem lepiej sprawdzic czy są w sieci napisy. W sieci jest też chyba Stalingrad soviecki (wielu go ponoć szuka), ale nie jest dokładnie opisany aby go zidentyfikować, więc nie podawałem. Poza tym w sieci jest cała masa filmów o Hitlerze i Stalinie (nie podawałem bo szkoda czasu). Masa Szeregowca Ryana. Jeszcze wiecej filmów dokumentalnych Discovery, Planette itp. Trzeba siedzieć i szukać. Powodzenia. Aha, no i ta lista nie jest listą adresów i jej zamierzeniem nie jest promowanie sieciowego piractwa. Większosć filmów naprawdę cieżko znaleźć w polskich zbiorach. Filmów polskich jest mało. Szkoda . Moze ktoś ma tytuły pod jakimi wychodziły na zachodzie? uzupełnimy12 o'clock high4 pancerniA Bridge too farA midnight clearaction in the north atlanticballad of a soldier (ballada o sołdacie !!!) - rusBattle of BritainBattle of the BulgeBattlegroundBridge on river KwaiBunkier sscome and see - rus (klasyka)das bootdziała navaronyenemy at the gateseroica - polescape to Athenagrave of the fireflies - japgreat escapeGuadalcanal DiaryGung HoHangmen also day (o facecie który zabił Haydricha)Heart's warHow I won the WarHubal - polIt happend herein Harm's Wayitaliani brava gente - ita (włosi na froncie wschodnim)Ivanovo detstwo - ruskanal (kanał) polKelly's heroeskompania bracila notte di San Lorenzo - itaLifeboat (Hitchcock)midway - nie trzeba nic dodawaćObjective Burmaogniomistrz Kalen - polotec soldata - rus orzel (orzeł)-polpattonpearl harbour - popelinapopiol i diament (popiół i diament)-polRun Silent , Run Deep - dla amatorów podwodnego szaleństwaSands of Iwo Jima - nie ogladałem ale mówia ze niezłeschindlerlistStalag 17Stalingrad - gersudba cheloveka - rustalvisota (The winter war) - fin. Wojna na biało.the cranes are flying (ljetat Żurawlei) - rusthe Big red one - chyba Dday?the cross of ironthe dawns here are quiet - rusthe dirty dozen (wszystkie częsci)the longest daythin red linethirty seconds over Tokyotuntematon solitas (Unknown soldier) - fintylko dla orłówtora tora toraTorpedo bombers - rusU 571I wiele wiele innych których nazw nawet nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 no właśnie też tego szukam ale nie ma. Moze w innej sieci. Dzis był zrsztą film o wale pomorskim TVP3 gdzie było dużo wstawek z Jarzębiny. Film był ogólnie ciekawy (ten w TVP), choć za dużo tej Jarzębiny jak na półgodzinny film, a wał to tak ciekawy temat że szkoda go na wstawki fabuły. Był wywiad z facetem który uciekł ze stodoły w Podgajach. Poza tym Pan Dzipanow ma chyba stare dane o ofiarach LWP. Podał liczbę 5000 co jest liczba stanowczo zbyt wysoką, chyba ze wział pod uwagę też tych co zginęli w drodze na pozycje i tych co zginęli w likwidacji 10 korpusu SS. To tyle może i wyjdzie. Na samym wale wg Perzyka zginęło co najmniej 1300 polskich żołnierzy, ale nie będę polemizował bo pan Dzipanow zna się na rzeczy lepiej niz ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosul Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 >>...Nie wiem jak się oglada filmy po fińsku czy japońsku, ale przed sciagnięciem lepiej sprawdzic czy są w sieci napisy..." no to moze odpowiem, ogląda się normalnie, tylko troche inaczej:) , uzywam takiego cudaka co DC++ się nazywa i napisy do wojny zimowej sądzięki za liste, już wiem co następne będę ściagał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
why Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 Bardzo dobry pomysł ta lista,dzięki!Jarzębina czerwona" nakręcona na podstawie powieści W.Kotowicza pt.Frontowe drogi" to naprawdę fajny film.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Ja od siebie dodam ze na osiolku mozna znależć:Kampfgeschwader Lützow (1941)i Kolberg (najdroższy film III rzeszy z 1944 w kolorze)PozdrawiamL26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 W tej chwili raczej należałoby zrobić listę filmów, których NIE można znaleźć w sieci. Po prostu taka lista zawierałaby kilka pozycji. Takiego urodzaju jeszcze nie było nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bucka Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 Kolberg ściągnięty z sieci jest w bardzo dobrej jakości, niestety ściąganie trwało bardzo długo... polecam mieszkańcom Wrocławia (ciekawe ujęcia) i Kołobrzegu oczywiście...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 witam wszystkich.Panowie i panie mam pytanie:czy ktoś z was ma i mógłby się podzielić poniższymi filmami?-CZERWONE I BIAŁE -Jarzębina czerwona-HUBAL-JESZCZE SŁYCHAĆ ŚPIEW. I RŻENIE KONI -BARWY WALKI Proszę o kontakt mailowy.Z góry dziękuje.Pozdrawiam.Blady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mel Napisano 25 Luty 2005 Share Napisano 25 Luty 2005 Oprócz filmu Jarzębina czerwona nakręcono w owych czasach wiele fajnych filmów w tej chwili przychodzą mi do głowy trzy tytuły:1. Kierunek Berlin2. Ostatnie dni3. ZwycięstwoTen ostatni, to skrócona wersja dwóch pierwszych.Pozdrawiam Mel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.