d007 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Żyjemy w końcu w państwie prawa" że aż żygać się chce. Z normalnego młodego pasjonata historii i militariów, robi się w tymn państwiue badytę i narkomana. HEHE Demokracja i wolność w iście polskiej postaci.
jack61 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Grzybki zostały po uszkach do barszczyku.he he Jack61
general1006 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Kozanów górą.Kolo pewnie sprzedawał narkotyki i Policja dostała pewnie namiary. Wpadają do domu , a tam mały arsenał;-)Mieli się czym wykazać.
jacenty2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Pewnie dostaną za tą niebezpieczną , świetnie przygotowaną i przeprowadzoną bez strat akcję kupę medali, nadród i awansów :)
jacenty2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Widać po zdjęciu,że facet szykował jakąś bandycką akcję a ta lufa w złomie jest taka wygięta żeby gdy go się ukryje w spodniach.....żeby noga mogła się zginać w kolanie :)
Forteca Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Ty sie jacenty nie śmiej, jak komuśprzyłoy taką lufą w głowęto i zabić może... Ciekawe, co będą utylizować saperzy - te grzybki ????
jaca2003 Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam na drugim temacie dla ludzików którym obce jest wszystkie knucie i mataczenie.Tylko kto komu wokół póra robi?I co w końcu zbierac aby do gazet nie trafić?Złom żelazny-elementy broni palnej.Metale kolorowe- elementy do produkcji amunicjiszmaty-Treści nazistowskie.Pozdrawiam z nowym 2005 Mądrzejszym Rokiem
bastus0 Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 ....wszyscy tak bla bla bla a jak sie skończyła akcja z listem do rzecznika o zmianie w ustawie o broni ten śmieszny zapis: ...istotne części broni...." (sam czekam na sądowne rozwiązanie z tego zapisu)....pzd bastus
barteks Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Bardzo podoba mi się to, jak z kolekcjonera robią przestępcę.Zawsze wygląda to tak:Dzielna policja z ogromnym wysiłkiem i przy użyciu wielkich sił wytropiła drania,bandytę, który ośmielił się mieć złom w domu!!!.O zgrozo!!!Klękajcie narody!!!Uważajcie, oni mogą być wśród was!!!Kolekcjoner złomu twój wróg!!!"A najgorsze, że nic nie możemy poradzić na to, że nasze hobby jest nielegalne i to na każdym froncie.Kopać nie wolno.Chodzić z wykrywaczem nie wolno.Nie ma możliwości rejestracji broni znalezionej..List do rzecznika???Równie dobrze można było pisać do wodnika!!!
DjOLO Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Zgadzam się z wami.Ale polskie doskonale" prawo nie tylko w tej kategori robi z normalnych ludzi bandytów.Kiedyś koleżanka opowiadała mi ze u pewnej starej babci znaleziono karabin maszynowy(jej 15 letni syn zbierał militaria itp) Oczywiscie tylko obudowe niekompletna(tylko częsc) I omało nie poszła za kratki,musiała zapłacić wysoką grzywne.
bastus0 Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 ...najpierw na stronie głównej wielki przedruk z takiego listu..pieczątki....że ma 30 dni na odpowiedz.....to jaka ona jest ????......tajemnicze zniknięcie tematu czy ja gdzies przeoczyłem....a może naciski z góry"...pzd bastus
KudłatyHD Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Ciekawy jestem kto uprzejmie doniusł na kolekcjonera. I ciekawe co policja robi z takimi eksponatami, bo jeżeli przekazuje do muzeum to jest ok ale jak saperzy to detonują to mi ręce opadną hehe.
j35 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Chyba najpierw wysadza ,a potem do muzeum:)Jeśli łykają gościa np. z allegro,to napewno orientują się w cenach.
ziomek11 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Forumowicze!Tak naprawdę sedna sprawy i faktycznych okolicznosci w jakich doszło do ujawnienia tego złomu nie znamy...naszej ocenie możemy poddać tylko to co napisano w tym profesjonalnym" artykule.Mogło być tak ze zlom znaleziono pzrypadkowo np. szukano marychy, a znaleziono gzybki halo-halo i te militaria.Albo tez szukano u niego czegos jeszcze innego w jeszcze jakies innej sprawie.Zauwazam duza generalizacje, ze z kolekcjonerow robi sie przestepcow, a tak naprawde nikt z nas o tym gosciu nie moze powiedziec czegokolwiek konkretnego, kto z nas wie i moze reczyc ze procz hobby nie handlowal prochami i nie dmuchal ludzi na Allegro.Z drugiej strony frustracja hobbystow i twierdzenie ze z normalnych ludzi robie sie przestepcow, a nie lapie sie prawdziwych bandziorow jest takze zrozumiala... Niestety problem odp. przepisów prawa i ich oddziaływania na naszą rzeczywistość to nie tylko ten nieszczęsny zapis w przypadku ust. o broni i amunicji-takich przepisów jest więcej...zgazdam sie tu z DjOLO w jego komentarzu, ale dodam ze problemem tym zajmoja sie profesorowie od wielu lat i jak widac jest on aktualny...coz kiedy jeszcze popatrzec na sejmowych reprezentanow spoleczenstwa zarazem tworcow prawa to jest jak jest... KudłatyHD co do problemu co policja robi z takimi eksponatami to problem dowodów rzeczowych (a tymi są niewątpliwie znalezione owe istotne częći broni czy amunicji)reguluje kodeks postępowania karnego-rozdział dot. dowodów rzezczowych innych szczegółów nie będe pisał bo to nie wykład z prawa ale ich droga jest prosta np magazyn dowodow rzeczowych, moze to byc takze muzeumPozdrawiam
j35 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Oj kol Ziomek, albo jesteś naiwny ,albo wręcz przeciwnie.Bez urazy.Jarek
jack61 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Pytanie do j35 czy wiesz co znaczy słowo hund?
j35 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Cholera, chyba nigdy nie nauczę się dodawać tych dziwnych buziek.Pzdr.
Paulus22 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 A ja z tego artykułu wywnioskowałem tyle: KOLEKCJONER = BANDZIORa o polskim prawie i policji już nawet nie chce mi się pisać... .pozdr.
Paulus22 Napisano 25 Styczeń 2005 Napisano 25 Styczeń 2005 Aha przytoczę tylko jeden przkład sprawiedliwości, wiadomosc z dziś z jakiegoś radia Opolskiego: kobieta za nielegalne posiadanie broni z tłumikiem(broń współczesna nie podano modelu) z której zostały zamordowane trzy kobiety (sprawca ma dozywocie - chociaż tyle dobrze) została skazana na 2 lata w zawieszeniu :))
jacenty2004 Napisano 26 Styczeń 2005 Napisano 26 Styczeń 2005 biorąc pod uwagę ilu ludzi zginęło od kulek wystrzelonych z tego cekaemu na zdjęciu -facet dostanie dożywocie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.