Skocz do zawartości

krasnyja armija / ludowce WP

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Coś luźniejszego: Adam Kaska 7 słucha", J. Przymanowski Opowieści 1001 frontowych nocy" (nie jestem pewien tytułu, fajne rysunki Sz. Kobylińskiego). Aha, jedne niepublikowane chyba jeszcze wspomnienia są gdzieś w necie. Mam to chyba spakowane na innym komputerze. Ewentualnie mogę Ci wysłać na maila.

dzieki za info szukam czegoś o dzielnym krasnym bojcu prosto z fabryki ktory poleciał tepić germańca i imperialistów ... :D a serio to coś ala niemiecki Sajer w apomnianym Zołnierzu" czy 8/15" - coś co się dobrze czyta a przy okazji jest relacją świadka w mniejszym lub większym stopniu (8/15" to moze zły przykład) - czyli dobre pióro + ciekawa historia na faktach a nie z palca, no i nie o USArmy jeno o LWP lub o ruskich ... :)

j-23 dzieki za link ale nic niestety nie kumam z tych krzaczków :)

есна всё ближе... Скоро вернутся пеликаны на родные угодья. Сегодня Биографии и, возможно, что-то ещё. Также к завтрему будет выложена первая партия недостающих иллюстраций (первые плоды операции «Иллюстрация»). Новый поход за переводами тоже результативен — плечо к плечу встают добровольцы а, как говорится, нет ничего крепче духа добровольца. Есть основания предполагать, что теперь на Милитере будет стабильный приток ранее не публиковавшихся на русском языке материалов (или публиковавшихся не полностью). Для обсуждения вопросов, связанных с переводами, открыта ветка на форуме.

Dzieki Feeder - nie wiem czy miałeś okazję czytać ale z tematu Września'39 przy okazji polecam Tu mowi " - o walkach jednostek Armii Prusy - chyba najlepsza jaką czytałem ze wspomnień o 1939. Sajer z Zapomnianym... wysiada przy tym. Wiem że lubisz temat to rekomenduję.

• 8 months later...
wiadowcy", nie pamietam autora, czarna okladka z zolnierzem w helmie, jak sama nazwa mowi, opowiada o losie plutonu zwiadu LWP. Czytalem dosc dawno, ale calkiem przyjemne wrazenia. Z rzeczy bardziej rozrywkowych to Krystek z Warszawy", dla mlodziezy, ale przyjemne w czytaniu.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie