greku Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 a co z tym biciem z gotyckimi literami? no i z hakami od pasow?
greku Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Witam, prośba o trzech producentów:K.O 39 z tym że nad kropką jest mała lit. u zaś O to jest ku, czyli O z kreska na dole po prawej, nie mam na klawiaturze
Barnaba Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 witam a więc i ja się pochwalę ostatnio wpadła mi w ręce taka klamerka ładnie sygnowana dużym A pod spodem DRGM 40. domyslam sie że kolejarska. metal - złocone aluminium pzdrbarnaba
Gość Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Czesc greku!dzieki za fotki klamerek!słuchaj ostatniej wiosny trafiłem identyczna klamerke WH(taka jak teraz pokazałeś,tą bez firmy!),i moja jest identyczna jak twoja kropka w kropke,i tez niema rzadnej sygnatury!czy jest możliwośc ustalenia producenta takiej klamerki?i jeszcze jedna sprawa znalazłem ostatnio oczko od klamry I wojennej,a kilka kroków dalej dupe do klamry,i teraz mam problem czy to dupa od niej?bo wszystkie I wojenne które widziałem miały zaczep z drutu,a moja ma tłoczony w klamrze taki jak w SA!czy takie były podczas I wojny?
greku Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Dr F & Co, pod malymi literkami sa poziome kreski
osterode Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 ja też mam pytanie co do tych dup" od klamer:otóż zawsze spotykałem się z klamrami z dwoma otworami do mocowania nakładek,natomiast ostatnio trafiłem taką w której znajdują się trzy takie otwory.czy można ją jakoś zidentyfikować??pozdrawiam
brivibai Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 To bawarska klamra dla żołnierzy.Uzywana od 1887 z małymi zmianami w rozmiarach w 1895.Jeśli ma zaczepy i jest nietypowo długa jest to odmiana dla telegrafentruppen.W wolnym tłumaczeniu napis tłumaczę - w wierności silni, ale mogę się mylić.Pozdrawiam
Gość Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam greku,kiedy wrzucisz jakies nowe klamerki do tematu?
Gość Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 Dzięki brivibai,dokładnie jest to hełm z piórami,a nie granat:)poprostu słabo jest widoczna ta sygnatura!Pozdrawiam
kindzal Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 No to ozywmy troche ten watek :))Landowa Oberschlesien/Gorny Slask
kuligow Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 byłoby super - też mam tylko rycine tej klamry....
Frozzer Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 tez mi sie wydaje, ze LW zapinali jakos odwrotnie pasy, moze przeszkadzalo im oporzadzenie, ale w klamrach cynkowych widywalem nakladki na odwrot juz wiele razy
greku Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 Witam, po przejrzeniu postow zauwazylem , ze koledzy nie rozszyfrowali dwoch producentow, a mianowicie W.L.D
greku Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 oraz taki producent, slabo mi idzie pisanie gotykiem, ale moze dacie rade:}
brivibai Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 CześćPierwsza to klamra kominiarza /około 1930 r/po szwabskuto Kaminkehrer koppelschlos.Druga to klamra niemieckiego Zwiazku Atletycznego po ichniemu to Deutscher Turnerbund.Obie rzadkie.Gratulacje.
greku Napisano 16 Wrzesień 2004 Napisano 16 Wrzesień 2004 ostatni nabytek, ziemniak ale jeszcze sie jakos trzyma
Frozzer Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 kuligow - ja sie czaje na ten paseczek, bo chlebaczek LW wpadnie na dniach :>
greku Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 witam, ja jestem splukany ale mysle ze Frozzer lyknie, mail to greku@tlen.pl pozdro.
Pytanie
Gość
451 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.