Skocz do zawartości
  • 0

smieszne samochodowe znalezisko .. ;)

bolas

Pytanie

Napisano

Lazilem sobie po wiochach ostatnio i znalazlem takiego ptaszka :)))))))))))) Czy ktos ma pojecie coz to za cudak i ile pi razy drzwi" moze byc warty? Bo moze uda sie go wyciagnac od obecnego wlasciciela u ktorego sobie gnije na podworku ... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugie ujęcie sanitarki. Oprócz niej właściciel - zresztą bardzo sympatyczny facet - miał jeszcze drugiego Dodge'a 3/4 i Studebakera, którym było zainteresowane jakieś muzeum.

Napisano

A ściślej mówiąc stała, bo nie wiem czy jeszcze tam jest. Poza tym widziałem kilka innych sprzętów militarnych, których zdjęć nie mam, bo albo było za ciemno, albo właściciel nie pozwolił zrobić, albo nie miałem aparatu.
Wrzucajcie jakieś fotki znalezisk jak macie :)

Napisano
Witam,
Ku przestrodze - mialem taka przygode ze starymi pojazdami, moja znajoma miala DKW 200, motorek stal odkada pamietam pod stodola lub wiata ogolnie kupa zlomu palcem mozna bylo zrobic dziure w zbiorniku totalna ruina! Wlasciciele wycenili wartosc tego pojazdu na 15 tys DEM!!! Gdy to uslyszalem....to byla jedna z tych niewielu sytuacji w zyciu ze niewiedzialem co powiedziec, motorek zostal pod wiata az jesienia zeszlego roku ukradli ten motocykl zlomiarze, wlasciciele porozwieszali ogloszenia, policja itp. Pewnego wieczoru widze przed brama niebieskie migajace swiatla wpada policja przeszukanie, wezwanie na komisariat dlaczego? Bo 6 lat temu pytalem o ten motocykl! Wlasciciele na pytanie policji kto sie interesuje takimi pojazdami powiedzieli - Piorek! Ciagali mnie dobry miesiac ogladajac moje zlomy...
Piorek
Napisano
niewiem ile może byćwart ale jeśli bym mieszkał w pobliżu i byłby do wzięcia ten pojazd to bym brał. po remoncie napewno 'troche' będzie wart
Napisano

Jeżeli chcesz samodzielnie zidentyfikować ten samochód, to poszukaj na http://www.rrg.edu.ee/~rainvaikla/index.html#alg
Jest tam mnóstwo sprzętów w podobnym stanie, stojących w Estonii. Ja stawiam na Morrisa.

A co do możliwości znalezienia czegoś podobnego w Polsce... popatrzcie na fotkę - Tatra 87, wrastająca w ziemię przez 20 lat. Kupiłem ją za 100 zł - fakt, że w 1997 roku, ale od tego czasu widziałem jeszcze parę ciekawych sprzętów. Choćby 2 Fiaty 508 (wątek Polski Fiat 508 - fotki"), czy Citroen B11, którego kupiłem za flaszkę wódki. Co prawda w przypadku Citroena są to resztki samochodu, ale jestem przekonany, że jeszcze parę rzeczy czeka na odkrycie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie