Mathew Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 WitamWybrałem się dzisiaj na grzybki, niestety coś słabo rosną tego roku. Na szczęście pojawiły się carskie manierki.Mathew
MK Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Fajnie! No ale do jajecznicy nie pasują, tak jak grzybki :)
Mathew Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Co prawda był jeszcze kociołek ale nie chce mi sie go czyścić. Wracając do manierek, podobnie jak w przypadku carskich klamer każda się różni wymiarem i kształtem. Np. środkowa jest cała owalna a manierki z boków mają płaskie tylne ścianki. Manierka z prawej zawiera nawet powietrze z 1914 roku. :)
Mathew Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 W dwóch przypadkach dość dobrze zachowały się sygnatury producentów. Jedna pochodzi z Petersburga, drugą wyprodukował niejaki Bruner (jaki ten świat mały) , napisy na trzeciej są niewyraźne.pozdrawiamMathew
Mathew Napisano 8 Październik 2004 Autor Napisano 8 Październik 2004 Dzięki. I jeszcze ostatnia sygnatura. No i korek, jak nazwa wskazuje wykonany z korka, całkiem dobrze się zachował.pozdroMathew
drag47 Napisano 8 Październik 2004 Napisano 8 Październik 2004 fajne trafienie,gratuluje.A gdzie takie manierki wychodzą z ziemi ? Ja ostatnio w siedlcu janowskim trafiłem manierkę i aluminiowy kociołek ale w nienajlepszym stanie
Mathew Napisano 10 Październik 2004 Autor Napisano 10 Październik 2004 Na Jurze, ma się rozumieć, w okolicach Olkusza. I co ciekawe im głebiej tym lepiej zachowane. pozdroMathew
Skoorpion Napisano 10 Październik 2004 Napisano 10 Październik 2004 PozdrawiamJak tak dalej bedziesz kopał coraz głębiej to jeszcze smoka wykopiesz :-)Nastepna musi byc moja :-)
Mathew Napisano 11 Październik 2004 Autor Napisano 11 Październik 2004 Około 1,2 m. Niskie pokłady. Tylko tam jeszcze coś siedzi. Jacenty Ty to jesteś potentat. Może byś ,,ZAPODAŁ,, hihihi, sygnaturki.Skoorpion wypisuj wniosek urlopowy :))pozdroMathew
wall Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Mathew. Od roku prubuje sie z wami gdzieś wybrać, może tym razem się uda. Jedziecie gdzieś w najbliższym czasie na jurę lub w okolice. Pzdr. Wall.
drag47 Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 mathew ja też bym się chętnie wybrał,może w piątek?
Mathew Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Napisano 15 Styczeń 2005 WitamPogoda dopisuje tego roku a kolekcja rośnie.pozdrawiamP.S.Wall co najmnie 3 razy proponowałem Ci wspólny wypad i za każdym razem rezygnowałeś. Pzdr
j35 Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 Tak to zawsze jest, że po obejrzeniu fajnych fantów ochotana wyprawy rośnie.Chyba nic tak nie mobilizuje.W listopadzie wielu mówiło,że to koniec sezonu,a w/g mnieto teraz jest szczyt.Pogoda extra,owadów zero,a i trawy jakby w zaniku.Obym tylko nie zapeszył.Pzdr.
notch Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Fajne manierki... Moja wygląda tak, jakby się jakiś sałdat za bardzo do niej przyssał ;(
Natan Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 He,he - faktycznie mocno pociągnoł z gwinta ;)))
jacenty2004 Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 A ja z moich najbardziej lubię tą - ładnie ją wyskrobał Jan z lejbgwardii
Mathew Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 WitamNo to przechodzimy do wyrobów artystycznych. Widocznie powołali artychę do woja. Może mu sie nudziło ?pozdroMathewP.S.Znaleziona na allegro
Mathew Napisano 6 Luty 2005 Autor Napisano 6 Luty 2005 WitamZ opisu na allegro wynika, że to rosyjska manierka. Czy carska, tego nie jestem pewien. W każdym razie na pewno jest wyjątkowa ;).pozdrawiamMathew
maxikasek Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 wz.71. swego czasu sporo ich przywieźli rosyjscy uryści". Szczególnie modne były z malowanym orłem carskim. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.