Monsun Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 Witam,moje gratulacje dla the-tuna i jego ekipy - świetna robota Panowie. Gratuluję także koledze Tominew'owi!!! Te powstańcze opaski to po prostu totalne przegięcie. Pierwszy raz słyszę, żeby komukolwiek udało się wyczesać taki fant. I pomyśleć, że Niemcy chcieli to do Vaterlandu jako trofeum wywieźć ... no i się im nieudało. Naprawdę ładne fanty.U mnie wyskoczyło ostatnio 10 boratynek, krzyżyk, dienieżka, trochę kopiejek, prę pruskich srebrników, przedwojenne złotówki, 1 piękny carski guzik artylerii a w obecny weekend wyrwałem od pewnej osoby nieśmiertelnik ST.KP.Gren.Ers.Btl. 169 numer żołnierza 1668 grupa krwi A i dwie fotki tegoż żołnierza! Być może dostanę też i Soldbuch! Jak na razie zupełny gratis. U mnie znalazło to odpowiednie miejsce. Możecie mi powiedzieć do jakiej dywizyji należał ten batalion i jaki był jego szlak bojowy? Pytam ponieważ wiem, iż wspomniany żołnierz brał udział w obronie Królewca, a z jego batalionu zostało tylko 4 żołnierzy!!!!Za wszelkie informacje odnośnie historii batalionu, względnie dywizji będę bardzo zobowiązany. Z góry dziękuję.PozdrMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 dzis kolejny wypad,co trafimy tym razem...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 witam!dziś klamra stalowa wehrmachtu,sportowa odznaka SA,blaszka: 1.batt.schw.flak.abt.I/491,karabin kłusola:),bagnet czeski,i jak zwykle siatka pierdół....zdjęcia wieczorem..pozdro chinczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slw Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 31-10-2004, 20.46 -> kuropatwa, raczej samiec. Łowny i jadalny, było brać jak świeża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 No wreście coś!!! Klamerka HJ i trochę śmiecia. Narobiłem sobie smaka na jakiś fant patrząc na wasze trafienia , a czasu zero więc wybrałem się przed pracą na 2 godzinki i... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Dzieki Monsum z gratulacje!!!! A co do trafień, to pewnie mylisz się że tylko ja takie trafienie miałem, pewnie jet jeszcze trochę ludzi co wygrzebało taki fant. A co do opadki to zaczynam ją rekonstruować, bo jest nie cała. Nie wiem tylko jak za to się wziaść????Może ktoś mi w tym pomoże????? Pozdrwiam Wszystkich i życzę podobnych a nawet jeszce lepszych trafieńń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 proponuje ci wogole jej nie rekonstruowac, ani nie szyc, nie myc, wogole nic nie robwsadz ja za szybe taka jaka jest, to relikt tamtych czasow, ktorych niewiele sie zachowalo. to nie jakis szwabski helm, ktory mozna szpachlowac i szlifowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Mam pytanie do p.K-szela Co to za dwie małe kwadratowe blaszki umieszczone na samym dole zdjęcia też taką znalazłem i interesoje mnie ich przeznaczenie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Witam a ja dam tylko link, żeby znowu nie wklejać tu fotek no chyba, ze chcecie. http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=128989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Nie szyj nic tak jak powiedzial Frozzer. Nie ruszaj i wsadź w szybę, takie rzeczy są bardzo rzadkie, z ziemii wyciągnąć orginalny materiał czy papier jest cholernie trudno, dlatego tez jak juz wyciagnales, to nic z nim nie rob. Taka ówka" umyta, zszyta już nie składnia do refleksji jak fant przybrudzony, poszarpany. To jest kawałek historii, taką nówkę można zawsze samemu sobie zrobic, a taki orginal... To nie to samo już... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 połówka bodryla..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 druga do pary leżała jakieś 30 metrów dalej....ale to już trafiłem ja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 bagnet i zapalniki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 tak jak stał... tak wyskoczył z fantów.....niestety stalowych....:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 krótka harrego ....widac po tym terenie grasowali kiedyś kłusownicy lub łobuzy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 i na koniec taka głupia czerwona miska z biciami RAD-u.pzdr dla wszystkich chinczyk i s-ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Witam. Oto dzisiejsza klamerka po wstępnym i już ostatecznym czyszczeniu. Do Rozi nie wiecz co to za blaszki jak wyczyszczę i bedzie coś na nich to dam znać. Pozdrawiam wszystkich. K.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 dobre ,dobre nienajgorsze...k-szela gratulacje!;)pzdr china Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Macie fart ja dzis 200 POMZow z kołkami i zapalnikami....... na szczęście zapalniki wykrecone przez powojennych saperów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 cd.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 China szkoda Szkoda że stalowe fajne by były z innego stopu. Pzdr K.S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 A ja dzisiaj na nowym miejscu rafiłem" takie oto pobojowisko (prawie jak pod Kurskiem).Resztki ok.20 pociętych przez z. samochodów (niektóre 1-2 letnie ).Jak usłyszałem kręcących się bez skrępowania kilku kolesi w dresach ,wycofałem się a z góry zaplanowane pozycje". A z rzeczy ,których szukałem nawet marnej łuseczki.Ot szczęście.Pzdr.Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Chinczyk a jaki jest teren waszych poszukiwań? Głównie chodzi mi czy na fotkach są jakies fanty z Sobieszewa lub Macków. pozdro -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 hahahahaha j35 to wygląda jak nasza piękna komarowa wyspa w marcu 1945:)onyx a czy to coś zmieni jak ci powiem że chodzimy po wyspie,mierzeji,parku trójmiejskim i okolicach???sprawdzamy stare miejsca...fanty ciągle wychodzą ...nigdy sie wszystkiego do końca nie wyjmie...a DM hmmm???...jak chcesz to sam sprawdż ale ta skarpa którą trafiliśmy sie już wyczerpała...została przerzucona we wszystkie możliwe strony:)my sobie ten teren na razie darowaliśmy...moze w przyszłym sezonie...a propo jak masz jakies blachy z D.M to daj znaćpozdr.chiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 aha sorry do meritum pytania:)tak część fantów to oczywiście wyspa...zdjęcia z DM sa w wątku chyba harrego..,podobnym ..ostanie wypady" czy coś w ten deseń..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.