bodziu000000 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Tabliczka.Mam nadzieję, że zdjęcia się przydadzą.PzdrBodziu
Gebhardt Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 DziekiTo by sie zgadzalo. Jest to chyba termos do ktorego wstawiano 2 kociolki w ktorych jedzenie sie powoli dogotowywalo/utrzymywalo cieplo.
mial Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 to jeszcze do kompletu do skrzynki zdejma i bedzie problem Wymiary 57x42x31 cm.Waga ok.10kg.
Gebhardt Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Czy ktos moze wyjasnic mundury na ostatnim zdjeciu? Polbuty i okragle czapki jakos z niczym sie nie kojarzy. Chyba ze KOP dostal okragle czapki przed dlugimi butami????
Gebhardt Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Znalazlem spis rodzai kuchni polowych na stanie WP z r 1931 Krajowe: wz 23 i 23a; firmy Zaleski czterokolowa i dwu kolowa; firmy Odlew.Austryjackie: kwadratowa wz 09, obrotowa; mala wz 17.Niemieckie: duza czterokolowa, duza czterokolowa przerobiona; mala; dwukolowa.Rosyjskie: dla piechoty i artylerii, dla piechoty i artylerii przerobiona, kawalerii; wz 1917.Wszystkie mialy przodki poza Zaleskiego i niemiecka dwukolowymi oraz rosyjska kawaleryjska.Teraz czy panowie moga mi pomoc z dopasowaniem nieznanych fotek do tego spisu?
sadyk Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Kompania lacznosci w brygadzie pancerno-motorowej. F 621" z kuchnia polowa. Chyba taka jaka pokazal Adam 24.01. godz. 21.01.
Gebhardt Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 A zdradzisz Sadyku skad ten piekny szkic? I czy jest tego wiecej? I czy mozna dostac w rozdzielczosci w ktorej moglbym wszystko przeczytac???? :)Kuchni wlasnie bylaby taka jak ta o ktorej mowisz.PozdrawiamKrzysztof
sadyk Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Szkic byl przygotowany przez podwladnego plk Cepy Dowodcy Wojsk Lacznosci. Krzysiu, lepsza rozdzielczosc dostaniesz jutro na priv.
Schrek Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Napisano 16 Wrzesień 2005 Sadyk widzisz ja tez tak bardzo szeroko w tej sprawie sie do ciebie usmiecham ;-Ddziekuje z góry ;-)schrek1@interia.plSchrek
sadyk Napisano 16 Listopad 2005 Napisano 16 Listopad 2005 Manewry 1937. 24 puł. Kuchnia polowa i nie tylko...
sadyk Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Nastepna do kolekcji. Manewry w 1930 r. Wydawanie obiadu.
Gebhardt Napisano 21 Listopad 2005 Napisano 21 Listopad 2005 Sadyk, piekne zdjecie - bo zbieram kucharzy tez! Czy ktos moze zidentyfikowac typ kuchni? Chyba dwu-konna (wyglada ze ma dwa dyszelki (oj ta skleroza, jak sie nazywa taki zaprzag - tzn jak np w biedce?).
Gebhardt Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Oj, chyba nie. Szorowa jest uprzaz w odroznieniu chyba od chomatowej. Coz trzeba bedzie zglebic instrukcje taborowa :) A moze ktos udzieli szybkiej lekcji?PozdrKrzysztof
Schrek Napisano 24 Listopad 2005 Autor Napisano 24 Listopad 2005 hmmm?? mi sie zawsze wydawało ze szorowa to jak kon idzie miedzy dwom dyszlami ?? ale chyba sie myle moze jazłowiak lub pieczarka pomoga ;-) Schrek
jazlowiak Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Zaprzęg jednokonny - przy biedkach występował z siodełkiem na grzbiecie - takie siodełko mamy w Socho w muzeum.Uprząż chomontowa - z chomontem na szyi konia, cięzar ciagnięcia na chomoncie - Artyleria Konna 1939Uprząż szorowa - pozostałe zaprzegi artyleryjskie - szor pas na który koń napiera piersiąUprząż mieszana - trzy konie w poręcz - pomiędzy dyszlami koń w chomoncie - dwa boczne w uprzeży szorowej - taczanki i zaprzęgi kawaleryjskie ppanc.
jazlowiak Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Żeby nie było reklamy to rsyunki obu typu uprzęży są w kawalerii samodzielnej:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.