woojec Posted August 25, 2005 Author Share Posted August 25, 2005 WitamRaned ma rację, nie tylko Tejon , ale każdy ; mądrzejszy : wykrywacz wymaga czasu , nauki i zrozumienia jego mowy . A parafrazujc całość jest to sprzęt dla kupujących w M Markt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemax771 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Ja kupiłem Tejona po raz drugi i nie chcę już innego tej kategori,kiedyś dużo czytałem forum jakie to inne wykrywacze cuda są ii sprzedałem Tejona i prubowałem tych innych polecanych na forum wykrywaczy miały być lepsze,,połynełem trochę kasy ale moja strata nauka kosztuje mam teraz owego Tejona prosty w obsłudze i cholernie praktyczny w użytkowaniu i skuteczny zaśięgi super ma kopa więcej nie potrzeba mi,RANED zasięgi podaje trochę zaniżone świadczy to o jego skromności jego sprawa ,jedynie co sobie jeszcze kupię kiedyś,to jakąś firmową ramę pozdrawiam szukających wykrywaczy szukajcie a znajdziecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 O kurde, ale wykop! Napisałeś post... Siedem i pół roku po poprzednim! Rekord! (czy to przez wzgląd na zasięgi Tejona?) ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemax771 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 ktoś tu kogoś śledzi ale mój ostatni post był około 1-2 tygodni temu dziwne o co chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Twój post - 2013-01-12Post, po którym się dopisałeś - 2005-08-25Długo żyję na różnych forach, ale takich głębokich wykopów wiele nie widziałem :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemax771 Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 mnie nie obchodzi kiedy był post założony tylko jego temat i jego wiarygodność ,i nikogo nie śledzę i nie żyję forami zaglądam tu żadko ,ale nie lubię jak się ludzi oszukuję i im jakieś bajki o wykrywaczach pisze ,wiadomo każdzy chwali to co sprzedaję a bez przesady ,przez takie oszukane posty porady ja osobiście dużo pieniędzy straciłem i czasu kto za to mi zapłaci Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARRY Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 To tak jak z jedzeniem, jeden lubi rodzynki drugi nie. Całe szczescie ze jest tyle modeli i tyle marek wykrywaczy :) Naklepiej sprawdzić metodą prób i błędów- takie życie. Kolega też zmienił wykrywke na M..... a póżniej pukał sie w czoło szybko powracając do...Tesoro :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Bo Tesoro jest jak Skoda Octavia z silnikiem TDI - po prostu robi robotę - prosto, nudno, bez wybitnych fajerwerków, ale zawsze skutecznie :)Wokół mnie od lat same tesoraki. Tejon najlepszy z Tesoro - albo po prostu najlepszy i najbardziej uparty z nas go używa, bo z Bandido II uMax też był najlepszy. Zasięgowo na pewno najgłębszy z tej rodziny. Jednak, mając na co dzień Vaquero, czuć że Tejon jest od niego nieco cięższy. Może kiedyś... bo firma Tesoro raczej nic nowego i lepszego od Tejona już nie spłodzi, w czym utwierdziło mnie odgrzewanie kotletów w postaci Outlaw.M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Beaviso masz racje że Tejon nie ma fajerwerków...także nie negujesz skuteczności tego modelu. Więc po co te hejterskie podejście do marki?.Miałem kilka wykrywek , mam Tejona i jakoś nie czuje się oszukany poprzez różne wodotryski jakie ma Np Mine..b. Chodzi mi o profesjonalne podejście do sprawy , a nie zabawę. Może Tejon d..y nie urywa lecz dla mnie" ma tylko jedną alternatywę czyli Xp Goldmaxx power'a .Minelaba zostawmy w Australii a Garreta w USA. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Pawcion, myślę że nowoczesne słowo, którego użyłeś - hejterskie" - or whatever wyrażające mój rzekomo negatywny stosunek do wspomnianej marki, jest zupełnie nie na miejscu zważywszy fakt, że od 3 lat należę do klanu Tesoro, a moja żona od 7... Co absolutnie nie zmienia postaci rzeczy, że firma bez funkcjonującego działu R&D siłą rzeczy pozostanie w tyle lub w niszy.M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Fakt!nie widzą potrzeby rozwoju...Niestety nasze gadanie nic nie zmieni :( Polityka firmy Tesoro wedle innych firm jest co najmniej zastanawiająca...Jednakże bardzo polubiłem Tejona, po przejściach z innymi modelami innych firm tu znalazłem spokojną przystań, mój chory bark odpoczął ja sam widzę nadzieję na lepszą przyszłość. Średnia odnalezionych sreberek wzrosła:) Myślę jeszcze o zakupie cewki DD nel-a lub detecha i będzie świetny sprzęcik na długie lata.Zdrówka dla ciebie i żonki Paweł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Polityka firmy Tesoro wedle innych firm jest co najmniej zastanawiająca"A to niby dlaczego? Jeśli jest zbiór ludzi, którym wystarczają odgrzewane kotlety i zastój technologiczny, a jest to zbiór na tyle duży, że można z tego utrzymać rodzinną firmę, to taka polityka jest całkowicie zrozumiała. Przecież ostatnią innowacją" tej firmy był ponad dwudziestoletni LoboST, którego zresztą stworzył konstruktor spoza firmy. Polityka rozwoju firmy praktycznie nie istnieje w Tesoro, co widać też na przykładzie dystrybucji ich produktów, skostniałej, przestarzałej, bez pomysłu na skuteczny marketing itd.. Kasa jakoś tam płynie, więc jest git majonez:) Fakt, że ludzie często wracają do Tesoro po krótkim romansie z inną marką nie oznacza przecież, że Tesoro jest lepsze tylko, że wychowani na prostym gałkowcu nie chcą sobie zawracać głowy nauką;-) Ja sam zresztą jestem tego najlepszym przykładem - od kilkudziesięciu lat jestem fanem tej marki, choć od dawna mam pełną świadomość technologicznych i jakościowych ograniczeń:)) No więc, głowy do góry bo kto wie i może kiedyś znowu nadjedzie prawdziwy pistolet" z Arizony i załatwi wszystkie Minelaby z ich GPSami i hiperbajerami;-) Może, ale jednak zbytnio bym na to nie liczył..PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
pterodaktyl Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Jest mała zmiana w całej ofercie Tesoro. Rurki zmieniły kolor z szarych na czarne , a Tejon ma też czarną puszkę.Ogólnie jest gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pterodaktyl Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Tesoro stać na projekt zewnętrzny" , i pr. firma będzie zmuszona do przerwania polityki westernu. Klapa modelu Outlaw , to koniec błogiego snu. Nowy Cortes/Tejon w starym stylowym body. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.