Skocz do zawartości

Warszawa - ognisko

SZZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Chętnie bym skorzystał. Może to śmieszne ale prosiłbym o namiary GPS według WGS84 i oczywiście w co powinienem się zaopatrzyć(oprócz piwka).
Dzięki za odpowiedź.
Napisano
Witam.
Do Kocura i SZZ.
Nie chodzi o to, że ja się boję kogoś a ajni agenci" czają się wszędzie itd.
Miałem kiedyś nieprzyjemność poznać na tego typu integracji kolesia, w sumie to trzech (taka paczka), który chodził i chodzi nadal z piszcałką ma pewien feler: nadaje wszystko mundurowym za co w zamian oni przymykają oko na jego niektóre sprawy (maja na niego jakiegoś haka). Koleś jest dostyć znany, przynajmniej w W-wie a z tego co wiem nie jest to jeden taki przypadek.
Chodziło mi o to, żeby sie za bardzo nie rozwijać z gadką na pewne tematy podczas spotkania a szczególnie jak się kogoś nie zna i widzi pierwszy raz.
A np. na Kole widuję pacjenta kupującego różne fanty, gada, ogląda, często przyjeżdża - przez przypadek widziałem go z plakietką na miejscu pewnego zdarzenia w L-wie (panna wyskoczyła przez okno) jak prowadził niezbędne czynności.
Może jestem przwrażliwiony ale...

Sam myślałem, czy się nie pojawić ale jednak z L-wa trochę daleko.

Pozdrawiam
Kopi
Napisano
Do Kopiego
dzięki za ostrzeżenie poparte osobistym doświadczeniem. Będziemy czujni, zwarci i gotowi:)
Serdecznie pozdrawiam i przepraszam za sugerowanie niedostatku odwagi:)
SZZ
Napisano
Slawku, znam sprawe oraz fakty o ktorych pisal Kopi, wlasnie takie fakty" skutecznie zniechecaja mnie przed imprezami integracyjnymi:/
Mimo to zycze Wam dobrej zabawy i pozdrawiam
Piorek
Napisano
Witam !

Może rzeczywiście za ostro pojechałem z tym położeniem lachy? Nie wiem.
Po prostu nie sądzę, że Policja aż tak bardzo może wnikać w struktury naszego środowiska, inwigilować, podsłuchiwać kilku facetów, którzy tak naprawdę kopią guziki, monetki, odznaki, klamerki i inne pierdółki.Przecież takie kosztuje kupę kasiory i efekty takiego śledztwa" okazują się niezwykle mizerne. Jak się trafi nabój cały albo większy pocisk artyleryjski to albo się woła saperów albo - z tego co nawet wyczytałem na tym forum - zakopuje głębiej przecież. Uważam, ze nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie trzymał w domu ani w ogólnie pojętym przy sobie " materiałów wybuchowych no bo na litość boską tak naprawde PO CO ? Ja tak przynajmniej rozumiem to hobby i podkreślam jeszcze raz : nie wierzę, że w grupkę facetów jedzących kiełbaski przy ognisku wpadną nagle trzy Jeepy z facetami w kominiarkach ... Albo zza krzaków będą pobłyskiwać obiektywy aparatów.

Reasumując - uważam, że dopóki nie robię nic złego - nic do czego mógłby się jakikolwiek prokurator przypieprzyć, mam czyste sumienie to każdemu z nich moge śmiało spojrzeć w oczy.

Kopi - jak chcesz to ja będę jechał z Nowiaka - mogę Cie zawinąć - szczegóły na priv.
Pozdrawiam !
Napisano
Witam,
mnie również wydaje że nikt normalny nie będzie tracił czasu, energii i pieniędzy na szukanie po polach i lasach pasjonatów poszukujących drobiazgów z minionych epok i nie posiadających w swych mieszkaniach składów broni, amunicji i niewybuchów.
A co na to bywający na forum funkcjonariusze policji i abwery?
Pozdrawiam:)
SZZ
Napisano
Moim zdaniem zaczynacie popadać w lekką paranoję, a potem tylko zaczniecie oglądać się na ulicy i zastanawiać, czy ten ktoś za wami nie jest jakimś tajemniczym agentem, a z najbliższej bramy nie wyskoczą jego kompani.
Pozdrawiam
Napisano
Witam,
na forum PS przeczytalem:
Witam
Chciałbym oficjalnie powitać i pozdrowić bywających tu
smutnych i mniej smutnych panów - federalnych, centralnych,
wojewódzkich, specjalnych, karych, siwych i niebieskich
W sumie fajną macie robotę chłopaki. Zapraszamy częściej,
nie mamy nic przeciw takim odwiedzinom. Kto wie, może
takie bywanie przerodzi się u któregoś z Was w prawdziwą
pasję biegania z wykrywką?"

Dzial To i owo, post bez tytulu, taka mordka w okularach napisany przez moderatora.

Panowie Boruta, Kocur, SZZ pisze na forum to czego jestem pewien, to co widzialem... Daleko mi do stanow paranoidalnych...
Piorek
Napisano
Witam,
Panowie obiecaem sobie że nie wezmę udziau w tej dyskusji ale już nie wytrzymaem ..........

Jeśli każdy z was ma na sumieniu posiadanie materiaów wybuchowych , amunicji, broni itp ciekawostek to myślę że faktycznie ma czego się obawiać w kwestii policji , ja jednak myślaem że spotyka się na ogniskach NORMALNE ( podkreślam to zowo) toważystwo siedzące po archiwach, zainteresowane historią, zbierające guziki, monety, odznaki itp BEZPIECZNE przedmioty . Ja osobiście PIER....olę wszystkich ktorzy znoszą do domu niewypay, itp ciekawostki i nawet myślę że nie wskazane jest ich pojawianie się na takich imprezach ( nie chcial bym wylecieć w powietrze bo jakiś idiota przyniesie granat i pokaże wszystkim jaki on jest dzielny i potrafi go rozbroić) ja idę na ognisko z czystym sumieniem ....jeszcze nikogo za czytanie książek i zbieranie monet i odznak oraz innych równie niebezpiecznych fantów chyba nawet w tym popierdolonym kraju nie zamknięto . Dla mnie może przyjechać tam cale stado gości w kominiarkach usiąść kolo mnie i popiec sobie kielbaski ......jeśli ktoś ma na sumieniu inne żeczy to nie dość że nie powinien tam iść , ale myślę że powinien również pieprznąc się w dekielek i pójść do psychiatry.
Ręczę żę wśród ludzi którzy przyjdą na ognisko będzie spora grupa która nawet w dobie ustaw i dziwacznych przepisów może z podniesioną gową zapalić sobie ognisko, porozmawiać o minionych dziejach i nie będą im w życiu przeszkadzay żadne slużby mundurowe , a nawet często spotkania te mogą być mie i przyjemne .....

Myślę że co po niektórym należy się faktycznie wizyta w domu panów w kominiarkach bo zdecydowanie mają coś na sumieniu BOJĄC się przyjść na zwyke ognisko.

Do SZZ - do zobaczenia liczę na kolejną ciekawą rozmowę o powstaniu i wyczytanych ciekawostkach .

PZDR PATRON
Napisano
cze tez lubie sluchac gitary:0}lecz zgadzam sie z patronem w kwesti naszego normalnego hobby ,:}jaki sens jest sie ukrywac jesli wszystko co macie mozecie nabyc na kole, u numizmatyka lub na netie pzdr ps trzymajcie kciuki za ladna pogode
Napisano
1) Czy osoby dojeżdżające metrem ruszają jakoś wspólnie ze stacji metra na polanę czy każdy sobie indywidualnie maszeruje przez las?
2) SZZ - o której jutro robicie przygotowania na polanie? Wprawdzie żonka już mi czas zagospodarowała do wieczora :-( ale gdyby... chętnie bym pomógł.
3) Przed chwilą obejrzałem pogodę - ma być wyż! i raczej słonecznie :-)
Pzdr!
Napisano
cze drewno naszykowane ale niestety sa 3 ogniska obok wiec wieczorem moze juz go nie byc:( jakby ktos chcial i mogl popilnowac troche to nr darka daje604694845 on i szz tam sa pzdr ps wezcie latarki to nazbiera sie troche :}fajnie ze chlopaki zrobili komus troche drewna -wezcie im po piffku
Napisano

Baaardzo miłe spotkanko, naprawdę można było posłuchać ciekawych opowieści, a w międzyczasie - gdy Ania przygotowywała kijki do kiełbasek (palce lizać!)- można było porozmawiać m.in. o czyszczeniu monet i ciekawych przygodach...

Napisano

Dziękuję SZZ za pomysł i popieram dominica, że takie spotkania należy powtarzać. Kto nie wierzy że Polska jest piękna - niech przyjdzie i posłucha :-) Dziękuje i pozdrawiam!

Napisano
Było bardzo miło fajnie ze sie spotkaliśmy, trzeba to koniecznie powtorzyc:)
PS
czy ktos nie znalazl zielonej polarowej rękawiczki?:)
pozdrawiam
jadzia
Napisano
ognicho fajne.. lubię ogień .. mam naprawdę mało czasu .. a tu miałem przyjemnoć poznać nas samych jesli tak można powiedzieć. kto za czym, jak gdzie.. myślę, że miło się przekonać że nie samemu ma się jobla ;) byłem z serdeczna kumpelą która no... akceptuje kilogramy złomu i pasję kopania ... nie ona jedna jak się okazało ... poprostu miło, fajnie .. co więcej ... Ci co byli wiedzą, co nie byli niech poprostu żałują. Tak poprostu ... bo warto być. Warto posłuchać, warto widzieć błyszczące oczy .. poprostu warto. nic więcej. Wiem że zalegam z kasero książki paru osobom.. mam nadzieję że w TYM roku się uda :) pozdrówki .. SZUKAM
p.s. Sławu .. dzięki :)
Napisano
Do Roberta,
pomysł był Twój:) To Ty w ubiegłym roku rzuciłeś hasło - spotkajmy się przy ognisku - więc i Twoja największa zasługa!
Do Uczestników ogniska, którym podobała się ta impreza -
Cieszę się, że się Wam podobało - pomimo tego, że ognisko rozpaliło sie na dobre dopiero po podlaniu benzyną i olejem silnikowym:) Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie nas więcej, będzie ciekawiej, a pogoda znowu dopisze:)
Serdecznie wszystkich pozdrawiam, życzę Wam szczęśliwych i spokojnych Świąt, a także pomyślności i spełnienia marzeń w Nowym Roku:)
SZZ
  • 11 months later...
Napisano
Witam,
to może w tym roku podpalimy jakiś browar;) - a tak poważnie - może by się tak spotkać po raz III w grudniu, przy ognisku w Powsinie?
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
Spotkanie po raz trzeci a ja bardzo chętnie w tym wybornym wielkim gronie napiłbym się piwa po raz pierwszy.
P.S Dominic jeśli to czytasz to odezwij się do kolegi z Raszyna
Anielskooki
Napisano
Witam,
nie widzę eksplozji entuzjazmu więc może zaproponuję termin - 10 grudnia. Co wy na to?
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
A może w tym roku Choszczówka - też można zrobić ognisko, (lub też spotkać się w Dzikim", jak wolicie w cieple). Miejsce wręcz przesycone historią ostatniej wojny. Co myślicie o tej lokalizacji? 10 grudnia byłby OK?
Pozdrawiam i proszę o opinie.
Daniel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie