Ubi Napisano 12 Styczeń 2003 Autor Napisano 12 Styczeń 2003 Chcialbym sie dowiedziec kto z Was byl na MWB i jakie macie z tamtad wrazenia.Mi osobiscie ta impreza nie przypadla w tym roku do gustu....po za grupa rekonstrukcyjna i paroma drobiazgami nie widzialem nic co by mnie na kolana rzucilo.
Hartmann Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Byłem na tej i mprezie.Wiele z niej poza butami /za ,które zapłaciłem zresztą przyzwoitą cenę / nie wyniosłem.Leszek
Gość Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 jezeli chodzi o pojazdy zabytkowe to katastrofa te parę sztuk zosłownie zgineło w morzu połamanych owiewek do japońców , opon i innych gadgetów , na giełdzie militariów też nie było za bardzo co oglądać , ale z drugiej strony impreza zimowa zawsze nijak sie miała do tych letnich
Gość Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Mi sie bardzo podobalo ale znacznie bardziej lubie bazary na STARCIE.Kupilem sobie kolbe do Mosina nawet tanio 60zl.
Hartmann Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Bardzo tanio,zważywszy że mozna było kupić po 45,bez łaski :))))))))))))))))))))))))))))Leszek
Gość Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 A ja kupilem frytki za 4 zeta i hamburgera za 5 zeta i wiem ze przeplacilem ale wszedzie byly takie ceny.Najwieksze nasilenie zwiedzajacych przespałem na sianie kolo Sdkfz :(
Chudzin Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Wpadłem, zobaczyłem i..... największe wrażenie zrobił pewien grzecznie śpiący żołnierz...
yoony Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 to bylo ....warto bylo zobaczyc znajomych to sliczne bmw afrika korps horcha i krada zadnego halftraka sdkfz 251 tylko jako nedzna podroba 3 jeepy za miast jednego Leszek moglby przywiezc panceke wlasciwie nie bylo to warte tych 10 zlnajlepiej wspominam 2 wystawe z 2001 najciekawsze eksponaty grzana chala wszystko dalo sie obejrzec dobre oswietlenie do zdjec mongo kiedy zaczynacie robic tego blitza ????
Gość Napisano 13 Styczeń 2003 Napisano 13 Styczeń 2003 A ja kupiłem polski bagnet mauser za 25 zeta wykopek ;-)Pozdrawiam
Gość Napisano 13 Styczeń 2003 Napisano 13 Styczeń 2003 A propo tego BMW (afrika ...), byl na sprzedaz. Czy ktos moze wie za ile to cudo, i czy jest na chodzie?
bolas Napisano 13 Styczeń 2003 Napisano 13 Styczeń 2003 Mało fajnych rzeczy drogo jak cholera. To moje zdanie. Miałem kilka gorących ofert: m.in. bagnet wz.24 (stan sredni) za 250 zł, (stan dobry) za 400, inny polski bagnet wz.22 za 600 zł. Super okazją był czerep od hełmu wz.31 za 650 zł ;) ciekawe co tu sie bedzie działo za jakies 5 lat. Fajnie sie wystawili ludzie z GR SBSpad. - wspólne stoisko z Muzeum Tradycji Niepodległościowych z Łodzi. Kiepskie było też to że 50% ludzi płaciło 10 zł za wjazd a reszta wchodziła za friko ... :(
India Napisano 13 Styczeń 2003 Napisano 13 Styczeń 2003 Szanowni Państwo!Czytam Wasze wypowiedzi o MWB i nie bardzo wiem ,o co chodzi ???Co spodziewaliście się tam zobaczyć?Panthere czy Tygrysa na chodzie?Z tonu wynika,ze widzieliście juz wszystko.Pewnie Tatry stoja w Waszych garażach,a Kettenkradami jezdzicie po zakupy...Twierdzicie,ze na MWB nie było zadnych ciekawych militariów do kupienia.Rozumiem,ze Wasze kolekcje prześcigaja wartością i wyglądem nawet te muzealne.No,cóż...Czy Waszej uwadze uszedł LKM 08/15,hełm wz.16 z fasunkiem,wojenna TT-tka,Komisarz? Z bagnetów-berdan,zastepczy Mannlicher,bagnet do kb piechoty z 1826r-rosyjski? znawcy nie widzieli tez zastępczych austriackich klamer do pasów,części do polskiego Hotschkisa(przepraszam jeśli pisownia nie taka),zastępczego S98/05.Nie widzieliście czy moze nie umiecie szukac?Również nie zauważyliście ostatnich manierek firmy Ludwików-bez karbowania na bańce-a to rarytas kolekcjonerski.No,cóz wypada mi tylko podziwiać-bo pewnie Wasze półki uginaja się od rarytasów.Jeśki podobnie jak na giełdzie szukacie w terenie - to współczuję.Twierdzicie,ze nic ciekawego się tam nie działo-to informuję,ze zawiązały się 2nowe grupy rekonstrukcyjne.Jedna będzie odtwarzać Armię austrowegierska z roku 1914,druga formację ZOMO z lat 1979-1989.Ponadto fanatycy historii II w.ś mięli okazje porozmawiać z kombatantami.Pozdrawiam India
yoony Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 Indja ja liczylem na wyscigi ferdynanda z jadrtigerem do okola chali:) Indja przeciaz doskonale sie orjetujesz w tym co bylo pokazywane przez ostatnie 3 lata wiec to co bylo w tym roku to niestety wypadlo cienko a w ulotce rozdawanej przy wejsciu stoi miedzy innymistudebaker M 29 weasel white M3 half truck sdkfz 251 ausf .D jakos nic takiego nie widzialem ograniczeniem bylo miejsce czy pieniadze nie wiem i niechce wiedziec
Gość Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 Yoony-przykro mi-nie dostałam żadnej ulotki przy wejściu!Dodam od soiebie-że gdyby nie to że znam parę osób-nawet nie wiedziałabym,że impreza trwć będzie tylko i wyłącznie w sobote.A nie przez dwa dni jek ogłaszano wszędzie.Nie dziwią mnie wypowiedzi anty-jednak nie mogę się zgodzić z tym ,że we wszystkim były braki i nic ciekawego nie było.Pojazdy były dobrane pod kątem grup rekonstrukcyjnych,natomiast ...militaria....nie zamierzam zmieniac zdania-jeżeli bywalcy imprezy nie widzieli nic...to albo są muzealnikami ...albo ...dyletantami.Pozdrawiam.India
Gość Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 Oj India ....Chyba za dużo palisz marihuany i do głowy Ci już uderzyła :) Było kilka fajnych rzeczy nie przeczę, ale uch ceny były zupełnie nie adekwatne do stanu. Fakt jakbym zarabiał kokosy" to bym sobie wyniósł kupę fajnych gratów nawet polskich - bo faktycznie było co kupic tylko zeby wypchać nimi plecak musiałbym mieć z 50 000 zł pozdrawiam !p.s. w lato na STARCIE bedzie na pewno taniej i ciekawiej
jagoda Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 Ja tez bylem na weteranie i jestem zadowolony udalo mi sie zarobic kilka zl ,a wszystkim nie zadowolonym chcialbym powiedziec ze MWB to nie tylko gielda staroci ,jak ktos chce ,to znajdzie to czego szukal ,a nawet kupi za przystepna cene.A co do wystawy to jest ona tylko dodatkiem ,kilku zapalencow chcialo pochwalic sie tym co maja tzn. samochodami, motocyklami itp.Wiec nie ma sie co obrazac.pozdawiamMarcin Jagoda"Jagodzinski
bolas Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 ja zakupiłem niesmiertlenik polski z wrzesnia - niestety niewybity, ma resztki sznureczka - 15 zł
Gość Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 No wlasnie... a normalna cena to 5, maximum 10 zl....;( Inflancja? ;)
Gość Napisano 16 Styczeń 2003 Napisano 16 Styczeń 2003 jakie lodzkie warunki? Za 5 zl to ja w Lodzi kupowalem.... za 10 w Wawie na Kole widzialem :)
Gość Napisano 16 Styczeń 2003 Napisano 16 Styczeń 2003 To lepiej żeby była przynajmniej taka impreza jak ostatnio, czy lepiej żeby jej nie było wcale (drodzy malkontenci)?
Gość Napisano 17 Styczeń 2003 Napisano 17 Styczeń 2003 A mnie się podobał. Owszem, ceny czasem straszne, chyba wyższe niż poprzednio, zwłaszcza jeśli się zaplanowało zakup czegoś konkretnego, zresztą to już nie to eldorado i lepsze rzeczy się po prostu kończą. Kiedyś to chyba tylko kopie będą ;-((. Ale widziałem, że powodzeniem cieszyły się wykopy karabinów i ludzie dużo tego wynosili ;-)).Co do wystawy, to bardzo mi się podobała, nawet trochę za nowe mieli te mundury. Trochę mnie zdziwiło, że były dwie grupy naszych spadochroniarzy, ale podobno się podzielili, jak zresztą całe nasze środowisko. Może latem pokazaliby jak te pojazdy jeżdżą, zwaszcza te gąsiennicowe po piachu z wojskiem w środku, to by było ekstra!!! Bo podobno większość była na chodzie. No ale po płycie boiska, to chyba nie da rady. Ale może obok, po tym ugorze?? Tylko by trzeba wstrzymać ruch, bo by był jeden wielki karambol ;-))).Pozdrawiam
zomol Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 India - czy mogę Cię prosić o jakieś info odnośnie tej grupy rekonstrukcyjnej ZOMO??
kutno Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 heheheh ... do tej pory kumpel siem ze mnie śmieje że zaśliniłem mache OT ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.