Skocz do zawartości
  • 0

infaterie-sturmabzeichen, rożnice, sygnatury, itp

greku

Pytanie

Napisano

proszę o ustalenie producenta i inne różnice w odznakach jakie sa popularne i wszyscy je mamy, ale w zasadzie każda jest inna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam w kolekcji dwie odznaki z tego tematu w tym jedna brązową sygnowaną bardzo małą literą W ! co to za producent niestety nie mam fotki bo skasowałem kurcze !
Napisano

nie dam sobie reki obciac.. ale samotna 4" to prawdopodobnie późny cynkowy odlew Assmanna

PS. Greku.. szczerze mówiąc zgubiłem rachube z tymi zaczepami.. o co tam chodziło ???
PS2 odznaki M.K. kończą sie na numerze 7 ja osobiście miałem numer 6 ale sprzedałem pare miesięcy temu...

Napisano

proszę o ustalenie producenta i inne różnice w odznakach jakie sa popularne i wszyscy je mamy, ale w zasadzie każda jest inna

Napisano

Ta odznaka f.o. - bardzo łądny wykopek - tym bardziej że to chyba brazowa klasa :)

PS. ex. moja R.S. - rzadka wersja (też sprzedałem juz... :P ) ta choć wyglada na brazową - to spatynowane" srebro..

Napisano
Witam!
Tu jest fajna strona z odznaczeniami( jesli jej nieznacie to sie przyda) trzeba kliknąc na foto to się otworzy w powiekszeniu.
Pozdr.
http://www.reichauctions.com/medals.htm
Napisano
Sygnatury,jednak tu MK nie ma.
A − F. W. Assmann & Söhne, Gablonz
C. E. Junker, Berlin (ohne Herstellerangabe)
Frank & Reif, Stuttgart
f.o. − Friedrich Orth, Wien
G.B.42 − Gustav Brehmer, Markneukirchen
JFS − Josef Feix & Söhne, Lüdenscheid
R.K. − Rudolf A. Karnethz & Söhne, Gablonz
W − Hermann Wernstein, Jena-Löbstedt
Napisano
witam kolego kuligow, chodzi o haki od klamer, odwiedzil bys stara stronka bo watek przygasa, wklejam tez odznake z sygnatura cyferki 3"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie