Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia

the_tuna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
moje gratulacje dla the-tuna i jego ekipy - świetna robota Panowie. Gratuluję także koledze Tominew'owi!!! Te powstańcze opaski to po prostu totalne przegięcie. Pierwszy raz słyszę, żeby komukolwiek udało się wyczesać taki fant. I pomyśleć, że Niemcy chcieli to do Vaterlandu jako trofeum wywieźć ... no i się im nieudało. Naprawdę ładne fanty.
U mnie wyskoczyło ostatnio 10 boratynek, krzyżyk, dienieżka, trochę kopiejek, prę pruskich srebrników, przedwojenne złotówki, 1 piękny carski guzik artylerii a w obecny weekend wyrwałem od pewnej osoby nieśmiertelnik ST.KP.Gren.Ers.Btl. 169 numer żołnierza 1668 grupa krwi A i dwie fotki tegoż żołnierza! Być może dostanę też i Soldbuch! Jak na razie zupełny gratis. U mnie znalazło to odpowiednie miejsce. Możecie mi powiedzieć do jakiej dywizyji należał ten batalion i jaki był jego szlak bojowy? Pytam ponieważ wiem, iż wspomniany żołnierz brał udział w obronie Królewca, a z jego batalionu zostało tylko 4 żołnierzy!!!!
Za wszelkie informacje odnośnie historii batalionu, względnie dywizji będę bardzo zobowiązany. Z góry dziękuję.

Pozdr
Marcin

• Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Dzieki Monsum z gratulacje!!!! A co do trafień, to pewnie mylisz się że tylko ja takie trafienie miałem, pewnie jet jeszcze trochę ludzi co wygrzebało taki fant. A co do opadki to zaczynam ją rekonstruować, bo jest nie cała. Nie wiem tylko jak za to się wziaść????Może ktoś mi w tym pomoże????? Pozdrwiam Wszystkich i życzę podobnych a nawet jeszce lepszych trafieńń

proponuje ci wogole jej nie rekonstruowac, ani nie szyc, nie myc, wogole nic nie rob
wsadz ja za szybe taka jaka jest, to relikt tamtych czasow, ktorych niewiele sie zachowalo. to nie jakis szwabski helm, ktory mozna szpachlowac i szlifowac

Nie szyj nic tak jak powiedzial Frozzer. Nie ruszaj i wsadź w szybę, takie rzeczy są bardzo rzadkie, z ziemii wyciągnąć orginalny materiał czy papier jest cholernie trudno, dlatego tez jak juz wyciagnales, to nic z nim nie rob. Taka ówka" umyta, zszyta już nie składnia do refleksji jak fant przybrudzony, poszarpany. To jest kawałek historii, taką nówkę można zawsze samemu sobie zrobic, a taki orginal... To nie to samo już...

Pozdrawiam.

A ja dzisiaj na nowym miejscu rafiłem" takie oto pobojowisko (prawie jak pod Kurskiem).Resztki ok.20 pociętych przez z. samochodów (niektóre 1-2 letnie ).Jak usłyszałem kręcących się bez skrępowania kilku kolesi w dresach ,wycofałem się a z góry zaplanowane pozycje". A z rzeczy ,których szukałem nawet marnej łuseczki.
Ot szczęście.Pzdr.Jarek

hahahahaha j35 to wygląda jak nasza piękna komarowa wyspa w marcu 1945:)
onyx a czy to coś zmieni jak ci powiem że chodzimy po wyspie,mierzeji,parku trójmiejskim i okolicach???sprawdzamy stare miejsca...fanty ciągle wychodzą ...nigdy sie wszystkiego do końca nie wyjmie...a DM hmmm???...jak chcesz to sam sprawdż ale ta skarpa którą trafiliśmy sie już wyczerpała...została przerzucona we wszystkie możliwe strony:)my sobie ten teren na razie darowaliśmy...moze w przyszłym sezonie...a propo jak masz jakies blachy z D.M to daj znać
pozdr.chiny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie