Skocz do zawartości

Złomiarze cd............................

shadee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to złomiarze chyba przeszli samych siebie i
za***li most !!! Więc zmotoryzowani panie i panowie jak bedziecie mieli zamiar wjechać na jakiś most to zatrzymajcie się i sprawdżcie czy ten most jest kompletny.....
Napisano
Gdańska Polizei już go odnalazła w hałdzie złomu w gdańskim porcie. I drugi most kolejowy, który szukali od miesiąca też. Obydwa pocięte w drobne kawałki. Prezes firmy, która ten most pocięła i sprzedała, zdaje się że na lewo puścił w ten sposób 1000 ton metalu i zainkasował ok. 5 mln zł. Nie ma go już w Polsce oczywiście.
Napisano
...za te kable to już się od dawna brali, za słupy niesłyszałem. Powiem tylko tyle , że u mojej ciotki na wsi ( niedaleko od niej ) zapier-papier" 600 metry x 2 kable ze słupów - 2 zostawili...może sumienie ich gryzło ;)
Napisano
Niedaleko mnie zginęło tak ze 300m szyn kolejowych, ale w sumie dali d... bo zaczęli kraść nie z tego końca i potem nie było już jak dojechać bo nie było po czym.
Napisano
most ukradł właściciel firmy, która miała go chronić przed złodziejami......

Polak potrafi.

sprzedał most wart 2 mln. zł za 80 tys. bo jak się tłumaczy miał długi.

do czego to dochodzi?!
jak by gości żył we Francji to ciekawe czy pokusiłby się aby którejś pięknej nocy zaj....ć wieżę Eiffla.

pozdr
Zocik
Napisano
Z tego co słyszałem, to most ważył 360 ton, długości prawie 200 m i był składowany na terenie jakiejś firmy, a należał do fimy ze stolicy. Firma u krórej składowano po prostu go zap...Szacunkowo potrzebowali jakieś 15 dużych ciężarówek żeby toto przewieźć do skupu.
Ironrat
Chciałem wywalić do kosza starą pralkę polar, która gdzieś się w piwnicy szwendała, ale jak to ekspert" zobaczył i zaczął wyliczać tyle to a tyle miedzi po ok. 8pln/kg, tyle to a tyle aluminium po 5pln/kg....wyszło mu 40-50 złotych, to się wstrzymałem.
  • 6 months later...
Napisano
Stary temat, ale nie chciałem zakładać nowego wątku.

Znalazłem taką oto notatkę:
„(…) Dla kochających się w tradycji Brytyjczyków Strawberry Field to jedna z ikon narodowej kultury. Gdy w maju 2000 r. ktoś bezczelnie, w biały dzień, podjechał furgonetką i skradł obydwa skrzydła słynnej, obazgranej bohomazami bramy, liverpoolski przewodnik i znawca historii Beatlesów wezwał rodaków do walki o odzyskanie tego „skarbu narodowego”. Skarb odnalazł się po dwóch dniach w składnicy złomu. (…)”
Marek Stecko: „Słońce zachodzi nad Strawberry Field”.

Okazuje się, że nie tylko u nas złomiarze w akcji…
Napisano
Jak to się k...a dzieje , że z mojego parkingu nikt nie chce zap... tych starych złomów które tam tkwią od czasów Franza Josefa a kradną całe mosty.
Napisano
Wystarczy wsadzić do ciupy paru kierowników punktów skupu za paserstwo i cały nasz problem z niszczeniem militarnych pamiątek i wszystkiego co tylko można odkręcić lub pociąć palnikiem sam się rozwiąże.Problem w tym ,że chodzi tu przy okazji o dużą kasę i złodziejstwo na wielką skalę, a w takich wypadkach..... wszyscy złodzieje są bezkarni i ci od 5zł i ci od milionów.
Napisano
Dyskusja na inscenizacji Cigacice'2005:

-ceny złomu dyktują Chiny.
* dlaczego ?
-bo olimpiada u nic hbędzie.
* a co oni z tej stali robia?
-jak to co? Czołgi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie