Skocz do zawartości

Anlage Süd

feeder

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś coś wie o Zlocie Militarnym w Stępinie 2 - 3 październik? Podobno ma tam sie odbyć również impreza rekonstrukcyjna. Odtwarza Podkarpacka Grupa Rekonstrukcji Historycznej Galicja". czy na tym forum pisze ktoś z tej grupy?
Pozdrawiam
Feeder

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
witam
gupa rekonstrukcji historycznej galicja" została powołana niedawno (6 miesięcy temu). Złożona jest z sekcji niemieckiej (16 DPanc, 78 DSturm - 25 osób), radzieckiej (70 DGw - 30 0sób),Armii Krajowej. Członkowie grupy pochodzą z różnych zakądków podkarpacia: Rzeszów, Łańcut, jarosław, strzyzów, stępina....
W minioną sobotę i niedzielę zorganizowaliśmy operację anlage sud" na terenie zespołu schronów w stępinie. Pogoda dopisała, bitwy równiez były udane-zwłaszcza ta niedzielna (udział 3 spadochroniarzy, artylerii i czołgu, saperów). Ogromne zainteresowanie mieszkańców i mediów. Dla zainteresowanych podeślę kilka fotek. Mój kontakt: rafaelya@poczta.onet.pl, 692 902 409

Członek GRH galicja"
RAF

Witam!
Niestety ze względów na tragicznie wolną pracę komputera wstawię tylko kilka zdjęć.
Pierwsze - taki o widok ze zbudowanej naprędce wieżyczki na część wystawy i bunkra.
Jest to foto z soboty, to tłumaczy małą ilość ludzi.

Z którego zresztą rozciągały się czasem fajne widoki :)

W niedzielę było już więcej osób, wejściówek poszło podobno około 5 tysięcy. Jak na pierwszą tego rodzaju imprezę i małe nagłośnienie frekwencja była naprawdę niekiepska.
Pardon za nie do końca najlepszą jakość zdjęć, no ale takie tylko mam. Na razie. Jeśli ktoś chciałby inne - proszę na maila do Rafała (wcześniej podał adres) czy do mnie. (kaem83@wp.pl, GG4675198).
Pozdrawiam wszystkich i liczę, że może w następnym roku ktoś z Was zajrzy na Operację Anlage Sud 2005? - Michał

Witam! Panowie mam wielką prośbę. W większości przypadków o fajnych imprezach dowiadujemy się po fakcie. Może moglibyśmy się umówić tak, że jeśli ktoś wie o jakieś imprezie- to na forum odpowiednio wcześniej daje cynk. Osób, które wzięły by udział w takiej imprezie na pewno było by więcej. Chyba,że rekonstrukcja jest dla zamkniętego kręgu osób- wtedy sorry. Do takiego spotkania jak wiadomo trzeba się odpowiednio wcześniej przygotować- nie tylko umundurować, ale też załatwić transport, itp. Więc Panowie, jak chcecie, aby takie imprezy jak ta, były głośne jak Bzura- proszę o więcej informacji na forum. Mam nadzieję,że nie tylko ja tak sądzę. Pozdrawiam wszystkich, robGD

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie