Skocz do zawartości

Niedzielne wykopki

KANTON1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Proszę panów z Bg1 o podpinanie postów z niedzielnymi wykopkami. Mi wyszedł posrebrzany zegarek kieszonkowy łuska kalibru 11 mm. Kilka łusek do pepeszki i kilka innych drobiazgów nie godnych uwagi. Łuska z opisem jest w dziale identufikacja.

Napisano
No ja nie mam się dziś czym chwalić jakiś 1 fenol i 1/2 krajcara z 1788 prawie sama nieczytelna blaszka, 10 gr. 1949 kilka pepeszek i fajna pląba.
Napisano
Niestety nie mam jeszcze fotek, ale mam trochę znalezisk z wczoraj i dziś. Najprawdopodobniej jutro zamieszczę fotki w tym forum i w identyfikacji. Trochę tego jest... nie licząc łusek i łudek, to przytacheliśmy do domu cały bagażnik rzeczy.
pozdr. wons
Napisano
niestety fotek nie mam i nie bedzie, ale mam dosc i łapy mnie bolą bo znalazlem śmietnik a w nim talerzyk Fl.U.V i mnostwo gadzetow od sloikow po butelki, patelnie i wyrylem dziure ze hej. nie licze mauserow, guzikow,fenigow (zgroza)
jest to wprawdzie niewiele w porownaniu z innymi szperaczami (bjar_1 :) )ale jestem zadowolony bo sie nie najezdzilem a i popoludnie mile , mloda nawet mi pomagala kopac co zdarzylo sie 1 raz. ide sprawdzic czy aby nie chora
pozdrawiam tom
Napisano
15 łudek od mausera + 1 pierwszo wojenna , łuski , fajka z kosci zrobiona , bardzo stara kalmerka z pola.

pozdro -=OnyX=-
Napisano
Łuska mauser grzebnięta na ślepo, jedyny fant z 3 dołków bez wykrywki: auy S* 7 41.
Pozdrawiam
Napisano

Tylko część wczorajszych wykopków. Element parcianej taśmy nabojowej, zapalnik od niem. granata, 2 tabliczki z drzwi, podstawka pod żelazko i kółeczko z wybitym numerem, chyba od kluczy...

Napisano

Niewiele dalej takie oto rzeczy: guziczki WH z numerami, L" pisane gotykiem i łacińskie z pagonów, odznaka tag der arbait", ślepak z szarą obw. spłonki, no i ramka na zdjęcie.

Napisano

wsród innych szkieł... Sygnał dała ramka na fotkę:)...
Jak będę miał cyfrówkę, będzie reszta fotek, ale raczej w Identyfikacji :) .
pozdrawiamy. wons.

Napisano
E wonsy byliście u mnie i nawet sie nie pochwaliliście tą porcelanką... Super skorupka.
Napisano
hakas: PRACUJ! a nie siedzisz w internecie... :P Jest wyszczerbiona na brzegu, nie ma się czym chwalić... Ale herbik ładny :)
Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie