shadee Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Napisano 13 Sierpień 2004 No to złomiarze chyba przeszli samych siebie i za***li most !!! Więc zmotoryzowani panie i panowie jak bedziecie mieli zamiar wjechać na jakiś most to zatrzymajcie się i sprawdżcie czy ten most jest kompletny.....
wachmistrz Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Gdańska Polizei już go odnalazła w hałdzie złomu w gdańskim porcie. I drugi most kolejowy, który szukali od miesiąca też. Obydwa pocięte w drobne kawałki. Prezes firmy, która ten most pocięła i sprzedała, zdaje się że na lewo puścił w ten sposób 1000 ton metalu i zainkasował ok. 5 mln zł. Nie ma go już w Polsce oczywiście.
MieszkoT Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Może niedługo sie wezmą za te słupy ogromne co rozciągają kable elektryczne nad całą polską.....
shadee Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Napisano 13 Sierpień 2004 ...za te kable to już się od dawna brali, za słupy niesłyszałem. Powiem tylko tyle , że u mojej ciotki na wsi ( niedaleko od niej ) zapier-papier" 600 metry x 2 kable ze słupów - 2 zostawili...może sumienie ich gryzło ;)
wiciu_r Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Niedaleko mnie zginęło tak ze 300m szyn kolejowych, ale w sumie dali d... bo zaczęli kraść nie z tego końca i potem nie było już jak dojechać bo nie było po czym.
ZOCIK Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 most ukradł właściciel firmy, która miała go chronić przed złodziejami......Polak potrafi.sprzedał most wart 2 mln. zł za 80 tys. bo jak się tłumaczy miał długi.do czego to dochodzi?! jak by gości żył we Francji to ciekawe czy pokusiłby się aby którejś pięknej nocy zaj....ć wieżę Eiffla.pozdrZocik
wojak33 Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 w sumie dziwne ze nie kradna jeszcze samochodow i zamiast je wybebeszac na czesci od razu nie jada na zlom.Byloby szybciej i prosciej.
jaca2003 Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Z samochodami robią już tak od dawna .Za poldzero na złomie biorą 500 zł.
wojak33 Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 :)ja mowie o tych lepszych wozkach:)szybciej dojezdzaliby na zlom i inkasowali kaske:))
IRONRAT Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Z tego co słyszałem, to most ważył 360 ton, długości prawie 200 m i był składowany na terenie jakiejś firmy, a należał do fimy ze stolicy. Firma u krórej składowano po prostu go zap...Szacunkowo potrzebowali jakieś 15 dużych ciężarówek żeby toto przewieźć do skupu.IronratChciałem wywalić do kosza starą pralkę polar, która gdzieś się w piwnicy szwendała, ale jak to ekspert" zobaczył i zaczął wyliczać tyle to a tyle miedzi po ok. 8pln/kg, tyle to a tyle aluminium po 5pln/kg....wyszło mu 40-50 złotych, to się wstrzymałem.
Jura Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Stary temat, ale nie chciałem zakładać nowego wątku.Znalazłem taką oto notatkę:„(…) Dla kochających się w tradycji Brytyjczyków Strawberry Field to jedna z ikon narodowej kultury. Gdy w maju 2000 r. ktoś bezczelnie, w biały dzień, podjechał furgonetką i skradł obydwa skrzydła słynnej, obazgranej bohomazami bramy, liverpoolski przewodnik i znawca historii Beatlesów wezwał rodaków do walki o odzyskanie tego „skarbu narodowego”. Skarb odnalazł się po dwóch dniach w składnicy złomu. (…)”Marek Stecko: „Słońce zachodzi nad Strawberry Field”.Okazuje się, że nie tylko u nas złomiarze w akcji…
Peter Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Jak to się k...a dzieje , że z mojego parkingu nikt nie chce zap... tych starych złomów które tam tkwią od czasów Franza Josefa a kradną całe mosty.
jacenty2004 Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Wystarczy wsadzić do ciupy paru kierowników punktów skupu za paserstwo i cały nasz problem z niszczeniem militarnych pamiątek i wszystkiego co tylko można odkręcić lub pociąć palnikiem sam się rozwiąże.Problem w tym ,że chodzi tu przy okazji o dużą kasę i złodziejstwo na wielką skalę, a w takich wypadkach..... wszyscy złodzieje są bezkarni i ci od 5zł i ci od milionów.
Gość Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Dyskusja na inscenizacji Cigacice'2005:-ceny złomu dyktują Chiny.* dlaczego ?-bo olimpiada u nic hbędzie.* a co oni z tej stali robia?-jak to co? Czołgi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.