Jump to content

trafienia napoleonskie

Recommended Posts

Posted
jak w temacie.jestem ciekaw jakie macie trafienia po wojskach napoleonskich,guziki,orzelki?wszystko co pozostalo po tamtej armii.pozdr
Posted
Niestety Twoje trafienia to nie napoleonskie fanty. Guziki napoleonskich formacji byly plaskie a fragment orzelka? z napisem vaterland" to tez nie ta epoka.
Posted
Jakby ktoś byłby zainteresowany nową anglojęzyczną książką Kampania Napoleona w Polsce", to niech napisze do mnie na priv'a. Kniga ma sporo ilustracji i mapki potyczek. Szczerze powiedziawszy trochę się przeceniłem, jeśli chodzi o mój angielski i w związku z tym sprzedaję. Kosztowała mnie z dostawą z Londynu równowartość 80,0 PLN. Za tyle ją też puszczę.
YP
Posted
witam
moze to nie jest powalające trafienie, jesli to mozna trafieniem nazwac... ale znalazłem to bez piszczałki, przechadzając sie po okolicznych polach... to odlamek (calkiem spory ze 2.5 kilo) od kuli armatniej.
a że w tamtych czasach - 1807 - byl mocny ostrzal miasta to pewnie z tamtej epoki.
Posted

Trafiłem dziś taki fant, czy to z okresu napoleońskiego?? Symbolika na to wskazuje ale jestem ciekaw opini ekspertów od tego okresu :-D.
Pozdrawiam Mateusz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information