Skocz do zawartości
  • 0

co to za klamra?

Gość greku67

Pytanie

Napisano
może ktoś będzie wiedział, co to za klamra?
  • Odpowiedzi 451
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie , co do tej mojej klamry sa, to mam pytanie , nie znalazłem na niej żadnych bić, z czego to może wynikać ??? Dodam tylko , że jest to klamra z lutowana nakładką, wykonana z mosiądzu. Czyżby została wyprodukowana w tak małej fabryczce lub takiej małej ilości i dlatego nie dali sygantur, czy też był to standard dla klamer sa ???

pozdro pol
Napisano
to ześ mnie zaskoczył nie sądziłem że to landowa klamra jest to w takim razie chyba pierwszy fant z hesti pozyskany na suwalszczyżnie czy znasz jakieś linki do stron z klamrami do tej pory nie spotkałem się z takim wzorem w sieci ale i od niedawna mam stały dostęp więc mam sporo braków
Napisano

Witam Greku !!!
więc tak.....
- RZM M4/23 - Dr. Franke & Cie KG Ludenscheid
- RZM M4/110 - to nasz kochany JFS - Josef Feix Sone Gablonz
- RZM 17 - nasz kochany Assmann - przed 1935 rokiem

pozdrawiam
Napisano
hej greku !
co chcesz na wymiane za bahnschutz!>?

twoje posty to pokaz kolekcji a nie zapytania co i jak !!!

nie wierze ze majac taka ilosc klamer nie masz odpowidniej literatury - a Piotr tam ostro opisuje ci klamry, które wiesz kto nosił !! !!

pozdr
Mr Piter

apropo bahnschutz to twoja czy froza???
Napisano
cieszę sie iż mogłem pomóc..... :)

co do GHO - ???? to jest zagadka - nie mam czegoś takiego w danych - próbowałem też znaleźc podobne inicjały itp = ale bez skutku - hmm.... zagadka....
Napisano

Czesć greku,to i ja wrzuce swoją zdobycz z tych wakacji!i mam teraz pytanie odnośnie tej klamry,brak na niej jakiegokolwiek producenta!czy można ustalić kto ja wyprodukował?czy klamry dla kriegsmarine robił tylko jeden producent?czy było ich kilku?Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie