Skocz do zawartości

Manierki Rosji Carskiej

Mathew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co prawda był jeszcze kociołek ale nie chce mi sie go czyścić. Wracając do manierek, podobnie jak w przypadku carskich klamer każda się różni wymiarem i kształtem. Np. środkowa jest cała owalna a manierki z boków mają płaskie tylne ścianki. Manierka z prawej zawiera nawet powietrze z 1914 roku. :)

Napisano

W dwóch przypadkach dość dobrze zachowały się sygnatury producentów. Jedna pochodzi z Petersburga, drugą wyprodukował niejaki Bruner (jaki ten świat mały) , napisy na trzeciej są niewyraźne.

pozdrawiam
Mathew

Napisano
fajne trafienie,gratuluje.A gdzie takie manierki wychodzą z ziemi ? Ja ostatnio w siedlcu janowskim trafiłem manierkę i aluminiowy kociołek ale w nienajlepszym stanie
Napisano
Około 1,2 m. Niskie pokłady. Tylko tam jeszcze coś siedzi.
Jacenty Ty to jesteś potentat. Może byś ,,ZAPODAŁ,, hihihi, sygnaturki.
Skoorpion wypisuj wniosek urlopowy :))

pozdro
Mathew
Napisano
Mathew. Od roku prubuje sie z wami gdzieś wybrać, może tym razem się uda. Jedziecie gdzieś w najbliższym czasie na jurę lub w okolice. Pzdr. Wall.
  • 3 months later...
Napisano

Witam

Pogoda dopisuje tego roku a kolekcja rośnie.

pozdrawiam

P.S.
Wall co najmnie 3 razy proponowałem Ci wspólny wypad i za każdym razem rezygnowałeś. Pzdr

Napisano
Tak to zawsze jest, że po obejrzeniu fajnych fantów ochota
na wyprawy rośnie.Chyba nic tak nie mobilizuje.
W listopadzie wielu mówiło,że to koniec sezonu,a w/g mnie
to teraz jest szczyt.Pogoda extra,owadów zero,a i trawy jakby w zaniku.Obym tylko nie zapeszył.
Pzdr.
Napisano

Witam

No to przechodzimy do wyrobów artystycznych. Widocznie powołali artychę do woja. Może mu sie nudziło ?

pozdro
Mathew

P.S.
Znaleziona na allegro

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Z opisu na allegro wynika, że to rosyjska manierka. Czy carska, tego nie jestem pewien. W każdym razie na pewno jest wyjątkowa ;).

pozdrawiam
Mathew

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie