ms Napisano 10 Październik 2004 Autor Napisano 10 Październik 2004 Na wstepie informuje ze link nie jest przedsiewzieciem komercyjnym, nie ma w zamierzeniu wywolywac dykusji co jest wlasciwe a co nie, gdzie sie konczy swoboda i dopuszczalnosc wklejenia sznurkow - o tym zreszta traktowal watek dot VIS-ow, natomiast uwazam ze poruszone sprawy dotyczą nas wszystkich i warte są lektury prez jak najszersze grono osob zainteresowanych tą tematyką..W tym miejscu uprzejmie prosze osoby zaradzajace o wyrozumialosc i doborsrodowiskowe podjescie do zagadnienia:-) -----------------Lint do artykulu:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=7511
mietek Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 sprawa jest oczywista, jest to jedyna wersja MG-131 z zakrzywioną lufą!!! Dlatego każdy jej porząda!!!Zaś na poważnie, płakać się chce. Pisałem wielokrotnie jak w normalnych krajach współpracują muzea z osobami prywatnymi, więc się nie będę powtarzał. U nas dominują zaś stalinowskie metody.
jaca2003 Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 A moze ci smutni byli jednak z agencji detektywistycznej ?Moze od pana posła R?Tylko czemu nie było tam TVN?PozdrawiamPS A czy to nie jest mg ostatniego wzoru do obrony samolotu od tyłu?bo to by wszystko wyjaśniało.
slw Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 K...stwo i socjalizm. Potem gęby pełne zdziwienia, dlaczego nikt nic nie zgłasza, nie chwali się itd.I co mnie jeszcze wpienia przy takich okazjach?Ofiara z imienia i nazwiska, druga str. to Zenon B.
crazyazbest Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 Jak tak dalej pójdzie to oburzone środowisko zamknie się w sobie jeszcze bardziej - zwykła kradzież ... Czas wyglądać panów w garniturach i z teczkami ; z pepeszką w dłoni ;-)Mózg sie lasuje ...
India Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 Witam.Do slw- przykro mi , ze wkurzyło Cię akurat wymienienie przeze mnie z nazwiska ofiary.Gwoli wyjaśnienia...ofiara zgodziła sie na podanie swoich całych danych gdy przygotowywałam ten tekst dla pewnego pisma:) Natomiast - ta druga strona"- jak ich nazwałeś...choc - ja wolałabym , by pisac wyrażnie np. informator policyjny itp...- jak napisałam w tekście prosiła o zachowanie anonimowosci. Stad - mimo, ze byłam w trakcie zarekwirowania- nie moge podac danych.Sadzę, że fakt iz osoba , która wezwała Policje jest poszukiwaczem z Podkarpacia...nota bene z długim stazem w branzy" - jest w tym konkretnym wypadku decydujacą sprawa wpływajaca na brak zgody do ujawnienia jej danych.Postaw sie na jego miejscu...czy ujawniłbys swoje nazwisko w takiej sytuacji? Sorry za szczerośc- ale mysle, że nie. Dlaczego? Ano- dlatego , ze pewnie dalej chcialbyś normalnie funkcjonowac w swoim srodowisku.Pozdro.India
kudi Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 India, jak na razie Cie nie usuneli:)a zdjecia sa bardzo fajne...pozdrrobert_kudelski
slw Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 Przepraszam, trochę się uniosłem. Nie tyle chodziło o ujawnienie, co o to co nie ujawnione czyli tą drugą stronę". Oczywiscie że na miejscu obu panów nie zgodziłbym się na ujawnienie nazwiska bo czym tu się chwalić? Ciebie też w takim razie rozumiem, jak nie można to nie można.Mówiąc zaś druga strona" miałem na mysli ogólną tendencję przekaziorów do takich poczynań, że ofiara" jest mniej chroniona niż ten kto robi cośtam złego, niewłaściwego. Jest jakby bardziej chroniony. Ale to już inne forum...Natomiast najbardziej wnerwiające jest to że po takim numerze jeszcze mniej ludzi będzie chciało się dzielić, przynajmniej tymi ciekawszymi gratami. I tu widzę największą szkodę dla wszystkich z muzealnikami na czele. Tym bardziej że tak jak napisałaś to nie zostały wyczerpane możliwości normalnego porozumienia się.pzdr,slw
jacenty2004 Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 Och chyba kupię sobie teczkę i zacznę wreszcie chodzić w garniturze co w moim wieku chyba jest już porządane :)
IRONRAT Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 O Tempora, o mores!IronratPS. Przy III RP PRL zaczyna wyglądać jak wzór cnót.
Gość Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 Czyli wszystko dalej na zachód (jedyna rozsądna alternatywa). Tam nie są takie dzikie pola jak u nas.pozdro
general1006 Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 Zgłaszam wniosek o zamknięcie Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie i o zwrot eksponatów właścicielom. A panów w gajerkach pod mór i kula w ten zakuty łeb.Kto za ???????
crazyazbest Napisano 11 Październik 2004 Napisano 11 Październik 2004 ja (co zresztą widać po moim poprzednim poście) żądamy PRYWATYZACJI ww muzeum :-)
Peter Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 Wszystko przez krzywą lufę. Wydaje mi się, że ktoś komuś powinien wreszcie tak przyp... co by mu się lufa naprostowała. Niestety czasy bon tonu i elegancji w argumentach się skończyły. Należy przyjąć metody strony przeciwnej. Dziwne ale po dużym łomocie przez nieznanych sprawców, niektórym wraca rozsądek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.