maxikasek Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 na alle...? wystaw g...no z runami a pójdzie za parę setek ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakieta18 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Siemka ostatnio znalazłem manierkę jak to manierka ?Napinane na niej sygnatura JMN39 co na o oznacza dokładnie?Chciałby się bo wiedzieć jak najwięcej o tym manierce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakieta18 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Siemka ostatnio znalazłem manierkę jak to manierka ?Napinane na niej sygnatura JMN39 co na o oznacza dokładnie?Chciałby się bo wiedzieć jak najwięcej o tym manierce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakieta18 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Następna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakieta18 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Następna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 niemiecka m31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Kopijnik2- troche szukałem o tej Twojej menażce" i popytałem na jednym z for rosyjskich odpowiedź:Скорее всего этот предмет не является предметом снаряжения солдата РИА. Ибо: а) они сделаны из толстой листовой меди, тяжёлые, б) на них нет приказа, и никто никогда не упоминал. в) у различных продавцов антиквариата продают целые наборы таких посудин. Разных размеров." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Przedmiot w temacie,rosyjska tabliczka z napisem˝Polowa kuchnia systemu sztabs-rotmistrza Maruszyna˝.Wyprodukowana w Moskiewskich Warsztatach Taborowych G.I.U w 1913 roku.(może ktoś wie co oznacza skrót G.I.U) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Z militarnym sprzetem kuchennym to u mnie marnie - zbieram jak sie nawinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Na zdjeciu powyżej rosyjska manierka szklana.A tu menazka ale jakos bardzo dziwna.Nie ma zamknięcia" , gora od menażki niemieckiej a dół od polskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 składak złożony przez jakiegoś zbieracza z tgo co miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Menażko-kociolek austriacki M.1869 (moj najstarszy fant militarny)taki ma chyba tylko maxikasek. Swojego wykopałem na złomie ^^ -->Maxikasek : gdzie u ciebie są sygnatury bo nie moge sie doszukac ... one są na pokrywce czy kociołku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 photo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Otóż wersja emaliowana sygnowana była na patelni. NAtomiast nie wiem gdzie była sygnowana wersja stalowa. Mam fotkę Scholtza sygnowaną pod brzegiem kociołka- ale nie jestem pewien czy to nie węgierska albo czeska produkcja.Twoja to alu? czy mi się wydaje.Z kociołkami m1868 jest problem, że po IWŚ robiły je wszystkie kraje należące wcześniej do KuK, także w Polsce do lat 80-tych XX wieku.PSA maxi nie ma kociołka :-). JAkoś nie trafił jeszcze w ładnym stanie w moje ręce, a złomu nie chcę mieć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
61P.P. Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 ja mam taki kociołek w wersji emaliowanej i ma sygnatury na spodzie i na dekielku, stan dołu" agonalny ale sam go wykopałem więc i tak mi się podoba ;-) A propo kociołków mam też jakiś stalowy przypominający austrowęgierskie kociołki różni sie tylko tym że uchwyty są zamocowane na stałe, może ma ktoś jakieś informacje na ten temat ?Pozdrawiam 61P.P." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
61P.P. Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 i emaliowany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Tak, moj jest z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 alu widziałem tylko polskie przedwojenne i powojenne dla harcerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 takie trzy carskie całe manierki - rzadkość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Nie drogie , ale trudno znaleźć nie tłukąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwa Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Witam, zamieszczam do pokazania w tym wątku, może też jakieś macie to pokażcie, dla oddania skali łuska 37mm Pozdraiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwa Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwa Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.