Jaro5 Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 WitamW rece wpadł mi taki oto nieśmiertelnik. Nie mam jednak pojecia z jakiego okresu pochodzi, czy to nieśmierelnik rosyjski czy radziecki. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.Pozdrawiam
Bartek102 Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Blaszka w 100 % II wojenna . Może pochodzi z rejonu BiaŁystok SuwaŁki ?Bartek
Jaro5 Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 WitamW rece wpadł mi taki oto nieśmiertelnik. Nie mam jednak pojecia z jakiego okresu pochodzi, czy to nieśmierelnik rosyjski czy radziecki. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.Pozdrawiam
pni Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Wygląda na I wojenny, kształtem przypomina blaszki 21 Muromskiego p.p. ale że nieznam ros. to trudno mi po treści określić co jest napisane na tej blaszcze. Jak na wstępie dla mnie to I w.ś.
Ja Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Od góry pisze :lićnyj znak114 art park diwizjonMnie coś się z artylerią kojarzy, a nieśmiertelnik jest jak najbardziej I wojenny , II wojenne nieśmiertelniki to była karteczka z danymi wsadzona w taki pojemniczek , który w LWP był podobno używany jako przybornik na nici.Pozdrawiam
Boruta Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Wg mnie II wojna lub może po niej. Nieśmiertelniki o podobnym napisie znalazł mój kumpel tam, gdzie Rosjanie stali do pocz. lat 50-tych. Tylko kształt był bardziej rombowy z zaokrąglonymi rogami.Pozdrawiam
Boruta Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Ja tam znalazłem tam taki. Rosyjskie były takiego samego kształtu, tylko napisy po rosyjsku, dokładnie tak samo. Były mosiężne i aluminiowe.
Pytanie
Jaro5
Witam
W rece wpadł mi taki oto nieśmiertelnik. Nie mam jednak pojecia z jakiego okresu pochodzi, czy to nieśmierelnik rosyjski czy radziecki.
Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.