Skocz do zawartości

Wasze Ubrane w mundury i sprzęt Manekiny!

OnyX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Posiada ktos z was fotki swoich manekinów ubranych w mundury i sprzęt? Bardz miło było by pooglądać takie fotki pewnie niejedna osoba marzy o własnym np ja - jestem w stanie kompletowania org ekwipunku.

z góry dziekuje za fotki ,

pzodro -=OnyX=-
Napisano
witam,

ach te Damy! :-)))
ani krztyny zrozumienia dla naszego Fantastycznego Hobby !:-))
Ja co prawda manequina żadnego nie wystawiałem, ale na szafie w sypialni onegdaj leżał hełm US Army m1 z pokrowcem leafpattern i paroma gadżetami zatkniętymi za gumę (repellent, papierosy, otwieracz do konserw, zapałki i takie tam - wszystko - podobnie jak hełm i pokrowiec nań - oryginalne, datowane na lata 68-70 czyli ,,rozkwit'' wojny w Wietnamie) no i moja tzw. Lepsza Połowa z podziwu godnym uporem metodycznie odsuwała mi go w najdalszy kąt szafy tak, aby broń Boże nie był widoczny. Za każdym razem jednak ja przesuwałem go na krawędź szafy, żeby widoczny był w całej okazałości. Taka wojna podjazdowa trwała kilka tygodni i zakończyła się... moim zwycięstwem! Ja tymczasem, w zapale bitewnym, przystąpiłem do ofensywy. Ze stojącej w tejże sypialni półki zapełnionej do cna ksiązkami opróżniłem dwie środkowe, ksiązki rozmieściłem strategicznie w innych rejonach mojego mieszkania a na półeczkach umieściłem kolejne fanty z epoki Drugiej Wojny Indochińskiej. I co? Pełen sukces! Koleżanka Małżonka zmęczona partyzanckimi zagrywkami, dała za wygraną... Czy aby na pewno? :-))
Pół roku później urodził nam się syn. Półka powędrowała do piwnicy, a moje fanty do kartonów pod łóżko córki. Na miejscu półki zaś stanęło dziecinne łóżeczko:-)
Est Modus In Rebus - jak mawiał ongi Zagłoba...:-))
Kobiety to Piekielne Narzędzia, powiadam Wam :-))
w
Napisano

na razie manekina nie mam ale to tylko kwestia czasu wiec założyłem tą kurtke niemiecką wz 14 na siebie. Kurtka na zdjeciu bez patek, pagonów i orła ale juz wszystko mam oryginale i doszyte

Napisano
Do Galicji ? Czy ten pokrowiec na hełmie to oryginał czy szyty z resztki oryg.celty w obecnych czasach ??? Fajne manekinki Gratulacje !!!!! Jak jestes z Podkarpacia to ja tez !!!
Napisano
Witam.
Tak jestem z podkarpacia(zgodnie z ksywką).
Pokrowiec jest niestety tylko wierną repliką.
Pozdrawiam.
No i oczywiście dzięki za pozytywne opinie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie