frost Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Napisano 6 Grudzień 2004 Czy ktoś się orientuje gdzie można kupić kopie odznak pułkowych z okresu II RP ? Chciałbym zebrać odznaki interesujących mnie pułków a oryginały kosztują majątek:(Chodziłoby mi o odznaki emaliowane, Czy ktoś się tym zajmuje ?
Jadzia Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Spróbuj na allegro, tam dość często są kopie takich odznak.pozdrawiamJadzia
SLAW 100 Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Kilka lat temu można je było kupić bez problemu w pracowni Panasiuka w Warszawie na Starym Mieście( nie pamiętam dokładnego adresu) .Były tam wszystkie odznaki z okresu II RP (oczywiście kopie).Slaw 100
frost Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Napisano 6 Grudzień 2004 Dziękuje za podpowiedź. Znalazłem stronkę z odznakami zzakładu p.Panasiuka. Kurcze, ten facet robi prawie cały zestaw pułków II RP !!! Na jednym ze zdjęć jest nakrętka z adresem : Świętojańska 4/6. Pytanie czy ten adres jest aktualny ?
Jadzia Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Możesz wzucić link do tej stronki?pzdrJadzia
DTH Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Jak najbardziej aktualny adres. A jak bediesz baaaaaaardzo ladnie sie usmiechal i byl bardzo mily i trafisz na dobry humor wlasciciela (co zdarza sie niestety rzadko), to moze jak poprosisz pokaze Ci plomien z fanfary 18 pulku ulanow, ktory wisi na zapleczu.Jesli nie, pozostaje Ci pilnie wpatrywac sie w ciemny prostokat wiszacy nad drzwiami w oknach od ulicy Swietojanskiej.A zaklad jest jeden przy Ktedrze na Starowce, drugi zas na Nowym Swiecie.
frost Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Link do strony z odznakami współczesnymi:http://www.wne.uw.edu.pl/pracownia_informatyczna/wrylski/odznaki/panasiuk_int/panasiuk.htmla to kopie:http://www.wne.uw.edu.pl/pracownia_informatyczna/wrylski/odznaki/panasiuk1_int/panasiuk1.htmlCóż, jeśli chodzi o dobry humor właścicieli to przyzwyczaiłem się,że w niektórych instytucjach" tego typu klient jest tylko malutkim robaczkiem;)Ciekawe jakie pan Panasiuk ma ceny ?
Łukasz Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Witam! W ofercie pana Panasiuka niestety nie znalazłem odznaki 42 P.P. z Białegostoku. Może ktoś wie kto zajmuje się wyrobem kopii tej odznaki? Pozdrawiam, Łukasz
SLAW 100 Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Myśle że produkuje wszystkie odznaki z okresu II.Chyba najlepiej będzie pojechać do jego zakładu i pogadać. Ja byłem tam kilka lat temu i pamiętam że oprócz odznak były też orzełki,odznaczenia a tego n.p nie ma na tej stronce www.Slaw 100
Zawias Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Witam Może orientujecie się od kiedy działa pan Panasiuk, tzn. kiedy zaczął swą działalność ?Chodzi mi konkretnie czy i przed wojną była pracownia Panasiuka produkująca odznaki dla wojska.Pozdro
DTH Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Oczywiscie, to przedwojenna firma.Robila m.in. wiele odznak dla WP, a takze dla klubow sportowych.
kootek39 Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 mM ŁADNA ODZNAKE 10PP WEAMLI NE WIEM czy to kopia czy orginal interesuje cie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.