Skocz do zawartości

Kangurek SS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich!!
Mam takie pytanko do Was: Czy ma ktoś z Was takiego kangurka" i czy była by możliwość ściągnięcia z niego wymiarów? Chciałbym go dla siebie uszyć, a wiem że nawet kopie są drogie (300 - 400 zł do dla mnie duży wydatek). Posiadam materiał do jego wykonania bardzo przypominający ten z okresu wojny(wzór kamuflażu). Nie chciałbym spartolić tego materiału bo tylko mi go wystarczy powiedzmy na 1,5 kangurka" :). Czy ma ktoś z Was może jakieś wykroje zrobione w AutCAD-dzie? lub przynajmniej wymiary pospisywane gdzieś na oku"

Napisano
Mam nadzieję ze ten materiał to nie jest austriacka zelta? Bo przypomina ona bardziej kamuflaż Dot44 niż jakikolwiek inny a z tego nie robiono panterek. Jeśli byś chciał panterkę w wersji m40 to jest ona identyczna jak standartowa panterka WH z tą różnicą ze w ściagaczach zamiast sznurków i pasków jest gumka. Mogę służyć ew. wymiarami. Napisz do mnie na fjgrenadier@torun.mm.pl

Pozdrawiam. Tomek
Napisano
Znajomy robi bardzo fajne kangurki z białym podszyciem ( czyli dwustronna na zime ) za 160 zł. bodajże. Moge jak cos fotki porobic. Pzdr.
Napisano
Nie wpisałem się tu po to, aby się kłócić, więc proszę o pokój. Robi on kurtki WH z białbym podszyciem, ale wpominał mi też o dwustronnych kangurkach SS w kamuflaż, w piątek-sobotę dam znać co i jak. Pzdr. wszystkich.
  • 2 weeks later...
Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36697501
Mam pytanie, co by było najlepsze na białą stronę, to znaczy jaki rodzaj płótna??
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano
No i co Kloki są te kangurki niemieckie już? Może coś się ruszyło? Bo grupa rekonstrukcyjna VII Regimentu Skąpych Strzelców Szkockich nie chce wydawać 500 zł na panterkę, wolałaby wydać np. 160 zł. Pozdr
  • 2 weeks later...
Napisano
jak te kangurki po 160 okażą sie realne i nie będzie to jakiś badziew to wezme ze dwie. Pancergrenadier masz do mnie maila to Tomek daj mi znać - nareszcie bede mógł wyjść poza 2 sierpnia a nie paradować w battledresie
pozdrawiam
p.s. czy do kangurek są feldmyce np. po 30 zł
Napisano
wygląda na to, że to kangurek z zimy 43/44, po przemalowaniu na wehrmacht olive. spod spodu wyłazi miejscami panzergrau, a na wierzchu pobielony wapnem w warunkach polowych.
Napisano
Witam. Kangurki już są w trakcie wykańczania, niedługo (1-2 tyg.) powinny już byc skończone. Pozdr. i prosze o cierpliwosc.
Napisano
Mam nadzieję, że Kloki poinformuje nas kangurkowców, że są już gotowe, pokaże fotki i skieruje nas do producenta. Już niedługo wiosna i trzeba jakoś w lesie wyglądać ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie