Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet od mausera

P.Siemieńczuk

Pytanie

Napisano

Kupiłem dziś taki bagnet od mausera. Trochę rdzy na rękojeści,w dobrym stanie zachowały się części drewniane. Jeszcze go nie czyściłem, i nie odkryłem żadnych sygnatur.Mam takie proste pytanie- od jakiego mausera jest ten bagnet? Czy jest produkcji niemieckiej, czy polskiej?
Na zdjęciu obok ostrze...

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Okładziny są na 100% dorobione. Ze zdjęcia wygląda, iż Twoje są polakierowane co w rzeczywistości nie miało miejsca. Okładziny w bagnetach przkręcane były śrubami, te tutaj są zanitowane (?). Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Co do okladek, to w orginalach byly naciecia od strony ostrza. Dla mnie są one dorabiane (patrzac na ich formę).
Co do bić to powinny być na ostzru tuż przy jelcu, na jelcu i na rękojeści jakies Waffenamty.

Pzdr
Napisano

Kupiłem dziś taki bagnet od mausera. Trochę rdzy na rękojeści,w dobrym stanie zachowały się części drewniane. Jeszcze go nie czyściłem, i nie odkryłem żadnych sygnatur.Mam takie proste pytanie- od jakiego mausera jest ten bagnet? Czy jest produkcji niemieckiej, czy polskiej?
Na zdjęciu obok ostrze...

Napisano
Nie macie pojęcia o czym mówicie!!!
To supertajny, opracowany w Penemunde bagnet dla spadochroniarzy znany pod nazwą schweinkiller 98 S".Czyli jest to zwykły świniotłuk, jakich jest niestety wiele.Mam nadzieję, że nie przepłaciłes?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie