pająk Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Siemanko, znalazłem ostatnio w okolicach Dukli kilkadziesiąt łusek, uszkodzonych jak na skanie. Na początku myślałem, że to robota poprzednich poszukiwaczy (niektóre zbierałem z miejsc niedawno przekopanych). Ale chyba nie, bo każda taka łuska ma również uszkodzenie w dnie (następne fotki), dokładnie naprzeciwko wgniecenia w górnej części. Ktoś się orientuje, w jaki sposób mogły powstać takie rzeczy? Mam swój pomysł na ten temat, ale chciałbym wysłuchać innych opinii.
pająk Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Przepraszam za brzydkie skany, nie zauważyłem, że piach mi się wysypał :)
ma75 Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Cześć !Po prostu poszły z MG.Takie wgnioty robi wyrzutnik....Pzdr.
pająk Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Każdy, czy uszkodzony? Stawiałem na jakiś defekt sprzętowy.
sanshin Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Każda luska od MG była tak wgnieciona.To jak mowił poprzednik wyrzutnik tak je giął i to nie była zadna wada.pzdrSanshin
pająk Napisano 13 Wrzesień 2004 Autor Napisano 13 Wrzesień 2004 Dzięki. Dokształcam się powoli na tym forum :) Muszę wrócić w tamto miejsce, może MG jeszcze leży ;) Teren zryty okropnie, trawa zdeptana do gołej ziemi, a jeszcze udało mi się 3 RG-42 wyciągnąć. Nie wspominając o kilogramach amunicji do Mausera i PPSz. Widać poprzednicy chodzili ze słabszym sprzętem.
drag47 Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 naboje były wystrzelone z mg 42(mg 34 niezniekształcał łusek)a swojom drogą to wybieram się w te okolice w piątek . Będe tam pierwszy raz , może byśmy się gdzieś spotkali?
michalczewski Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 G41 i G43 tez tak uszkadzaly" luski.
pająk Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Napisano 14 Wrzesień 2004 drag47: na ten weekend akurat wyjeżdżam w okolice Łupkowa w Bieszczady, ale w niedalekiej przyszłości możemy się umówić na Duklę. Mieszkam w Rzeszowie. Pisz na priva jakby co.
Natan Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 Witam,wydaje mi się ze MG34 też zniekształca łuski lecz nie tak mocno jak na foto. Widziałem łuski lekko spłaszczone na końcu.Natan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.