mike110 Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Napisano 8 Wrzesień 2004 Ktoś zna wykonawcę i tytuł piosenki z filmu Jak rozpętałem II wojnę światową"?
ms Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Muzyka: Jerzy Matuszkiewiczhttp://www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=12464tyle podpowiada wyszukiwarka:-)
mike110 Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Napisano 8 Wrzesień 2004 Dzięki. Próbuje to skądś ściągnąć ale lipa straszna.
Gość Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 spróbuj ściągnąć z stąd: http://www.komedie.mocny.com/snd/muzyka/
mike110 Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Napisano 9 Wrzesień 2004 Bo jesteśmy przyzwyczajeni do ich czarno-białych wersji. Myślę, że to jednak fajny pomysł. Mi się podobają w kolorze.
Monsun Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 Zdecydowanie lepiej ogląd się w kolorze. Kiedyś były nawet przymiarki do pokolorowania Czterech pancernych" i Klossa", ale jak na razie nic z tego nie wyszło. Może w przyszłości. Jak rozpętałem ..."zostało pokolorowane na zlecenie POLSATu.PozdrMarcin
Gość Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 Ja tam jednak myślę,że czarno białe wersje, powinny takie zostać.Kojarzy się to z tamtą epoką,techniką filmową.poza tym,te kolory przez POLSAT (na jego zlecenie) nadane-są fatalne!!!W 3 cz.rzeka pod mostem ma kolor jak w błękitnej Lagunie.Gdzie w Polsce (poza Suwalszczyzną) takie wody?W latach 80-tych na moim osiedlu był klub filmowy wyświetlał te filmy na bloku, za free dla mieszkańców-kino pod gołym niebem.Tak ten film zapamiętałem a kolory nadane mi go profanują. Jest takie przysłowie e starej baby panny młodej nie zrobisz"-chyba adekwatnie oddaje wyżej opisane moje spostrzeżenia. Ale to moje subiektywne odczucia, poglądy innych-oczywiscie szanuję.Pozdrawiam serdecznie.
Domino(*) Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 A ma ktos, albo wie gdzie można znależć słowa do tej muzyki?:))))Pzdr
whatfor Napisano 9 Wrzesień 2004 Napisano 9 Wrzesień 2004 RÓŻA CZERWONAC F G CTo nic, że długi jest marsz,F GSłońce osuszy twarz,C F G CIdziesz i liczysz naboje ostatnie trzy,F G CI nie chibisz już - to wiesz. F C Róża czerwono, biało kwitnie bez, F C Nikt z nas nie pęka, chociaż krucho jest, a e Wzgórza przejdziemy , wodą popijemy, a D G Kuchnie polowe dibli wiedzą gdzie. C F C Kto by się martwił, że na drodze kurz, F C G I śnieg i deszcz - to znamy już. a e Wzgórza przejdziemy, wodą popijemy, a D G Woda po walce ma jak wino smak. C F C Róża czerwono, biało kwitnie bez, a G C Dojdziesz bracie, choć krucho jest.Stary karabin - twój brat,Jeszcze zadziwi świat,Będą znów piękne dziewczyny za wojskiem szły,A, że w oczy deszcz, to nic.
mike110 Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 A ktoś ma słowa drugiej wersji tej piosenki? Tej z końca trzeciej części? :)
Grzesio Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 A ja mam inne pytanie drążące.Doszukaliście się może, w którym miejscu w akcji filmu ukryło się PIĘĆ LAT, które Dolas spędził za granicą? Bo jakbym nie kombinował, wychodzi mi tej akcji kilka miesięcy, góra pół roku. I w tym czasie nie łyknął żadnego języka obcego? Barani łeb i tyle.PzdrGrzesiu
mike110 Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Grzesio, nie kombinuj! To tylko komedia ;) Btw. Polecam książkę Przygody kanoniera Dolasa" K. Sławińskiego. Franek nie jest tam cwaniakiem ale ofermą życiową z duuużą dozą szczęścia. Miło się jednak czyta. Trochę przygody zmienione ale za to wszystko się zazębia czasowo :)
whatfor Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 Mam już ostatnią zwrotkę - kończącą III część :)Róża czerwono, biało kwitnie bez.Choć było krucho, teraz dobrze jest.Wzgórza przeszliśmy, cało wróciliśmy,Kuchnie polowe odnalazły się.Jeszcze na twarzach mamy z drogi kurzLecz dziś ten marsz jest za nami już.Wzgórza przeszliśmy, cało wróciliśmyCzoło otrzemy, oczyścimy broń.Róża czerwono, biało kwitnie bez,Oto bracie, wędrówki kres.
Gość Napisano 11 Wrzesień 2004 Napisano 11 Wrzesień 2004 A melodia to przypadkiem nie hymn Manchester United??
Mel Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Piosenkę wykonuje nieżyjący już aktor Józef Nowak - główna rola w filmie Wiosna panie sierżancie"Mel.
whatfor Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 Mylisz się, piosenkę wykonuje Andrzej Żarnecki [aktor i reżyser]. Kompozytorem był Jerzy Duduś" Matuszkiewicz - ten który skomponował m.in. muzykę do Stawki większej niż życie", Kolumbów", Wojny domowej" 40-latka" itd...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 Melodia z hymnu Man. Utd.? hehehe. Nie United mają zupełnie inną.pozdr.
oda Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Witam !A propos czaru Tamtych Lat" - macie jakieś namiary na piosenki i muzykę tytułową z filmów Prawo i pięść" i Wakacje z duchami" ?Pozdrowionka.
mike110 Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Napisano 17 Wrzesień 2004 Co do Prawo i Pięść to poszukaj gdzieś na forum. Ten temat się przewijał. Ps. eMule, kaaza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.