Rybciak Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 Czy ktoś - poza militariami naturalnie - i dolarami :-) ma jeszcze jakieś hobby kolekcjonerskie? Karty telefoniczne, znaczki, pocztówki, kapsle, podkładki pod piffko, inne? Czasem wyrzucamy zbędne gadżety, a ktoś ich właśnie gdzieś szuka (niekoniecznie z piszczałką).... Ja osobiście poszukuję dla siebie i znajomych widokówek z miejscowościami Włoszczowa, Przedbórz, Szczekociny, Lelów, i gadżetów związanych Stefanem Czarneckim (np. pocztówki, medale).
mietek Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 Mundury w różnym kamo, mam ze 20 kompletów. Teraz czekam na paczkę z oryginalnym cadpad i włoskim. :)
Barnaba Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 Wszystko (od pocztówek po maszyny rolnicze) sygnowane nazwami Deutsch Eylau, Rosenberg, Riesenburg, Marienwerder wszystkie miasta z WPr i Gutstadt OPr. Zajmuję się też numizmatyką i zbieram porcelanowe zamknięcia od przedwojennych butelek.pzdrBarNabaaus Dt. Eylau
wons Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Butelki po piwie z przed wojny, porcelanki od onych, kufle.., mam tego już dość dużo(przynajmniej tak mi się wydaje:) )a wiekszość z wykopków..pozdr.WoNs :)
danieloff Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 A ja oprócz militariów (głównie klamer do pasów)zbieram... SPINKI DO KRAWATÓW, ale tylko takie z logo firm, jednostek wojskowych, instytucji lub koncernów. Wiszą sobie nad moim biurkiem w pracy wpięte w 2 krawaty, razem ponad 80 szt. Jeżeli ktoś z Was ma taki gadżet, albo w Waszych firmach nosi się takie spineczki, to dajcie znać:-)daniel
Domino(*) Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Skamieniałosci (od tego wszystko się zaczeło:), znaczki, monety oraz kiedyś pocztówki.Pzdr
cezar48 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Zbieram guziki,medaliki,krzyżyki noi plomby sygnowane, których mam dość dużo ichętnie moge je wymienić. POZDRAWIAM cezar95@op.pl
Szefo Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 natomiast ja mam kolekcję łbów szczupaków wysuszonych na ścianie, co roku po troszku przybywa:)pozdrSzefo
stedke Napisano 27 Listopad 2004 Napisano 27 Listopad 2004 a ja po za WH zbieram(troche dziwne) stare klucze do zamkow :)
Lobo26 Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 cóż jeszcze ze zbierania ? .... podkładki pod piwo :) takie barowe hobby oraz stare pocztówki z mojego miasta.
U96 Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Modele kartonowe - na stare lata gdy przyjdzie czas zamienić wykrywkę na laskę. VJ
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Oprócz militariów - etykiety piwne ,tablice reklamowe ,korki porcelanowe ,butelki i wszystko związane z browarnictwem na Ziemiach Polskich. Kiedyś skamieniałości i ciekawe kamienie. Pozatym przedwojenne druki fabryczne i katalogi firmowe.pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 A to chyba najcenniejsza z moich etykiet od piwa (mam około 23000 sztuk w tym około 200 sprzed 1945 roku) - Browar Dłużewskiego w Kielcach - z tego co się orientuję jedyna sztuka w Polsce.pzdrbjar_1
Czarek Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 poza militariami-modele-w 1/72-broń pancerna,samochody.
luger Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Ołowiane żolnierzyki seri delprado ale tylko niemców w sumie 15 sztuk, każdy z książeczką.
ZOCIK Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 witam!!bjar, znalazłem w garażu dwie etykietki ze starych browarów. jutro postaram się pstryknąć zdjęcia i podesłać na maila może Cię zainteresują. Jak tak to wyślę.pozdrZocik
gudek82 Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Zbieram wszystkie informacje dotyczące mojej gminy Głowaczów i adresy koleżanek :)
mw Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 zbieram wszystko co znajde od butelek po mundury ksiązki itp
lokfan Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 W mojej duszy no i oczywiscie domu ,oprócz militarystyki i historii jest jeszcze miejsce na wszystko co zwiazane ze starą koleją ( kocham parowozy i wszelkie maszyny parowe) oraz posiadam dość dużą kolekcję starych lamp około 90 sztuk: naftowych, karbidowych i benzynowych ,ale nie tych pięknych pokojowych ,lecz technicznych (kolejowych ,wojskowych, górniczych)Zajmuję się też trochę starą motoryzacją odnowiłem wlaśnie BMW R 35 ,a teraz usiłuję zrobic z kupy złomu NSU 201 ZDB. Żona traktuje to wszystko jako objaw wrodzonego bzika ,ale nie przeszkadza (za co jej chwała).No cóż chłopcy nawet ci po czterdziestce muszą się czymś bawic!Niech żyją pasjonaci!Pozdrawiam!lokfan
Romel79 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Przedwojenne banknoty, kiedyś monety i odznaczenia (ale zrezygnowałem bo teraz dużo podrub), modele samolotów i pojazdów niemieckich (1:72 ; 1:35), stare duperele.Poprostu lubie historie i żeczy stare ,chyba jak większość tu zalogowanych :)zbieram też coś z czego nie jestem zadowolony - kase na różne opłaty :(pozdr
Paulus22 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Witam. a moją dodatkową pasją jest rycerstwo i ruch rycerski (nie mylic z rycerskoscią WH) preferuję XV w.
adi72 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Kiedyś posiadałem dość sporo kufli i podkładek pod kufelki,ale po zmianie lokum(ze względu na ograniczony metraż-obdzieliłem bliższych i dalszych znajomych)zostały mi tylko militaria. Pozdrawiam.
J23 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Siemka!co zbieram:znaczki,karty telefoniczne,monety,papierkowe ,czeki,czapki,chełmy,łuski,stare gazety, mapy,książki,maskip-gaz,radiostacje,łącznice,telefony polowe,bagnety,berety,stare zdjęcia,proporczyki, odznaki, pagony.Pozdrawiam tak trzymajcie!!!!!!!!!!!!!!!
ARTI123 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 MILITARIA IiII-WŚ. a pozatym monety i starocie.pozdrawiam-arti
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.