Skocz do zawartości
  • 0

Sygnet

general1006

Pytanie

Napisano

Wczoraj wyciągnięty z ziemi około godz. 20.30 w Brzegu.
Mam pytanko: Kto mógł nosić ten sygnet i czy były one wykonywane tylko ze srebra czy jeszcze z innych metali.
pozdr.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj wyciągnięty z ziemi około godz. 20.30 w Brzegu.
Mam pytanko: Kto mógł nosić ten sygnet i czy były one wykonywane tylko ze srebra czy jeszcze z innych metali.
pozdr.

Napisano
witam.trafilem taki sam ale w super stanie.wydaje mi sie ze jest to sygnet czolgisty,lub ss,ale chyba to pierwsze,2 wojna swiatowa,niemcy.pozdro.ps moj byl z mosiadzu
Napisano
Sygnecik jakich wiele, żołnierze uwielbiali taką iżuterie" nosili tego sporo, tzw. kantynówka, a to że był to sygnet SS czy też pancerniaków to już totalna bzdura takie kantynówki nosili wszyscy od piekarza czy kierowcy zaczynając a na elektrykach" kończąc.
Napisano
Harry szkoda, może ktoś znajomy ma skanerek.
A gdzie go znalazłeś?
Jak Ci się podoba mój po zmyciu syfu jaki miał na sobie?
Teraz może do złotnika na małe prostowanko tylko czy warto?
pozdr
Napisano
wydaje mi sie ze niema co prostowac,jeszcze biedak peknie...ja mojego na mierzeji trafilem,wiec nie sadze zeby byl piekarza hehehe
Napisano
Zgadzam się z przedmówcą - andross'em takich obrączek było i jest pełno ne nosili tego członkowie SS ale wszyscy co se kupili bo była to popularna ozdoba żołmierzy niemieckich i nie łączył bym tego z SS. W jednym z pierwszych numerów pisma MILITARIA był art. o ekschumacji niemieckiego motocyklisty rozstrzelanego we wrześniu przez naszych i okazało się że jednym z fantów które ów motocyklista miał przy sobie był podobny pierścioneczek. a jego blaszka wskazywała na zwykłego zwiadowce WH. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie