Skocz do zawartości

Znowu kłamstwo...

Monti

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja jestem ciekaw kiedy nasz rząd pokaże że ma jaja" i wytoczy proces tej firmie komputerowej.Chyba,że jak zwykle nie będą chcieli popsuć stosunków polsko-niemieckich i nic nie zrobią.

Koniec świata",jakby powiedział pan Popiołek z pewnego serialu.
Napisano
Monti zapomnij... ząd" , który defakto nie wiem od czego właściwie jest poza okradaniem mnie jak i pozostałych 40 milionów Polaków dawno pisklaczy sopranem". W dodatku tyłki liże przyjaciołom" z zachodniej granicy , którzy to postanowili zrobić śmietnik lecz wcześniej wyeksplatować ziemie na których podobno zaczyna się koniec świata"...
Napisano
Kolega ma rację nie tylko ziemie ale i piekne lasy zaczynaja znikać mieszkam na Warmii i chodząc po lasach widzę co się dzieje znikaja trzewostany ponad stu letnie
a to nie jest juz gospodarka leśna to gospodarka rabunkowo - szabrownicza a podobnie dzieje się z jeziorami.
Za parę lat nie bedzie nic a nasza góra jak to ktoś z kolegów dobrze określił ma wszystko gdzieś i liczy sie tylko ich pełna kiesa.
Przepraszam jesli odeszłem od tematu.

Pozdr. Gewer
Napisano
Mnie tylko ciekawi, czy jest to odosobniony wypadek, czy też część kampanii powiązanej z Szteinbach, w koncu finansowanej przez rzęd niemiecki.
Gry komputerowe są najlepszą drogą propagandy aby dotrzec do młodego pokolenia.
Napisano
Panowla o co chodzi. Odkiedy jakieś beznadziejnie idiotyczne strzelanaki albo daunowskochisteryczne strategje są wykładnikiem histoii? W kazdej jest kłam i bzdety mające nakrecic koninkture i sprzedać sie jak najlepiej. a że trzeba jakiś tam koleiny klon jakoś ubrać w filmiki itak dalej to wymyślają jakieś tam farmazony. Weźcie pod uwage że od dawna w twozeniu powiedmy tzw gier histourycznychnie biora udziału konsultanci tak jak kiedys. Teraz jakis średnio doucziny grafik-informatyk zstworzy gniota a wszyscy się złoszczą. A zresztą, jak na wsystkich grak pokazują ruskich. Też same pijaki i nawet twarze ruskich wygladaja w grach jak u totalnych przymułów. W końcu panuje moda na nazi, nie? No to każdy anty nazi to pijak i przygłup.
Napisano
stefos, po Twojej wypowiedzi można sądzić, iż jesteś w wieku młodym, czyli dokładnie takim, w jakim jest grupa docelowa wyznaczona przez twórców owej gry. To właśnie jest tragedią każdego narodu, że młodzież jest napalona na różne gadżety nie zwracając uwagi na treści głębsze. Uważasz, że to jest OK? A jeśli ktoś Twoją rodzinę przedstawiłby na forum publicznym jako osobników patologicznych nie miałbyś nic przeciwko temu? Ja na pewno bym miał, jakby to była moja rodzina. A pamiętaj, że OJCZYZNA to coś więcej niż rodzina. A PATRIOTYZMU nie mierzy się ilością łusek od polskiego mausera czy guzików z orłem w zbiorach.
pzdr - Piotr
Napisano
niech polacy zrobia gre o wojnie , tylko ze oparta na prawdzie ,typu musisz uciec z obozu zglady i widzisz wszystkie krzywdy jakie niemcy robili polakom ,zydom itd ciekawe czy wtedy tez zrobi furore gra w europie ....
Napisano
A dlaczego do tej pory nikt nie postarał się o stworzenie i wydanie gry komputerowej Wrzesień 1939" ?? A wzięliśmy się za kopiowanie jakiś propagandowych gierek niemieckich ?
Przecież Polacy nie gęsi, i swoich programistów też mają.....

Edukacyjnej /np. z kalendarium historycznym/, informacyjnej, i w pełni grywalnej ?

Z pewnością cieszyłaby się ogrommnym wzięciem na rynku. Jeśli oczywiście dopuszczałaby możliwość samodzielnego kreowania scenariuszy i doboru jednostek.

Scenariusze:
-obrona Westerplate,
- bitwa pod Mokrą
- Piotrków Trybunalski /7 TP w natarciu !/
- Ciepielów / z opcją rozstrzeliwania polskich jeńców wojennych przez Wehrmacht/
- obrona linii Warty
- Tomaszów Lubelski

i np.: jakaś bitwa z udziałem pociągu pancernego
Napisano
Brat Pit problem tkwi w tym ze wcale mi się to nie podoba i właśnie wkurzaja mnie gnojki podniecajace sie niezdrowo ss, hitlerem traktując ich jak bogów i oddajacy hołd klamerce z paska jegirgoś Hansa itak dalej to raz, po dwa wzale nie jestem taki młody no chyba że 26 lat to bardzo mlody wiek. Ni i po trzecie nigdy nie podniecało mnie granie w gry a już szególnie w wyuzdane strzelaniny albo bezzsensowe strategie które tak odpowiadają rzeczywistości jak niemiecka propafganda prawdzie.
Napisano
Zapewne Europa" odwróciłaby kota ogonem". Padałyby stwierdzenia typu: Polacy kpią z Żydów", Gdzie poszanowanie tragedii".

Z tego typu ignorancją i kształtowaniem faktów na własne potrzeby ciężko jest wojować.

Pozdrawiam - Mariusz.
Napisano
w sumie racja ,mozna by zrobic gierke o Wrzesniu" o polakach , wkoncu zrobilismy jedna z najlepszych nawalanek na swiecie -Painkiller" , Chrome" ,itd ,wkoncu polacy nie gesi swoich programistow maja ;) ...

pzdr
mp
Napisano
Panowie, tego typu iewinna" propaganda trwa już od dawna. Młodzi ludzie..hehe, w większosci czerpią wiedzę historyczną nie z książek naukowych, dokumentów itp. a z kanału Discovery, filmów i legend do gier. A ile w tym bzdur, sami wiecie. Daleki jestem od teorii spiskowej ale jak mawiał zdaje się Goebels, kłamstwo powtarzane odpowiednio często staje się prawdą". Zresztą nic mnie tak nie wkurza jak polski lektor filmowy wygłaszający peany na cześć załogi amerykańskiego okrętu podwodnego który bohatersko zdobywa największą tajemnicę rzeszy, Enigmę. On to mówi z całym przekonaniem. Całe pokolenie młodych ludzi w to wierzy a w Polsce nie dzieje się nic.
Pozdrawiam
Napisano
To chyba będzie w innym dziale: ale może tak zebrać propozycje dotyczące wydania polskiej gry komputerowej Wrzesień 1939" w ramach zakamuflowanego badania rynku? Jak będzie zainteresowanie, to i produkt się pojawi ?
Napisano
najfajniej zeby bylo to cos w stylu Medal Of Honor " a nie jakas strategia ... ale to juz na inny dzial zeby Bocian nie pogonił :)
Napisano
szczyt niemcy wypaczają historię bo są zakompleksionym narodem który przegrał wszystkie wojny. Ale jak by w tej grze była prawda to by jej nikt nie kupił i dobrze
Napisano
stefos - bez urazy, źle Cię oceniłem po Twoim jednym poście. A 26 lat to jest piękny wiek. Też w takim byłem kiedyś. Ale żebyś mnie spróbował zrozumieć, to przeczytaj post dago - jest w nim to, co sam czuję: cicha propaganda Niemców, Amerykanów czy Brytyjczyków. Dla nich jesteśmy małym nic nie znaczącym krajem, który swoje osiągnięcia powinien scedować na nich.
I także mnie wkurzają piewcy wojsk niemieckich, podniecających się byle łuską czy przerdzewiałym żelastwem.
pzdr - Piotr
Napisano
Gre zrobila firma SDV ta sama ktora wyprodukowala m.in. Sudden Strike. Faktycznie chyba trzeba bojkot zrobic.
...coraz bardziej nielubie niemcow...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Skoro, jak pisze monti ma być ulotka ostrzegająca o szerzeniu hitlerowskiej propagandy, to gra ta podpada bezpośrednio pod odpowiedni paragraf w Polsce. W kilku innych krajach UE również. Ostrzeżenie nic tu nie zmienia. Sprawa jest dla prokuratury i MSZ.
Ponieważ stare, pamietające wojnę pokolenie wymiera, Niemcy są najwyraźniej w trakcie pisania od nowa histori - patrz informacja o bzdurach na forum feldgrau.
Ironrat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie