Skocz do zawartości

ostatnie wypady

HARRY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.jestem ciekaw co ostatnio trafiliscie podczas ostatniego wypadu.moze jakies foty?ja wyskoczylem kolo domu na 2 godzinki:)pozdr

• Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja ostatnio : 2 guziki polskie wz.17 ,1 guzik LWP wojennego wzoru ,łuska mosiężna do 2 cm FlaK ,łuska od ruskiej rusznicy 14,5 mm ,kilka monetek (polskie sprzed 1939 i ruskie XIX w.) ,około 10 łusek 7,92 mm (w większości polskich) ,kulka od szrapnela i inne popierdółki.

pzdr

bjar_1

Napisano
Witam,
Bjar_1 widać u Ciebie postępy po zmianie wykrywki:) Idzie Ci coraz lepiej. Gratuluję. Ja w ostatnich tygodniach znajduję tylko same moniaki z XVI,XVII i XVIII wieku :( żadnego złomu wojennego .. he..he

Pozdrawiam
Monsun

P.S. Do zobaczenia dziś na zlocie w Toruniu w Forcie IV.
Napisano
Ja w Poniedziałek znalazłem carskie guziki z pocz. XIX w. nr 23 , 8, francuski Nacionalitet Frances (jakoś tak) i pozłacany mały guziczek chyba pruski też z epoki. Ponadto odznaka carska I wś. i ok. 30 monetek. Pozdr.
Napisano
Ja w ostatnim miesiącu u chłopów znalazłem - hełm wz42 , resztki farby, skrzynkę alu do MG, manierkę próską, latarkę sprawną Daimon i letni mundur armii carskiej!
Pozdro:)
Grzesiek
Napisano
He..he..dobre te śmieci Tuna. Coś mi tu pachnie Mierzeją Wiślaną a nie okolicą Gdańska ... paprotki.. paprotki... kurde ile tam tego rośnie ..he..hhe.Mam rację ;)

Pozdrawiam
Monsun

P.S. Zapraszam dziś na zlot do Torunia - Fort IV. Będzie trwać do niedzieli :)
Napisano
Oj ładne te dwa ostatnie śmieci" ... Minensucherabzeichen und SA Leistungsabzeichen ... schön, sehr schön.. he..he. Pogratuluj koledze, niezłe trafienia. A Mierzeja to faktycznie okolice Gdańska ;)

Pozdro
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie