wartownik Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 panowie mam pytanie czym można zakonserwować skrzynie drewnianą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 trchę ją korniki zaczynają chrupać pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasradocha7 Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 mozna ja papierem sciernym potraktowac,ubytki zalepic specjalnym akrylem do drewna,a potem np. bejca i lakier bezbarwny.Ja tak zrobilem duza skrzynie i wyszlo super.tylko musi byc sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wartownik Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 najważniejsze to usunąć wszelkiego rodzaju napisy i oryginalne malowanie, a potem to już tylko szpachlówka papier ścierny i farba olejna... najlepiej różowa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian1 Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 ha,ha,ha !jacenty 2004 jesteś super,naprawdę to było dobre.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Aaaaalbo.. można wymienić wsztstkie deski.. też by ładnie wyglądało ... :DDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Dać kornikom aby zeżarły całość, potem je połapac i posklejac w kształt skrzyni ( kropelka sklei wszystko, tylko nie wiem co na to animalsi ) tak jak wcześniej na różowo i bedzie gites, słyszałem o takich preparatach do zabezpieczania miejsc gdzie zaczynaja żerować, psikasz bezpośrednio w takie miejsce to sie wchłania i zabija skurzybyków, zabezpieczjąc na przyszłość :) Nie niszcz farby, plakietek i 0 szpachli bo zrobisz lipę... Ewentualnie mógł bys pospawać :)heh Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 23 Październik 2004 Share Napisano 23 Październik 2004 Witam .Ja ostatnio miałem ten sam problem ,poprostu kupiłem owadobójczy preparat do drewna o nazwie HYLOTOX .Trzy razy go nanosiłem ,mam nadzieje że jest skuteczny. Napisy ze skrzyneczki nie znikneły. Kosztował osiem złoty.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 23 Październik 2004 Share Napisano 23 Październik 2004 Jeśli chodzi o korniki, polecam stary, ale jary temat:http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=87852&id_forum=4&&sq=korniki&wi=88905#88905Znów na topie! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Październik 2004 Share Napisano 27 Październik 2004 Hmm.. myślę, że wrzucenie skrzyni do pieca raz na zawsze załatwiłoby sprawę korników. A tak na serio to nie rób nic mechanicznie! (papiery scierne, szlifierki, wiertarki odpadaja).Srodkiem owadobojczym na korniki mozesz pozbyc sie tych gryzoni". Jezeli drewno jest suche, to slyszalem, ze dobrym sposobem jest nasaczanie goracym olejem lnianym, powinno ozywic drewno, chyba ze jest w farbie, to juz inny temat.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.