emate Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Znalazłem go dzisiaj i proszę o identyfikacje,jak widać na zdjeciu jest rozbrojony ale jeszcze nie jestem pewien czy bezpieczny.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berthie Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Jak widze literatura rosyjska zatacza coraz szersze kręgi ;)).pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezesszczepan Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Najprawdopodobniej jest to posisk od Flaka 38 kal.20mm, z charakterystycznym pierścieniem na tułowiu łuski.A co do bezpieczeństwa to zapalnik już wykręciłeś więć nie wybuchnie ale pozostaje jeszcze kwestia spłonki i materiału wybuchowego.Dopoki jest spłonka nie zbita to nie jest w 100% unieszkodliwiony.Pozdrowienia Prezesszczepan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 tak zapalnik jest wykręcony więc nie wybuchnie??ale zawsze tan zaplnik może być niebezpieczny dla zdrowia!!a tak pozatym takich rzeczy niemówi się na forum.ps.ludzie nie mówcie dzieciakom jak to rozbrajać :-((pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 To nie jest Flak, za krótko łuska, mi to wygląda na jakiś nabój do działka pokładowego.Na twoim miejscu bym to wywalił poniewaź jest to pocisk odłamkowy!!Już samo wykręcenie zapalnika mogło się skonczyć naprawdę żle!!!!Znachor wywal to lepiej dobrze Ci radze, który raz to mówie nie wiem, czy kiedyś zrozumiesz że to może Cię zabić lub poważnie pokaleczyć??Czy tak trudno to zrozumieć???... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezesszczepan Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 chodziło mi o całośc a nie o szkodliwośc poszczególnych elementów,a co do rozbrajania to mówie pod wzgledem technicznym czysto naukowym,a nie zachecam do samodzielnego rozbrajania :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Nie widze dobrze denka, ale zdaje się że to od niemieckiego działka pokładowego Oerlikon 20mm.W każdym bądz razie na 100% nabój pokładowy.i powtarzam wywal, nie rozkręcaj, nie kombinuj, nie dociekaj tylko wywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezesszczepan Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Zgadzam sie z kolegą.Wywal to jak najszybciej,tylko nie do śmietnika ani tym bardziej w miejscu publicznym.Sam osobiście wyciągnąłem ok 30 sztuk pocisków od kałacha w piaskownicy gdzie sie bawiły dzieci.Jak widac ludzie to debile i nie zdają sobie sprawy z tego co robią.pozdroprezesszczepan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Berthie - ano zatacza ;)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Do DOMINO!!! przepraszam cię bardzo ale dlaczego ja to mam wywalić skoro ma to EMATE. a ja mu to samo mówiłem we wcześniejszym poście że to jest niebezpieczne a ty mi wrzucasz a nie jemu.czekam na przeprosiny!! :-((pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 MG 131/13 stawiam na odlamkowy, smugowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emate Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc pozdro. mate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnaChoR Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Domino kurwa mać nie lubie być kompromitowany przez to że ktoś źle zrozumiał post myląc się z autorami postu.w tym przypadku autorem postu był Emate a nie ja!!przeczytaj sobie mój post zaraz po koledze prezesszczepan to zobaczysz po której byłem stronie, po tej co lubi rozbrajać pociski i bawić się w młodego sapera czy po tej stronie żeby tego nieruszać bo Emate sobie już nieporucha ani nie poklepie,bo trudno to robic niemając rąk ani przyrodzenia ;-)chyba inni się ze mną zgodzą że Domino nie miał racji przekazując ten post w moją stronę??pzdr.ZnaChoR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Kolega Znachor jak widać chyba jest chyba ździebko wnerwiony.To ja ci coś powiem . Jak chcesz sobie poprzeklinać i powyzywać innych to lepiej zmień forum . Bo że Domino sie pomylił to nie znaczy że możesz sobie rzucać w jego strone kurwami na lewo i prawo. A z resztą widze żeś się chyba nawrócił . Bo z tego co pamiętam to jeszcze pare miesięcy temu to ty żeś się pytał o rozbrajanie rozrywek i rozkopywanie grobów.Więc zanim coś palniesz to przemyśl to kilka razy.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 20mm pokładowa to nie jest, po proporcjach to może być pokładowa 13mm (obok)?Przekroje 20mm masz na: http://www.geocities.com/russianammo/Cutaways.htmllotnicze są generalnie na: http://inert-ord.net/luft02h/index.htmlPS Znachor - z tymi przekleństwami to lepiej na onet, albo wyborczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 A tutaj schemacik łuski 13 x 64 do pokładowego MG-131.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 okej Znachor przyznaje pomyliłem się, ale od razu jak zobaczyłem twój nik i tę rozrywkę to skojarzyło mi się to o czym mówi JA.Oczywiście to było do autora tego tematu czyli emate.Po drugie to się tak nie denerwuj, luzik;)) ale jakoś dziwnie kojarzysz mi się z rozbrajaniem rozrywek i takimi sprawami;P.To zapewne wynikło z twoich dawnych pytań, ale mniejsza o to.Powróćmy koledzy do tematu postu,emate podaj wymiary a wszystko się wyjaśni:)))Pzdr @ll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 To wygląda na nabój od Oerlikona FF lub któregoś z krewniaków... czy mógłbyć podać wymiary, zwłaszacza długość łuski, srednicę denka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emate Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 jezeli całą ta kłutnia przeze mnie to bardzo przepraszam,pocisku juz dawno nie mam ale zato wczesniej go zmierzyłem.długość łuski 6,3cm,średnica przy pocisku 1,3 cm,całkowita długość 10,5cm.próbowałem zrobić zdjęcie bić na łusce ale nie mogę załadować zdjęcia,wiec są bicia 44 48 i napis 2m lub am.oprócz tego na samej spłonce jest literka a oraz qyt. reszta jest troche zniszczona.serdeczne dzięki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Czyli niemiecka lotnicza 13mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Bjar_1 masz więcej takich schemacików:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Domino jako że Cię lubię posłałem Ci maila! :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Bjar_1 jesteś niezastąpiony:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 I jeszcze różna luftwaffoska" amunicja - widać też ogniwka taśm.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Zobacz czy to w skrzynce Ci pasuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Bjar_1 to jest ekstra:oWielkie dzieki!!!Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
emate
Znalazłem go dzisiaj i proszę o identyfikacje,jak widać na zdjeciu jest rozbrojony ale jeszcze nie jestem pewien czy bezpieczny.pozdro.
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.