Skocz do zawartości

Wrocław - kolejna wpadka

Wraith

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Żyjemy w końcu w państwie prawa" że aż żygać się chce.

Z normalnego młodego pasjonata historii i militariów, robi się w tymn państwiue badytę i narkomana. HEHE Demokracja i wolność w iście polskiej postaci.
Napisano
Widać po zdjęciu,że facet szykował jakąś bandycką akcję a ta lufa w złomie jest taka wygięta żeby gdy go się ukryje w spodniach.....żeby noga mogła się zginać w kolanie :)
Napisano
Witam na drugim temacie dla ludzików którym obce jest wszystkie knucie i mataczenie.Tylko kto komu wokół póra robi?I co w końcu zbierac aby do gazet nie trafić?Złom żelazny-elementy broni palnej.
Metale kolorowe- elementy do produkcji amunicji
szmaty-Treści nazistowskie.
Pozdrawiam z nowym 2005 Mądrzejszym Rokiem
Napisano
....wszyscy tak bla bla bla a jak sie skończyła akcja z listem do rzecznika o zmianie w ustawie o broni ten śmieszny zapis: ...istotne części broni...." (sam czekam na sądowne rozwiązanie z tego zapisu)....pzd bastus
Napisano
Bardzo podoba mi się to, jak z kolekcjonera robią przestępcę.Zawsze wygląda to tak:Dzielna policja z ogromnym wysiłkiem i przy użyciu wielkich sił wytropiła drania,bandytę, który ośmielił się mieć złom w domu!!!.O zgrozo!!!Klękajcie narody!!!Uważajcie, oni mogą być wśród was!!!Kolekcjoner złomu twój wróg!!!"
A najgorsze, że nic nie możemy poradzić na to, że nasze hobby jest nielegalne i to na każdym froncie.Kopać nie wolno.Chodzić z wykrywaczem nie wolno.Nie ma możliwości rejestracji broni znalezionej..
List do rzecznika???Równie dobrze można było pisać do wodnika!!!
Napisano
Zgadzam się z wami.Ale polskie doskonale" prawo nie tylko
w tej kategori robi z normalnych ludzi bandytów.
Kiedyś koleżanka opowiadała mi ze u pewnej starej babci znaleziono karabin maszynowy(jej 15 letni syn zbierał militaria itp) Oczywiscie tylko obudowe niekompletna(tylko częsc) I omało nie poszła za kratki,musiała zapłacić wysoką grzywne.
Napisano
...najpierw na stronie głównej wielki przedruk z takiego listu..pieczątki....że ma 30 dni na odpowiedz.....to jaka ona jest ????......tajemnicze zniknięcie tematu czy ja gdzies przeoczyłem....a może naciski z góry"...pzd bastus
  • 4 weeks later...
Napisano
Ciekawy jestem kto uprzejmie doniusł na kolekcjonera.
I ciekawe co policja robi z takimi eksponatami, bo jeżeli przekazuje do muzeum to jest ok ale jak saperzy to detonują to mi ręce opadną hehe.
Napisano
Chyba najpierw wysadza ,a potem do muzeum:)
Jeśli łykają gościa np. z allegro,to napewno orientują się w cenach.
Napisano
Forumowicze!
Tak naprawdę sedna sprawy i faktycznych okolicznosci w jakich doszło do ujawnienia tego złomu nie znamy...naszej ocenie możemy poddać tylko to co napisano w tym profesjonalnym" artykule.
Mogło być tak ze zlom znaleziono pzrypadkowo np. szukano marychy, a znaleziono gzybki halo-halo i te militaria.
Albo tez szukano u niego czegos jeszcze innego w jeszcze jakies innej sprawie.
Zauwazam duza generalizacje, ze z kolekcjonerow robi sie przestepcow, a tak naprawde nikt z nas o tym gosciu nie moze powiedziec czegokolwiek konkretnego, kto z nas wie i moze reczyc ze procz hobby nie handlowal prochami i nie dmuchal ludzi na Allegro.
Z drugiej strony frustracja hobbystow i twierdzenie ze z normalnych ludzi robie sie przestepcow, a nie lapie sie prawdziwych bandziorow jest takze zrozumiala...
Niestety problem odp. przepisów prawa i ich oddziaływania na naszą rzeczywistość to nie tylko ten nieszczęsny zapis
w przypadku ust. o broni i amunicji-takich przepisów jest więcej...zgazdam sie tu z DjOLO w jego komentarzu, ale dodam ze problemem tym zajmoja sie profesorowie od wielu lat i jak widac jest on aktualny...coz kiedy jeszcze popatrzec na sejmowych reprezentanow spoleczenstwa zarazem tworcow prawa to jest jak jest...
KudłatyHD co do problemu co policja robi z takimi eksponatami to problem dowodów rzeczowych (a tymi są niewątpliwie znalezione owe istotne częći broni czy amunicji)reguluje kodeks postępowania karnego-rozdział dot. dowodów rzezczowych innych szczegółów nie będe pisał bo to nie wykład z prawa ale ich droga jest prosta np magazyn dowodow rzeczowych, moze to byc takze muzeum
Pozdrawiam
Napisano
Aha przytoczę tylko jeden przkład sprawiedliwości, wiadomosc z dziś z jakiegoś radia Opolskiego: kobieta za nielegalne posiadanie broni z tłumikiem(broń współczesna nie podano modelu) z której zostały zamordowane trzy kobiety (sprawca ma dozywocie - chociaż tyle dobrze) została skazana na 2 lata w zawieszeniu :))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie